Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château de Mauvanne Côtes de Provence Rosé, Cru Classé, AOP Côtes de Provence

Château de Mauvanne 2022
Frankrig Provence Côtes de Provence
Château de Mauvanne Côtes de Provence Rosé, Cru Classé, AOP Côtes de Provence
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
229 kr. pr. flaske 199 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rosévin
 • Anbefalet til:
  • Salat, Rå
  • Gris, Grillet
  • Skaldyr, Rå
  • Skaldyr, Grillet
  • Fisk, Grillet
 • Smagstype: Tørre og frugtige
 • Region: Provence
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Carignan og Clairette,
 • Årgang: 2022
 • Alc. procent: 12,5 %
 • Vinnummer: 30092017
Château de Mauvanne Côtes de Provence Rosé, Cru Classé, AOP Côtes de Provence

Om vinen

Château de Mauvanne Côtes de Provence Rosé Cru Classé er en mageløs sprød, tør og elegant Côtes de Provence Rosé, helt efter kunstens regler og traditionen i Côtes de Provence!

Kategoriseret i den bedste liga af hvad Côtes de Provence Rosévin kan være, da Château de Mauvanne, som et af de få vinslotte i Côtes de Provenve er klassificeret som "Cru Classé".

”Cru Classé” er en udmærkelses klassificering, som kun gives til de bedste og mest kvalitetsbevidste vinslotte i Côtes de Provence.

Vinen er fremstillet på druesorterne; Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Carignan og Clairette, som stammer fra Château de Mauvanne vinmarker sletten og en lille bjergskråning vest for Massif des Maures.

Her gror vinstokkene i en undergrund domineret af klipper fra bjergkæderne Maures og Estérel, og grusskifer med sandjord, der tilføjer den magiske og elegante mineralitet i vinene.

Druerne høstes i hånden, gennemgår en utrolig kort maceration, for at opnå den lyserøde farve og gæres og lagres til slut på ståltanke for at bevarer druernes frugtige aromaer og renheden i vinen.

Oplevelsen
Dette skaber en mageløs, aromatisk, frisk, ren og sprød Côtes de Provence rosé, med frugtige noter af sommerens bær, der forenes med sprød mineralitet!

Den klassiske stil fra Côtes de Provence og den bedste kvalitet – Cru Classé!

Duften er præget aromatiske noter af friske urter, citrus, røde sommer bær og rabarber, samt antydninger af mineralitet.

Smagen er voluminøs, generøs og yderst elegant, med noter af sommerens jordbær og hindbær, der forenes med eksotiske strejf af fersken og frisk grapefrugt og ender i en lang flot afslutning med elegant finesse af mineralitet!

Vin og Mad
Oplagt som sommerglasset på terrassen men også et godt match til fiske- og skaldyrsretter, fra grillet middelhavsinspireret hvid fisk til hvidvinsdampede muslinger a la Moules Marinères eller frisk pasta med urter og muslinger, det store skaldyrsfad, samt retter med grillet lyst kød og sprøde sommersalater med bær, vandmelon og/eller friskost, som feta, fåremælksost eller Mozzarella.
Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

Château de Mauvanne er et ældre vinslot, hvis navn kan spores tilbage til det 17. århundrede, hvor middelalderens adelige Lords af Mauvans, gav ejendommen sit navn.

Slottet blev bygget i 1844 og er beliggende i det sydøstlige hjørne af Côtes de Provence appellation, der strækker sig fra byen Fréjus til Hyères, langs middelhavskysten, smukt i en 1 hektar stor park ved vejen, lige mellem bjergene og havet ud mod Les Îles d'Or i Hyères(de gyldne øer ud for Hyères).

En smuk og misundelsesværdig beliggenhed, hvor en ældgammel og bemærkelsesværdig jord, domineret af klipper fra bjergkæderne Maures og Estérel, og grusskifer med sandjord, hvilket skaber de bedste modningsvilkår for druesorterne; Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Tibouren, Carignan og Cabernet-Sauvignon, samt Rolle, Ugni-Blanc og Clairette.

Vinmarkerne strækker sig over 43 hektar på sletten og en lille bjergskråning vest for Massif des Maures, hvor af 38 hektarer er plantet indenfor AOP Côtes de Provence appellationen og de resterende 5, IGP Provence (Indication Geographique Protégée).

Vindyrkningen på Château de Mauvanne foregår uden al kemisk gødning og herbicider, og landbruget dyrkes efter bæredygtige principper, hvor målet er at opnå HVE (Haute Valeur Environnementale/High Environmental Value) certificering.

Château de Mauvanne har igennem de sidste århundreder haft flere ejere, herunder den franske skuespillerinde Simone Berriau, som erhvervede slottet i 1934. Desuden har flere berømtheder som Charlie Chaplin, Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir besøgt slottet.

Slottet opnåede i 1955 titlen ”Cru Classe”, der omfatter de bedste huse i Côtes de Provence.

I dag drives Château de Mauvanne af den libanesiske vinproducent og ejer af Cave Kouroum-ejendommen familien Rahal, der erhvervede slottet i 1999 og siden har moderniseret produktionen og landbruget i en mere bæredygtig retning.