Bodegas Lar de Paula Reserva Edición Limitada, DOCa Rioja
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Lam, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Vildt - løbende/flyvende, Simret
- Smagstype: Fyldige
- Region: Rioja
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Tempranillo
- Årgang: 2014
- Alc. procent: 14 %
- Vinnummer: 45611315
Om vinen
En drøm af en Rioja Reserva, fra en af områdets bedste vingårde!
Det her er en vin der ligger langt over gennemsnittet i Rioja. En vin, der byder på en smagsoplevelse du bør unde dig selv.
Vinen laves på 100% Tempranillo druer, der vokser på en mark, der står i 600 meters højde, hvor vinstokkene har en alder på over 70 år, hvilket er en vigtig detalje, da gamle vinstokke giver et lavere udbytte pr. hektar, men mere eksklusivt udbytte, da druerne har så meget mere smag.
Efter plukning og nøje udvælgelse af de bedste druer, gæres vinen på ståltanke, hvorefter mosten hviler i yderligere 10-12 dage med skallerne ved en konstant temperatur på 28º-30ºc grader, hvorefter vinen filtreres.
Til slut følger først 24 måneders fadlagring, på en kombination af franske og amerikanske egefade og derefter minimum 12 måneder lagring på flaske inden frigivelse.
Oplevelsen
Og resultatet er en stor vin, med en kompleksitet, der kan minde om moden Bordeaux vin, med aromatiske noter af friske urter skovens mørke og røde bær, samt skovens svampe (animalsk præg), der mødes med strejf af mineralitet.
En vin, der bør nydes i de gode stunder i livet.
Farven er dyb kirsebærrød.
Duften er forførende og intens med frugtige noter af moden frugt, skovens bær og skovens bund af svampe(animalsk/stald), der mødes med krydrede noter fra fadlagringen, samt elegant mineralitet.
Smagen er voluminøs, raffineret, kompleks og kraftfuld. Med intense noter af mørke frugter og bær, og balsamico, der forenes med krydrede noter af vanilje, cedertræ, tobak og skovens bund(animalsk)med hints af elegance og mineralitet.
Velstruktureret og harmonisk Rioja Reserva med bløde taninner, kraft og en lang flot eftersmag.
Vin og Mad
En oplagt match til kraftfulde retter med rødt oksekød enten grillet steak eller steg, med kraftfuld sauce. Lam i grillet eller braiseret version, samt kraftfulde vildtretter.
Serveres ved 16-18C grader.
93 Point Wine Magazine
Om producenten
Bodegas Lar de Paula vingården, er beliggende i hjertet af Rioja Alavesa regionen, i den lille landsby Elvillar de Álava, nær den lille bjergkæde Sierra Cantabria.
Her har Fernando Meruelo og hans familie skabt moderne Rioja-vin på de bedste Tempranillo-druer, siden 2004, hvor ønsket og formålet fra begyndelsen var et forene gamle traditioner, med vores moderne tid, samt fremhæve essensen og bedste egenskaber af Tempranillo druen.
Vinmarkerne er beliggende i 600 meters højde, hvor de nyder godt af den beskyttende lille bjergkæde Sierra de Cantabria mod nord og Ebro-dalens frugtbarhed mod syd.
Dette skaber tilsammen de bedste vilkår for vinmarkerne.
Vinmarkernes højder, bidrager med kølige nætter til områdets ellers høje dagstemperaturer og giver dermed vinstokkene mulighed for at bevarer friskhed og syre druerne, som ellers kan brænde af i den stegende spanske hede.
Beskyttelsen fra bjergkæden Sierra de Cantabria mod nord, er med til at give meget regnvand til markerne, så man er fri for kunstvanding.
Og jordbunden, der er et kalkstens-og ler domineret land, er med til at skabe sprødhed og mineralitet til vinene.
