Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Brunello di Montalcino, Podere Brizio

2013 Sangiovese
Italien Toscana Montalcino
Robert Parker
93 / 100
Brunello di Montalcino, Podere Brizio
Robert Parker
93
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
435 kr. pr. flaske 399 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Kalvekød, Stegt
    • Oksekød, Grillet
    • Gris, Simret
    • Lam, Stegt
  • Smagstype: Kraftige og krydrede
  • Region: Toscana
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Sangiovese Grosso
  • Årgang: 2013
  • Vinnummer: 1000280
Brunello di Montalcino, Podere Brizio

Om vinen

Podere Brizio blev overtaget af Dievole, i 2013, og der er fra start investeret store summer i renovering, opgraderinger samt omlægning til økologisk drift, der endte med certificeringen i 2016.

Markerne ligger sydvest for Brunello by nær landevejen mod Maremma, hvor man ligger side om side med nogle af Montalcinos topproducenter.

Vinene er - som loven foreskriver - udelukkende lavet på sangiovese-/brunellodruen. Podere Brizios brunello gæres uden tilsætning af kulturgær og er efter gæring/maceration lagret godt tre år på  ret voldsomme 5400 liters uristede egefade af Allier-eg.

Det er meget usædvanligt ikke ikke at riste fadene, men idéen er, at vinen ikke må overskygges af de aromaer, der optræder, når fadene ristes.

Derfor er dette heller ikke en 'træskostøvle-brunello': dem er der masser af, men dette er altså elegant, forførende og livsglad vin, og det kan også noget.

Næsen har dejlig intensiotet af moden rød og sort frugt med en passende mængde viol og lakridsede tiltag.

Vinen har balance mellem syre og flomme, som giver den yin/yang oplevelse som rigtig god rødvin skal.

Vinen befinder sig meget tidligt i sit livsforløb, men det giver dog fin mening at drikke den nu, for der er masser af drikkeglæde for nuværende. Kompleksiteten vil naturligvis tage til , som årene går, men lige nu er den mere firskårne, frugtige profil særdeles nem at holde af.

Brunello er en af verdens bedste madvine/kødvine; prøv Brizio Brunello til eksempelvis rødt kød og både hår- og fjervildt, gerne med en kraftig fondbaseret sovs til.

92 points Robert Parker's Wine Advocate