Alain Jaume “Terrasses de Montmirail”, Gigondas AOC
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Oksekød, Stegt
- Lam, Stegt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Fjerkræ, Stegt
- Smagstype: Kraftige og krydrede
- Region: Rhône
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Grenache Noir, Syrah & Mourvèdre
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 14,5% %
- Vinnummer: 232550062017
Om vinen
Endnu en supervin fra Brødrende Jaume.
Druerne til denne herlige vin vokser i det stenbeklædt landskab i Rhône-dalen på og omkring ”Dentelles de Montmirail” plateauet, der ligger 100 til 600 meter over havets overflade, og faktisk kun duer til en ting, nemlig fremstilling af fantastiske vindruer.
“Dentelles” dukkede op takket være presset mellem Pyrenæerne og Alpernes bjerge.
Vinstokkene gror her i en jordbund af ler, sand og kalksten, der beriges af køligere nætter.
Hvilket skaber et land med forkærlighed for både at producere kraftfulde og friske vine.
Alain Jaume “Terrasses de Montmirail” er fremstillet på Grenache, Syrah og Mourvèdre druer fra dette stenbeklædte landskab.
Efter høst og presning gennemgår druerne en lang skind-maceration inden gæring.
Vinen lagres til slut i betonkar og 3 år gamle egetræstønder i 12-14 måneder.
Dette skaber en dyb og fremragende mørk Gigondas med intense noter og lækker rigdom af frugt.
Oplevelsen
Flot dyb og meget mørk rød farve.
Forførende og frugtig duft af skovens mørke og røde bær, samt havens solmodne blommer, der forenes med krydrede aromaer af peber og nelliker.
Smagen fyldig, lækker og dyb med lag af skovens mørke brombær, jordbær og solbær, der skaber en flot voluminøs krop og lang eftersmag med noter af lakrids, peber og elegant mineralitet.
En kraftfuld harmonisk og velafbalanceret Gigondas med volumen og elegance.
Vin & Mad
Oplagt match til fyldige retter, som gryde- og braiserede retter med lam, oksekød og vildt, lige fra dådyr til harer/kanin, samt rødt oksekød med kraftfuld sauce og julemiddagen med andesteg, brunede kartofler og cremet brun sovs.
Serveres ved 16-18C grader
Om producenten
Domaine Grand Veneur er en af Rhône-dalens mest berømte vingårde, der blandt de få, har fået 100 point af den amerikanske vinguru Robert Parker, for deres enestående vin fra Châteauneuf-du-Pape.
Vingården er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen, i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, hvor paven ifølge fortællingen, i det. 14. århundrede lov sit nye slot bygge, thi det han var så betaget af vinen herfra.
Og med rod i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, der fik navn efter pavens nye slot, har JAUME-familien dyrket vin siden 1826, hvor Domaine Grand Veneurs officielle historie kan spores tilbage til og familien plantede de første vinstokke.
Domaine Grand Veneur, blev med navn, dog først officielt etableret i 1976 af 5. generation af vinbonde familien Alain og blot tre år senere i 1979 overtog Alain Jaume og Odile Jaume, Domaine Grand Veneur og navnet Alain Jaume, blev en del af vingården.
Blot et halvt årti senere i 1986, eksperimenterede Alain Jaume, med at lagre nogle druesorter på nye, franske egetræsfade, som måske den første ejendom i hele Châteauneuf-du-Pape.
På denne tid ejede Jaume familien blot 4,5 hektar vinstokke i Châteauneuf-du-Pape og var forud for sin tid.
Siden 2015 har Domaine Grand Veneur, Alain Jaume været drevet af 6. generation, af familien Jaume, og vinmarkerne er vokset til 90 hektarer, der strækker sig fra Condrieu, Saint-Joiseph og Crozes-Herimitage appelationerne i nord til Cairanne, Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras, Gigondas, Lirac, Rasteau, Tavel og Ventoux i syd.
Vinmarkerne i Domaines Grand Veneur, Clos de Sixte og Château Mazane dyrkes efter den økologiske landbrugsprotokol og vinmarkerne har været certificeret Agriculture Biologique siden 2012.
Familien Jaume har i de seneste årtier fremstillet vin for andre vingårde, hvor blot navnet Alain Jaume fik lov til at pryde flasken.
