Alain Jaume "Les Gélinottes" Ventoux, AOP Ventoux Rhône
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Gris, Stegt
- Kalvekød, Stegt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- And, Stegt
- Gryde/simreretter, Stegt
- Smagstype: Fyldige
- Region: Rhône
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 50% Grenache, 50% Syrah
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 14 %
- Vinnummer: 0045231217
Om vinen
"Les Gélinottes" Ventoux er endnu en fremragende Rhône-vin fra de famøse Jaume-brødrene, i Rhône-dalen.
Et best buy fra lavet på druer fra det berømte Ventoux i Syd Rhône – Fyldig, intens og klassisk Rhône-vin!
Vinen er fremstillet på de klassiske Rhône druesorter; Grenache Noir og Syrah, der stammer fra Jaume-familiens vinmarker i Vaucluse, i den sydøstlige del af Rhône-dalen, for foden af berømte Mont Ventoux, hvorfra appellationen har fået sit navn.
Efter høst og presning gennemgår druerne en lang skind-maceration inden gæring, som foregår i rustfri stålkar.
Vinen lagres til slut 6 måneder i samme rustfri stålkar, for at bevare frugten og karakteren i vinen.
Dette skaber en voluminøs, intens og kraftfuld Rhône-vin, fra det berømte Ventoux. Ren, frugtig og med bløde tanniner.
Oplevelsen
Duften er charmerende og aromatisk med noter af violer, frugtige noter fra røde jordbær, kirsebær og hindbær til mørke solmodne blommer, solbær og brombær.
Smagen er voluminøs og intens, hvor noterne af sorte og røde bær, følger med fra duften og forenes med noter af blåbærkompot, figner og silkebløde tanniner i en lang flot finish!
Vin og Mad
Oplagt match til fyldige retter, som gryde- og braiserede retter med lam, oksekød og vildt, lige fra dådyr til harer/kanin, samt rødt oksekød med kraftfuld sauce og julemiddagen med andesteg, brunede kartofler og cremet brun sovs.
Serveres ved 16-18C grader
Om producenten
Domaine Grand Veneur er en af Rhône-dalens mest berømte vingårde, der blandt de få, har fået 100 point af den amerikanske vinguru Robert Parker, for deres enestående vin fra Châteauneuf-du-Pape.
Vingården er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen, i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, hvor paven ifølge fortællingen, i det. 14. århundrede lov sit nye slot bygge, thi det han var så betaget af vinen herfra.
Og med rod i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape, der fik navn efter pavens nye slot, har JAUME-familien dyrket vin siden 1826, hvor Domaine Grand Veneurs officielle historie kan spores tilbage til og familien plantede de første vinstokke.
Domaine Grand Veneur, blev med navn, dog først officielt etableret i 1976 af 5. generation af vinbonde familien Alain og blot tre år senere i 1979 overtog Alain Jaume og Odile Jaume, Domaine Grand Veneur og navnet Alain Jaume, blev en del af vingården.
Blot et halvt årti senere i 1986, eksperimenterede Alain Jaume, med at lagre nogle druesorter på nye, franske egetræsfade, som måske den første ejendom i hele Châteauneuf-du-Pape.
På denne tid ejede Jaume familien blot 4,5 hektar vinstokke i Châteauneuf-du-Pape og var forud for sin tid.
Siden 2015 har Domaine Grand Veneur, Alain Jaume været drevet af 6. generation, af familien Jaume, og vinmarkerne er vokset til 90 hektarer, der strækker sig fra Condrieu, Saint-Joiseph og Crozes-Herimitage appelationerne i nord til Cairanne, Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras, Gigondas, Lirac, Rasteau, Tavel og Ventoux i syd.
Vinmarkerne i Domaines Grand Veneur, Clos de Sixte og Château Mazane dyrkes efter den økologiske landbrugsprotokol og vinmarkerne har været certificeret Agriculture Biologique siden 2012.
Familien Jaume har i de seneste årtier fremstillet vin for andre vingårde, hvor blot navnet Alain Jaume fik lov til at pryde flasken.
