Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château d’Escurac La Chapelle d'Escurac Médoc, AOP Bordeaux

Château d’Escurac 2019
Frankrig Bordeaux Medoc
Château d’Escurac La Chapelle d'Escurac Médoc, AOP Bordeaux
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
139 kr. pr. flaske 109 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Lam, Stegt
    • Oksekød, Stegt
    • Kalvekød, Stegt
    • Braiserede retter, Simret
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Bordeaux
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 53% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc
  • Årgang: 2019
  • Vinnummer: 6451561548
Château d’Escurac La Chapelle d'Escurac Médoc, AOP Bordeaux

Om vinen

Dejlig fyldig vin fra et smukt slot, med dansk/fransk familie ved roret.

La Chapelle d’Escurac er 2. vinen fra det berømte Médoc-slot, Château d’Escurac, som er det højest beliggende slot Médoc, der troner ud over fantastisk smukke vinmarker, hvorfra druerne til vinen stammer. 

Navnet ‘La Chapelle’ stammer fra det smukke lille kapel, der blev opført på ejendommen i det 11. århundrede, af den tids religiøse ejer. 

Vinen er fremstillet på de klassiske Bordeaux druesorter; Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot & Cabernet Franc. 

Druerne sorteres både ved høsten i vinmarken og ved ankomst til slottet vinkælder.

Her afstilkes og knuses druerne, og gennemgår efterfølgende en 6 til 10 dage maceration ved 6° eller 7° C, før gæringen starter.

Gæringen foregår i temperatur kontrollerede rustfri stålkar og varer 3-4 uger.

Til slut lagres vinen 12 måneder på egetræsfade, hvoraf en tredjedel af fadene fornyes hvert år, så vinen lagres på både gamle og nye fade.

Nye fade giver rigtigt meget smag fra sig, så når man gør det på denne måde, overdøver fadende ikke frugten i vinen.

Oplevelsen
Dette skaber en fremragende Médoc vin, med fylde, kompleksitet, frugt og genkendelig elegance fra Bordeaux!

Duften er flot, charmerende og aromatisk med noter af friske urter, mørke fyldige bær og frugter, som solmodne blommer og figner, der mødes med ristede noter fra fadlagringen.

Smagen er voluminøs, blød og elegant, med frugtige noter af mørke solbær, brombær og jordbær, der sammen med mørke frugter følger med fra duften og forenes i en flot og kompleks krop med fine taninner og en lang vedvarende afslutning, hvor ristede og krydrede noter fra fadlagringen viser sig, på elegant vis.

Vin og Mad
En god ledsager til fyldige og kraftfulde retter som; rødt oksekød, gerne i grillet version med grillede grønne asparges, rosastegt sommerbuk, kraftfulde braiserede retter/gryderetter, samt retter med svampe og modne fast oste. 
Serveres ved 16-18C grader

Om producenten

Château d’Escurac er et ældre familiejet vinslot, beliggende i den lille landsby Civrac-Médoc, på den berømte venstrebred af floden Gironde, ganske nær flodens livlige bølger og på en af de højeste bakker i Médoc. 

Slottets historie kan spores tilbage til middelalderen omkring det 11. århundrede, dog er det er først i de seneste årtier, at vinen har vakt rigtig opsigt blandt Médoc-elskere.  

Château d’Escurac er den højest beliggende ejendom i Médoc, hvor vinstokkene gror i en fantastisk undergrund.

Indtil 1990 blev druerne fra slottets dengang få hektarer af vinstokke, solgt og vinificeret på det lokale kooperativ, men da ejendommen blev opkøbt af Jean-Marc Landureau, samme år, besluttede han at, slotte ej blot skulle dyrke vin, men også selv fremstille deres vine.

Jean-Marc Landureau foretog derfor massive investeringer i både vinmarker, produktionsudstyr og i lagringskælderen, og det lykkedes efterfølgende at placere Château d'Escurac blandt de allerbedste vine, som der produceres i den nordlige ende af Médoc-halvøen.

Beviset for at vinen tilhører eliten i appellationen kom, da den faktisk gik hen og vandt ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999, hvilket efterfølgende skabte opmærksomhed omkring slottet og vinene herfra, og igennem de seneste årtier er kvaliteten blevet yderst stabil, og vinen er altid et godt køb.

I sin tid på Château d’Escurac skabte Jean-Marc Landureau fire vine: Château d'Escurac, Château Haut-Myles, Pépin d'Escurac og La Chapelle d'Escurac.

Hans arbejde, hans vedholdenhed og hans passion fik ham til at vinde Crus Bourgeois cuppen i 1999 for hans 1996 årgang. I 2017 døde han pludselig og i dag drives ejendommen dag af hans fransk/danske datter Anne Landureau, der ejer slottet, og Annes danske moder Merete Løvig Larsen der er direktør og daglig leder.

Ejendommen strækker sig i dag over imponerende 120 hektar, hvoraf 40 hektarer er dedikeret til vindyrkning.

Vinstokkene er i gennemsnit 23 år gamle og beplantet ned 48% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 9% Petit Verdot og 1% Cabernet Franc.

Hver af disse druesorter bidrager til de fire vines forskellige og klassiske Bordeaux-blends, der tilbyder hver deres særlige karakteristika og personlighed.

Château d'Escurac dyrker i dag efter bæredygtige principper og blev i 2013 HVE3(High Environmental Value/Haute Valeur Environnementale) certificeret, for god præstation inden for biodiversitet, plantesundhedsstrategi og forvaltning af gødning og vandressourcer.