Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Clos de Jacobins 2015 Saint-Émilion Grand Cru Classé, Grand Vin de Bordeaux, Saint-Émilion

Clos des Jacobins 2016 Merlot
Frankrig Bordeaux Saint Emilion
Falstaff
94 / 100
Clos de Jacobins 2015 Saint-Émilion Grand Cru Classé, Grand Vin de Bordeaux, Saint-Émilion
-19%
Falstaff
94
Decanter
94
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 110 kr. pr. fl.

559 kr. pr. flaske 449 kr. pr. fl. ved 6 fl.
559 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Bordeaux
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 80% Merlot, 18% Cabernet Franc & 2% Cabernet Sauvignon
  • Årgang: 2016
  • Alc. procent: 14,5 %
  • Vinnummer: 444456
Clos de Jacobins 2015 Saint-Émilion Grand Cru Classé, Grand Vin de Bordeaux, Saint-Émilion

Om vinen

MEGET FÅ FLASKER PÅ LAGER!

Clos des Jacobins 2015 er en mageløs Grand Cru Classé fra Saint-Émilion.

Kraftfuld, voluminøs og blød Bordeaux vin af enorm finesse.

Toppen af Saint-Émilion Grand Cru Classé!

Vinen er fremstillet på et klassisk Bordeaux-blend af druesorterne: Merlot, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, hvor Merlot, helt efter traditionerne i Saint-Émilion, er den dominerende sort.

Efter høst og presning gennemgår vinen en koldgæring, samt maceration, hvor flest mulige aromastoffer udtrækkes fra druerne.

Vinen lagres til slut 18 måneder på klassiske egetræsfade, hvoraf 75% er nye fade, inden frigivelse.

Oplevelsen

Dette skaber en enestående rødvin af Saint-Émilion Grand Cru Classé – Rig, kraftfuld og voluminøs, med silkebløde tanniner, velafbalanceret syre og finesse!

Duften er forførende intens og aromatisk med en kraftfuld og raffineret bouquet af mørke visnet roser, friske urter og saftige røde bær, der mødes med sorte bær og frugter, varme krydderier og skovens svampe(animalsk).

Smagen er blød, kraftfuld og velskabt – i sin fineste form!

Voluminøs, generøs og frodig krop med noter af røde og sorte kirsebær, brombær og solmodne blommer, der forenes med urter, hvid peber, lakrids, tørrede frugt og kandiseret appelsinskal i en fløjlsblød tekstur af silkebløde tanniner, men stadig livlig velafbalanceret syre.

Lang vedvarende afslutning med eftersmag af nødder, ristet brioche, vanilje og skovens svampe.

Vin og Mad
Et vidunderligt match til en god rød bøf eller veltilberedt steg fra ovnen, rosa stegt vildt af dådyr/Krondyr, med kraftfuld sauce.

Nydes ved 16-18°C grader og hældes gerne på karaffel 1 time før servering.

Priser og anmeldelser

92/100 The Wine Cellar Insider

92-94/100 Falstaff

90/100 Wine Enthusiast

94/100 Decanter

Om producenten

Clos de Jacobins er et ældre Bordeaux Château(slot), hvis navn forbindes med ​​benediktinermunke og vinhistorie kan spores tilbage til 1700-tallet.

Vinslottet er beliggende på et prestigefyldt kalkstensplateau nær landsbyen Saint-Émilion på den famøse højre bred af Dordogne floden i hjertet af Saint-Émilion, Bordeaux.

Clos de Jacobins har sit navn efter den orden af benediktinermunke, der blev døbt jakobinere, efter skytshelgen for ordenens parisiske kloster: Saint-Jacques.

Det fortælles at jakobinerne, der boede i udkanten af byen, anvendte både slottets bygninger til at byde pilgrimme, på vej til Santiago de Compostela, velkommen, men også til at produceres deres vin, som udgjorde størstedelen munkenes indkomst, på denne tid.  

Vindyrkning og fremstilling af vin på Clos de Jacobins slottet kan således spores tilbage til 1700-tallet, hvor jakobinerne var blandt de første til at dyrke og fremstille vin.  

Clos de Jacobins blev klassificeret Grand Cru Classé i 1954, ved den første klassificering af vinene fra Saint-Émilion. 

Vinslottets moderne æra indenfor vindyrkning tog dog først sin begyndelse et årti senere, i 1964, hvor Jean Georges Cordier, fra den velkendte nogociant-familie, der allerede ejede Château Gruaud Larose og Château Talbot i Saint-Julien, erhvervede Clos de Jacobins.

I dag ejes Clos de Jacobins af Decoster familien, der købte vinslottet af Gerald Frydman tilbage i 2004.

Vinmarkerne strækker sig over 8,5 hektarer af vinstokke, hvor 80% er beplantet med Saint-Émilion distriktets dominerende druesort: Merlot, 18% Cabernet Franc og 2% Cabernet Sauvignon.

Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle, men enkelte er tæt på 85 år gamle.

Clos de Jacobins har siden 2021 været bæredygtigt certificeret: HVE/HEV Haute Valeur Environnementale/ High Environmental Value, og er fra årgang 2024 også økologisk certificeret.