Weingut Thomas Leithner Mantis Religiosa, Kamptal DAC

Spar 60 kr. pr. fl.
259 kr. pr. flaske 199 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Fisk, Dampet
- Fisk, Stegt
- Smagstype: Fyldige og fede
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Chardonnay & Neuburgunder
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 13,5% %
- Vinnummer: 10002170

Om vinen
Weingut Thomas Leithner Mantis Religiosa 2020 er en ret udsædvanlig eller særlig Cuvée, som har fået sit navn “Mantis Religiosa” efter vingårdens filosofi, der omhandler miljøbevidst og økologiske vindyrkning, som foregår i harmoni med naturen.
Vinen er skabt på druesorterne Chardonnay og Neuburger, som er en østrigsk krydsning af Roter Veltliner og Sylvaner.
Druerne stammer fra to forskellige Erste Lage klassificeret vinmarker i Langenlois i Kamptal.
Chardonnay fra Schenkenbichl, hvor terrasserne er syd-sydøstvendte og jordbunden yderst mineralsk, domineret af Løss, Kalksten og bjergarten Paragneiss, hvilket skaber fyldige, cremede og mineralske vine.
Neuburger fra Decant, med syd-sydøstvendte terrasser og en jordbund af mineralsk karakter med lag af grus Løss og kalksten hvilket er med til at skabe mineralske vine.
Mantis Religiosa hører til kategorien/serien af Thomas Leithners Premium-vine, hvor vinen altid lagres omkring 24 måneder i Barriques.
Oplevelsen
Resultatet er en yderst udtryksfuld, sprød og elegant hvidvin, hvor volumen, fedme og mineralitet forenes yndefuldt og delikat med med fornem elegance.
Duften forførende, charmerende og aromatisk med noter af friske urter og citrus, blomster, honning, marcipan, nødder, eksotiske frugter og underliggende mineralitet.
Smagen er voluminøs, elegant og generøs med rige frugtige noter fra hvide stenfrugter, mandarin, citrus og æbler, der forenes i en yderst voluminøs og velformet krop og ender i en flot afslutning af både cremet fedme fra honning, nødder og marcipan og elegant mineralitet.
Vin & Mad Tips
Det ultimative match til fiske- og skaldyrsretter, som smørstegte kammuslinger, pasta med friskeurter og muslinger, Moules Marinières, stegt hvidfisk med Sauce Nage eller Beurre blanc og svampe eller jordskokker og grillede rejer, krappe og hummer, samt modne oste, fra lagret fastost som den franske Comté til cremet hvidskimmel og hvid- og rødskimmelsosten reblochon
Serveres ved 11-14C grader.
Om producenten
Weingut Thomas Leithner er en ældre og historisk forbundet østrigsk vingård, beliggende i (vin)byen Langenlois i vinregionen Kamptal, hvor vinstokkene er plantet omkring byen Langenlois.
Vingården er ejet af familien Leithner, der siden 1670 har dyrket og ejet vinmarker på dette sted og gennem 10. generationer, videregivet traditioner og viden”Know How”, fra en generation til den næste.
Oldefaderen til den nuværende ejer Thomas Leithner var den kendte vinavler Dr. Fritz Zweigelt, som i 1922 skabte druesorten Zweigelt, ved at krydse druesorterne St. Laurent og Blaufränkisch.
Den nuværende vingård blev grundlagt af den nuværende ejer Thomas Leithners bedstefar, som opkøbte de 12 hektarer som vingården Thomas Leithner, stadig strækker sig over i og omkring byen Langenlois, hvoraf nogle af hektarerne er beliggende på de berømte vinmarker: Fraupoint, Schenkenbichl og Steinhaus.
Vinmarkerne er beplantet med druesorterne: Grüner Veltliner, Riesling, Traminer, Chardonnay, Neuburger, Roter Veltliner og Zweigelt, som gror i en jorden af løss(fint silt), klipper og ler, der tilføjer en flot renhed og mineralitet i vinene.
Weingut Thomas Leithner drives i dag af Thomas Leithner og hans fader, der i fælleskab har fokuseret på at fremstille fyldige og flotte vine med respekt for druesort og terroir, skabt efter bæredygtige principper, der med 2018 årgangen var “Fair and green” certificeret.
Emblemet i logoet skal forestille en græshoppe af arten Mantis Religiosa (Mother of God) og desuden symbolisere den miljøbevidste og økologiske vindyrkning, som foregår i harmoni med naturen.