Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château de Jau ”Chez Jau” Rivesaltes Grenat, Vin Doux Naturel, AOP Rivesaltes

Château de Jau 2010
Frankrig Languedoc-Roussillon Rivesaltes
Château de Jau ”Chez Jau” Rivesaltes Grenat, Vin Doux Naturel, AOP Rivesaltes
-27%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 50 kr. pr. fl.

179 kr. pr. flaske 129 kr. pr. fl. ved 6 fl.
179 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Dessertvin
  • Anbefalet til:
    • Chokolade, Rå
    • Frugt/bær, Rå
    • Ost, Rå
    • Kage, Bagt
  • Region: Languedoc-Roussillon
  • Indhold: 50 cl.
  • Drue: Grenache Noir
  • Årgang: 2010
  • Alc. procent: 15,5 %
  • Vinnummer: 10007593
Château de Jau ”Chez Jau” Rivesaltes Grenat, Vin Doux Naturel, AOP Rivesaltes

Om vinen

Château Jau ”Chez Jau” Rivesaltes Grenat er en voluminøs, dyb, generøs og elegant enkeltsorts Vin Doux Naturel fra Rivesaltes, der forener raffineret dybe noter af mørke frugter og bær, med elegance og mineralitet.

Vinen er fremstillet på druesorten Grenache Noir, der stammer fra et lille plot af Château de Jaus gamle vinstokke, for foden af Cobières, som gror i en rød ler- og kalkstens domineret jordbund, der tilføjer mineralitet. 

Druerne høstes i hånden ved fuld modenhed og meget tidligt om morgenen for at bevare deres friskhed, renhed og frugt.

Herefter presses druerne og gennemgår en 3 uger lang maceration, inden den traditionelle fremstillingsmetode for Vin Doux Naturel og forstærkede vine, kaldet Mutage, hvor gæring standes ved tilsætning af alkohol. Dette øger alkoholprocenten og forstærker sødmen i vinen.

Vinen tappes 9 måneder efter høsten, hvorefter den, som reglerne foreskriver lagres 3 måneder i flasken, inden den frigives. 

Oplevelsen 
Duften er flot og aromatisk med forførende noter af violer, skovens bær og modne kirsebær, der komplimenteres af lette antydninger af lakrids og læder. 

Smagen er kraftfuld, generøs og elegant med rigdom af frugt fra skovens bær til røde og sorte kirsebær, der skaber en flot voluminøs krop, med modne velintegrerede modne tanniner, som ender i en lang velsmagende afslutning med elegance af mineralitet. 

Vin og Mad
Et perfekt match til desserter med chokolade og bær, samt blide og cremede blåskimmeloste. Serveres ved 10-12°C grader.

Om producenten

Château de Jau har en årtusinde lang historie bag sig, der både fletter sig ind i historien om de franske munke, der producerede vin fra klostrene århundreder tilbage i tiden, historien om den forstærkede vin Vin Doux Naturel, samt hvor tids udvikling indenfor bæredygtig og økologisk vindyrkning.

Slottet er beliggende nær den gamle landsby Cases de Pène, ikke langt fra byen Rivesaltes, som har lagt navn til områdets formidable forstærkede vin Vin Doux Naturel, i hjertet af Roussillon i det sydlige Frankrig.

Opført i et bemærkelsesværdigt landskab for enden af en lille vej, som snor sig, fra hovedvejen ud af landsbyen og igennem maleriske middelhavsomgivelser, af oliventræer, cypresser og vinstokke, der dækker terroiret.

Château de Jau blev grundlagt i det 12. århundrede af cisterciensermunke, men det var først et århundrede senere at munkene begyndte at dyrke vin, da de fik tildelt Domaine Clairana, som have adgang til floden Verdouble.

Domænet fik, fra da af, lov at bære klostrets navn Jau og munkene byggede tårnet, som på denne tid udgjorde et vagttårn og forsvar mod Barbary-pirater, der florerede i Roussillon, således at ejendomme, munkene, vinstokkene og oliventræer, var beskyttet mod angreb.

Tårnet rejser sig stadig stolt på siden af klippen, den dag i dag.

I den sene del af det 13. århundrede begyndte munkene at eksportere vin fra Château de Jau til hele Europa, takket være den nyopdagede metode Mutage, som forstærkede vinen og dermed garanterede bedre stabilitet og gjorde at vinen bedre kunne klare den lange rejse, fra Roussillon, til resten af Europa.

Metoden Mutage, kom til verden i 1285 i Languedoc-Roussillon regionen i det sydlige Frankrig, da lægen og filosoffen Arnaud de Villeneuve, opdagede at gæring af vin kunne standses ved at tilføje ren druesprit.

Dette forstærkede vinen (øgede alkohol procenten), gav den mere kraft og sødme, men gjorde den  også mere rejsedygtig, da gæringen på ingen måde kunne genoptages i tønderne på den lange rejse.

Efter munkene, i det 15. århundrede, overtog familien Xopi Château de Jau, der ejede ejendommen over flere århundrede og generationer, og byggede selve slottet, som ligger der i dag, kort efter den franske revolution.

I 1973 erhvervede familien Dauré, brødrene Jean og Bernard, slottet og begyndte straks at genplante vinmarkerne, renovere og genoplive slottet.

Jean og Bernard var ejere af et handelsselskab og kom fra en familie, hvor oldefaderen var vindebonde i Rivesaltes, blot et stenkast derfra.

Familien ejer stadig slottet den dag i dag og drives nu af 2. generation, der både bevarer Château Jaus lange rige historie og traditioner, og forener dem med vor tids måde at dyrke vin på, herunder at drive et bæredygtigt og økologisk landbrug.

Château de Jau har i flere år været drevet som et bæredygtigt landbrug og siden 2018 har familien Dauré, drevet deres landbrug økologisk. En tilgang, der afspejler familiens filosofi omkring, respekt for naturen, miljø og håbet for fremtidige generationer. 

I 2021 opnåede slottet FR-BIO-01 agriculture france, den franske certificering indenfor økologi.

Dette betyder at vinmarkerne, der strækker sig over 100 hektarer for foden af Corbières i Agly-dalen, kun gødes med naturlig gødning, brugen af kemi er kraftigt reduceret - både i marken og i kælderen, og biodiversiteten i vinmarken for lov til at udfolde sig, bl.a. ved at får står for den naturlige lugning mellem rækkerne.