Champagne Jeeper Champagne Grand Assemblage Premier Cru Brut, AOP Champagne
Vinfakta
- Vintype: Champagne
-
Anbefalet til:
- Fisk, Rå
- Fisk, Stegt
- Fisk, Dampet
- Skaldyr, Kogt
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Rå
- Smagstype: Tørre og fyldige
- Region: Champagne
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 60% Chardonnay, 15% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier
- Årgang: NV
- Vinnummer: 1000048
Om vinen
Kåret til bedste Mousserende vinproducent i konkurrence med 200 andre ved Hong Kong Wine fair.
Denne Cuvée kunne i sig selv repræsentere hele Champagne med sin blanding af druer fra vinmarker fra 37 kommuner.
En generøs og autentisk champagne, af fortræffelighed og fornøjelse.
Grand Assemblage Brut er flagskibet i Jeeper-serien – Overdådig på glas, rig og dyb, generøs og voluminøs på den mest elegante vis!
Champagnen er fremstillet på de 3 klassiske Champagne druesorter; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, hvor Chardonnay udgør hele 60%.
Topkvalitet fra dette fantastiske Champagne hus.
Her bliver alt overvåget, passet og optimeret nidkært, fra mark til kælder.
Vinen har lagret 18 måneder med gærresterne på egefade inden den filtreres – en proces som også bliver brugt af Bollinger og Dom. Perignon, og tilføjer vinen stor fylde.
Oplevelsen
Let gylden farve i glasset, frisk, sprød og klassisk i sin stil med fine raffinerede bobler.
Duften er præget af skønne hvide blomster, lime, mandel, grønne æbler og ristet brioche/rugbrød.
Smagen er voluminøs, sprød og elegant med noter af citrus, grønne æbler og eksotiske frugter, der forenes med brioche og en kalkstens mineralitet, i en cremet og elegant eftersmag.
En dejlig kompleks vin med god mund fylde.
Vin og Mad
Oplagt som nytårsbobler med også en god ledsager til fiske- og skaldyrsretter, som Østers, stenbiderrogn og kaviar, samt retter med muslinger, stegt hvidfisk og hummer i flere afskygninger, som grillet eller gratineret hummer og cremet Hummerbisque.
Serveres ved 9-11C grader
Priser og anmeldelser
91/100 - Wine Enthusiast
91/100 - Gilbert & Gaillard
91/100 – Wine Spectator
Om producenten
Champagnehuset er en familiejet virksomhed, der oprindeligt – siden det 18. århundrede har solgt vin under familienavnet Goutorbe.
Jeeper Champagne blev grundlagt i 1949 og er navngivet, som en hyldest til den Willys Jeep, som den tidligere ejer af vinhuset, erhvervede fra det amerikanske militær i slutningen af Anden Verdenskrig. Jeepen gav ejeren mulighed for at besøge vinmarkerne i total ro.
Vingården er beliggende i Faverolles et Coëmy, en kommune nær Reims i Vallée de la Marne, i den nordvestlige del af Champagne-regionen.
Vinmarkerne strækker sig over 50 hektarer fordelt på de fineste parceller i Montagne de Reims, Côte des Blancs og Vallée de la Marne.
Den første produktionsserie af huset Champagne, som vi kender den i dag, var i 2010 og de første flasker blev frigivet i begyndelsen af 2014.
I juni 2016 blev Jeeper tildelt de bæredygtige Viticulture Durable certifikater; HVE – La Haute Valeur Environnementale og HQE – Haute Qualité Environnementale, og stræber mod at være CO2-neutral i 2025, ved at anvende en miljømæssig tilgang baseret på den nyeste teknologi.
Champagnehuset Jeeper skiller sig ud, fra mange andre champagnehuse, fordi de i lighed med Bollinger og Dom. Perignon, vælger at lagre store dele af deres Chardonnay vine på egetræsfade, som tilføjer ekstra dybde og kompleksitet til deres flotte Champagner.
