Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Begude Le Cerisier Pinot Noir, Økologisk Naturvin, Limoux

2021 Pinot Noir
Frankrig Languedoc-Roussillon Limoux
Finans Bureauet
Domaine Begude Le Cerisier Pinot Noir, Økologisk Naturvin, Limoux
-17%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 30 kr. pr. fl.

169 kr. pr. flaske 139 kr. pr. fl. ved 6 fl.
169 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rødvin
 • Anbefalet til:
  • Oksekød, Stegt
  • Oksekød, Rå
  • Risotto, Kogt
  • Fisk, Stegt
 • Smagstype: Lette og elegante
 • Region: Languedoc-Roussillon
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Pinot Noir
 • Årgang: 2021
 • Alc. procent: 13% %
 • Vinnummer: 846551515
Domaine Begude Le Cerisier Pinot Noir, Økologisk Naturvin, Limoux

Om vinen

Domaine Begude Le Cerisier Pinot Noir er en mageløs, smuk, voluminøs og elegant økologisk rød Pinot Noir naturvin, med rigdom af frugt og elegant mineralitet.

Vinen er fremstillet på økologisk certificeret Pinot Noir druer, fra Domaine Begudes egne vinmarker, nær landsbyen Cépie, ved Limoux distriktets nordlige grænse.

Vinstokkene er her plantet i 300 meters højde med køligt klima og ler og kalkstens domineret jordbund, hvilket er med til at skabe nogle meget rene, sprøde og frugtige vine med elegant mineralitet. 

Vinene fremstilles så naturligt som muligt, hvor indgriben i vinmarken og kælderen er minimal og der anvendes udelukkende vildgær, under koldgæringen af vinen.

Til slut lagres 90 % af vinen på rustfri stål tanke og de sidste 10% på franske demi muids (store 600 liters træfade) og vinen tilføjes ingen svovl ved aftapning.

Dette skaber en utrolig frugtig og saftig økologisk rød naturvin, med flot voluminøs krop, bløde taninner og elegant mineralitet.

Oplevelsen
Duften er ubeskrivelig forførende med noter, der kendetegner Pinot Noir druen elegance og generøse saftighed. Fra violer til skovens vilde jordbær, hindbær, kirsebær og brombær, samt skovens svampe og bund (animalsk præg).

Smagen er intens, dyb, voluminøs, saftig og elegant, med noter af skovens vilde bær og bund fra duften, der forenes i en lang blød og flot afslutning med underliggende toner af mineralitet og noter af svampe.

Vin og Mad
Det perfekte match til retter med rødt oksekød, rørt tatar med friske urter, steg eller rib-eye med fyldig sauce, vildt, som vagtel, fasan og sommerbuk, retter med svampe, som cremet svampe risotto eller Vol-au-Vent med brisler, svampe og mørk sauce, samt retter med trøffel og Foie Gras.
Serveres ved 14-18C grader og gerne i store Bourgogne glas

Om producenten

Domaine Begude er en prisvindende, økologisk vingård, beliggende nær den højt beliggende landsby Cépie og den nordlige grænse af Limoux distriktet, der er kendt for sprøde mousserende vine, hvis historie går før de berømte fra Champagne mod nord. 

Limoux ligger omkring byen af samme navn i Languedoc, i det sydlige Frankrig, for foden af Pyrenæerne med Corbières mod vest og Carcassonne mod nord.

Vinmarkerne er her plantet i højere og køligere områder end resten af Languedoc appellation, hvilket er med til at skabe en mere elegant og mineralsk vinstil, og vækstbetingelser, der ligner dem i Bourgogne mod nord. 

Vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede og har i de sidste to årtier været i familien Kinglakes eje.

James og Catherine Kinglake overtog Domiane Begude i 2003 og har siden arbejdet med at omlægge vingården til et økologisk landbrug. 

I 2010 lykkedes det parret at blive certificeret økologisk af Ecocert og vinmarkerne strækker sig i dag over 25 hektarer af økologisk certificerede vinstokke, beplantet med druesorterne Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Viognier og Gewürztraminer, hvoraf Pinot Noir og Chardonnay dækker langt over halvdelen.

Vinmarkerne omkredser vingården og er plantet på sydøstlige eller sydlige skråninger i 300 meters højde, i en ler- og kalkstens domineret jordbund, hvilket tilsammen skaber det bedste terroir og forhold for druerne.

Jordbundens sammensætning betyder, at vinstokkene ej lider af mangel på vand og for fuldt ud at afspejle terroiret, anvendes der ej et kunstvandingssystem. 

Vinmarkernes beliggenhed på syd- og sydøstvendte lader vinstokkene nyde godt af dagens solskinsstråler, mens højden de er plantet i, hvor klimaet er køligere, samt de endnu køligere nætter, skaber en lang vækstsæson og vækstbetingelser, der ligner dem i Bourgogne mod nord.

Al dette er med til at skabe elegante kold-klima vine, med masser af frugt, struktur, renhed og udsøgt mineralitet.

Domaine Begude overholder desuden de strengeste økologiske principper, herunder, at der ej forefindes brug af kunstig gødning, pesticider eller kemikalier. Der gødes i stedet med naturlig gødning bestående af kompost fra får, druemasse og olivenpulp.

Desuden anvendes der meget lidt svovl, blot til spray mod ukrudt, hvis nødvendigt. Faktisk er vores Vingårdens naturvine er ej tilsat svovl og der anvendes kun vildgær, for bedst muligt at afspejle terroiret i vinene.