Domaine les Sibu ’Sablet’ Blanc Øko Côtes du Rhône Villages
Spar 40 kr. pr. fl.
169 kr. pr. flaske 129 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Suppe, Kogt
- Fisk, Stegt
- Skaldyr, Grillet
- Fisk, Grillet
- Smagstype: Aromatiske og tørre
- Region: Rhône
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Clairette Blanc & Grenache Blanc
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 13,5 %
- Vinnummer: 10000171816
Om vinen
Fremragende hvid Côtes du Rhône Villages – belønnet med flotte 90 point fra James Suckling, og anbefalet som ugens køb af din vinguide/spritnyt.dk
Og vi forstår det godt!
Domaine les Sibu ’Sablet’ Blanc er en mageløs økologisk hvid Côtes du Rhône Villages!
Aromatisk, raffineret, voluminøs og sprød Rhône hvidvin, der forfører med velstruktureret kompleksitet og elegance fra første blik (duft og dråbe).
Vinen er fremstillet på de klassiske Rhône druesorter: Clairette og Grenache Blanc, der stammer Domaine les Sibus hektarer af 15- 20 år gamle vinstokke i Sablet Villages appellationen.
Vinstokkene vokser her i og omkring vinlandsbyen Sablet, i en jordbund domineret af afkalket rød ler, kalk- og småsten, der tilføjer elegant mineralitet til vinene.
Druerne høstes ved fuld modenhed og med største respekt for naturen.
Efter høst, presning og endt gæring, lagres vinen til slut ’Sur lie’ på bærmen/bundfaldet, 6 måneder i rustfri ståltanke, for at bevarer friskhed og renhed i vinene.
Oplevelsen
Dette skaber en hvid Côtes du Rhône Villages, med velstrukturerede kompleksitet, frodig krop, og elegance.
Duften er forførende frisk og aromatisk med noter af hvid blomster, friske urter og citrus, der mødes med modne æbler og udsøgt mineralitet.
Smagen er smuk, voluminøs og velskabt! Med saftige frugtige noter af melon, modne æbler og frisk citrus, der forenes i en frodig velskabt krop og en lang flot afslutning med elegance af mineralitet!
Vin og Mad
Et fremragende match til fiske-og skaldyrsretter som stegt eller grillet hvidfisk, grillet eller ferske rejer, fisk og skaldyr med brunet smør og hasselnødder, samt retter med gedeost og den klassiske sydfranske fiskesuppe Bouillabaisse.
Nyd den ved 10-12°C
Flot lagringspotentiale på op til 5 år
Om producenten
Domaine les Sibu er en lille familiejet vingård, der har været i familien Alazards hænder i nu fire generationer, hvor forfædrenes traditioner og metoder er gået i arv, fra fader til søn og med sidste generation forbedret og tilpasset vor tid indenfor vindyrkning.
Vingården er beliggende i den lille middelalderby Sablet, lige mellem Séguret og Gigiondas, i den sydlige del af Rhône-dalen.
Ejendommen dækker 27 hektarer af vinstokke, der strækker sig fra Village appellationen Sablet over Séguret til Gigondas og Vacqueyras AOC i den sydlige del, hvor jordbunden primært er domineret af ler og kalksten, og Plan de Dieu-terrasserne med front mod Rhône-floen bliver tilføjet rødt ler og mere sandet ler omkring landsbyen Sablet.
Familien dyrker Rhône-dalens klassiske druesorter: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Grenache Blanc, Clairette Blanche og Bourboulenc, og i dag udelukkende efter økologiske og bæredygtige principper.
4. generation, Loïc, indtrådte i vingårdens daglige drift i 2015, efter 5 års uddannelse i vinavl-ønologi og 6 måneders arbejde på en vingård i New Zealand.
Og samme år flaskede Loïc, sin første vin i Sibu navnet.
I de første årtier, blev størstedelen af druerne til Domaine les Sibus vine leveret til en større andelsejet kælder i området, hvorfra vinen blev fremstillet, men fra 2017, etablerede familien egen kælder på ejendommen Sablet, hvorfra de selv kunne fremstille vin på høsten samme år.
Domaine les Sibu har været certificeret med HVE-mærket (”Haute Valeur Environmentale” - høj miljømæssig værdi) siden høsten i 2019 og fra 2023-høsten har gården været certificeret som økologisk landbrug.
