Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Clos de Jacobins 2017 Saint-Émilion Grand Cru Classé, Grand Vin de Bordeaux, Saint-Émilion

Clos des Jacobins 2017 Merlot
Frankrig Bordeaux Saint Emilion
Falstaff
91 / 100
Clos de Jacobins 2017 Saint-Émilion Grand Cru Classé, Grand Vin de Bordeaux, Saint-Émilion
Falstaff
91
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
529 kr. pr. flaske 499 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Bordeaux
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
  • Årgang: 2017
  • Alc. procent: 14 %
  • Vinnummer: 444457
Clos de Jacobins 2017 Saint-Émilion Grand Cru Classé, Grand Vin de Bordeaux, Saint-Émilion

Om vinen

Endnu en storslået årgang fra Grand Cru Classé Clos de Jacobins i Saint-Émilion!

Voluminøs, saftig, generøs og elegant!

Igen - Toppen af Saint-Émilion Grand Cru Classé!

Vinen er fremstillet på et klassisk Bordeaux-blend af druesorterne: Merlot, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, hvor Merlot, helt efter traditionerne i Saint-Émilion, er den dominerende sort.

Efter høst og presning gennemgår vinen en koldgæring, samt maceration, hvor flest mulige aromastoffer udtrækkes fra druerne.

Vinen lagres til slut 18 måneder på klassiske egetræsfade, hvoraf 75% er nye fade, inden frigivelse.

Oplevelsen

Dette skaber en vidunderlig, saftig og generøs rød Bordeaux vin, med dybde, finesse og mageløs blødhed!

Duften er indbydende og aromatisk med kraftfuld bouquet af violer, friske urter og blommer, der mødes med røde og sorte bær, blommer, skovens svampe (animalsk), og elegante krydrede noter fra fadlagringen.

Smagen er blød og rund, saftig og generøs, og voluminøs og raffineret på én og samme tid!

Med rigdom af frugt – fra noter af røde og sorte kirsebær til solbær, brombær og blommer, der forenes med friske urter, lakrids og kakao i en fløjlsblød voluminøs krop af silkebløde tanniner og velafbalanceret syre.

Lang vedvarende afslutning med eftersmag af nødder, ristet brioche, vanilje og skovens svampe.

Vin og Mad
Et vidunderligt match til en god rød bøf eller veltilberedt steg fra ovnen, rosa stegt vildt af dådyr/Krondyr, med kraftfuld sauce.
Nydes ved 16-18°C grader og hældes gerne på karaffel 1 time før servering.

Vinen besidder et formidabelt lagringspotentiale på op imod 15 år, hvis opbevaret korrekt.

Om producenten

Clos de Jacobins er et ældre Bordeaux Château(slot), hvis navn forbindes med ​​benediktinermunke og vinhistorie kan spores tilbage til 1700-tallet.

Vinslottet er beliggende på et prestigefyldt kalkstensplateau nær landsbyen Saint-Émilion på den famøse højre bred af Dordogne floden i hjertet af Saint-Émilion, Bordeaux.

Clos de Jacobins har sit navn efter den orden af benediktinermunke, der blev døbt jakobinere, efter skytshelgen for ordenens parisiske kloster: Saint-Jacques.

Det fortælles at jakobinerne, der boede i udkanten af byen, anvendte både slottets bygninger til at byde pilgrimme, på vej til Santiago de Compostela, velkommen, men også til at produceres deres vin, som udgjorde størstedelen munkenes indkomst, på denne tid.  

Vindyrkning og fremstilling af vin på Clos de Jacobins slottet kan således spores tilbage til 1700-tallet, hvor jakobinerne var blandt de første til at dyrke og fremstille vin.  

Clos de Jacobins blev klassificeret Grand Cru Classé i 1954, ved den første klassificering af vinene fra Saint-Émilion. 

Vinslottets moderne æra indenfor vindyrkning tog dog først sin begyndelse et årti senere, i 1964, hvor Jean Georges Cordier, fra den velkendte nogociant-familie, der allerede ejede Château Gruaud Larose og Château Talbot i Saint-Julien, erhvervede Clos de Jacobins.

I dag ejes Clos de Jacobins af Decoster familien, der købte vinslottet af Gerald Frydman tilbage i 2004.

Vinmarkerne strækker sig over 8,5 hektarer af vinstokke, hvor 80% er beplantet med Saint-Émilion distriktets dominerende druesort: Merlot, 18% Cabernet Franc og 2% Cabernet Sauvignon.

Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle, men enkelte er tæt på 85 år gamle.

Clos de Jacobins har siden 2021 været bæredygtigt certificeret: HVE/HEV Haute Valeur Environnementale/ High Environmental Value, og er fra årgang 2024 også økologisk certificeret.