Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Champagne Allouchery-Perseval, Tradition Blanc de Noirs, Brut Premier Cru, AOP Champagne

Champagne Allouchery-Perseval NV
Frankrig Champagne
Champagne Allouchery-Perseval Tradition Blanc de Noirs, Brut Premier Cru
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
405 kr. pr. flaske 375 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Champagne
  • Anbefalet til:
    • Kalvekød, Simret
    • Ost, Rå
    • Fisk, Stegt
    • Skaldyr, Grillet
    • Skaldyr, Rå
  • Smagstype: Tørre og elegante
  • Region: Champagne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Pinot Noir
  • Årgang: NV
  • Alc. procent: 12,5 %
  • Vinnummer: 10004621
Champagne Allouchery-Perseval Tradition Blanc de Noirs, Brut Premier Cru

Om vinen

Champagne Allouchery-Perseval, Tradition Blanc de Noirs Brut er en skøn, tør, sprød og voluminøs, med friske, frugtige noter og sublim elegance!

Blanc de Noirs betyder ”hvid på sort” og er en fransk betegnelse, som i vinens verden dækker over vine i lys/hvid farve, der er fremstillet på blå druesorter.

Champagnen er udelukkende fremstillet på druesorten Pinot Noir, hvoraf den ene halvdel af Champagne-blended udgøres af vine fra 2019 og den anden halvdel af reservevine.

Druerne stammer fra Champagne Allouchery-Persevals bæredygtigt certificerede, Premier Cru klassificerede vinmarker i landsbyen Ècueil i Montagne de Reims, hvor vinstokke gror på skråninger i en ler, kridt/kalksten og sand domineret jordbund, som tilføjer den udsøgte mineralitet i Champagnen.

Høsten foregår i hånden, hvor kun de bedste druer udvælges og sidenhen presses. Den første gæring sker på temperaturstyrede rustfri ståltanke, mens 2. gæringen finder sted i flasken, efter det endelig Champagne-blend.

Champagnen lagres til slut i minimum 2 år på bærmen, i Champagne Allouchery-Persevals kælder, inden den frigives.

Oplevelsen
Dette skaber en tør, sprød og frisk Blanc de Noirs Premier Cru Champagne, med rigdom af frugtige noter, udsøgt elegance af mineralitet, delikat cremethed og fine bobler.

Duften er frisk og frugtig med noter af blomster, gule frugter og citrus, der mødes med antydninger af brioche og elegant mineraliet.

Smagen er sprød, tør og voluminøs med rigdom af frugtige noter af tropiske frugter, som mandarin, fersken og abrikos, der mødes med tørrede frugter, ristet brioche, fedme fuld honning og mineralitet i en lang og velskabt afslutning.

Vin og Mad
Oplagt som udsøgt aperitif, men også en velskabt ledsager til fiske- og skaldyrsretter, som Østers, kaviar og stenbiderrogn med fed creme fraiche. Grillet hvidfisk, det store skaldyrsfad med hummer, rejer og muslinger, samt grillet hummer, cremet hummerbisque/suppe og lyse kødretter, som kalvefrikassé og Vol-au-Vent med brisler, lys sauce og morkler, samt modne og cremet hvidskimmeloste; som Reblochon og Mont d’Or.

Serveres ved 9-11°C grader

Bronze Decanter 2023

Om producenten

Champagne Allouchery-Perseval er beliggende i den idylliske Champagne-landsby Écueil, i hjertet af La Montagne de Reims, i den nordlige del af Champagne-distriktet, blot få kilometer fra byen Reims og Champagnes historiske hovedstad Épernay.

Landsbyen Écueil ligger på skråningen af ​​”La Petite Montagne de Reims”, i den nordvestlige del af Montagne de Reims og er en del en perlerække af små Champagne-landsbyer, hvoraf de fleste er klassificeret som Premier Cru.

Champagne-huset blev grundlagt i 1955 og drives i dag af familien Allouchery, der har været vinbønder i 4 generationer.

Vinmarkerne strækker sig over 8 hektarer af vinstokke, der gror i en ler-, sand og kalkstens domineret jordbund på en bakkeskråning i Montagne de Reims og er klassificeret som Premier Cru.

Vinstokkene er udelukkende beplantet med druesorterne; Pinot Noir & Chardonnay, som udgør Champagne Allouchery-Perseval, udsøgte Champagne Cuveér, der fremstilles efter Champagne-tekniker, der forener tradition og elegance med vor tid.

Pinot Noir er den dominerende druesort i Montagne de Reims distriktet og hos Champagne Allouchery-Perseval, hvor den findes i alle cuveér og årgange og tilføjer noter af røde bær, volumen og krop.

Chardonnay kendetegnes ved sin friskhed og rene og delikate aromaer, der garanterer lang lagring, samt bidrager til det enestående Champagne-blends elegance. Hos Champagne Allouchery-Perseval findes Chardonnay druen i Champagnehusets Brut Réserve og Brut Millésimé.

Champagne Allouchery-Perseval dyrker deres landbrug og vinstokke udelukkende efter bæredygtige principper og er certificeret HVE/HEV (Haute Valeur Environnementale/High Environmental Value) og VDC (Sustainable Viticulture in Champagne).

Dette betyder at Champagne Allouchery-Perseval bestræber sig på at skåne miljøet og reducere påvirkningen af det naturlige miljø/biodiversiteten, ved bl.a. at al arbejde i vinmarkerne, herunder høsten i sensommeren og beskæring af vinstokke om vinteren udføres i hånden, at der udelukkende anvendes miljøvenlig bekæmpelse af sygdomme, skadedyr og ukrudt, hvor sidste nævnte løses ved græssende får mellem vinstokkene.

Dette mindsker Champagne Allouchery-Perseval miljøpåvirkning, styrker biodiversiteten i vinmarkerne og bidrager til en positiv kontrol af udbytte og kvalitet af druerne.

Champagne Allouchery-Perseval fremstiller klassiske og vintage cuveér.

De klassiske cuveér repræsentere en: Le Tradition Brut, Le Tradition Ekstra Brut, Le Rosé Brut & La Réserve Brut.

Og Vintage Cuveérne består af: Millésime Ekstra Brut, Ellipse & Epilog.

Druerne høstes i hånden i september, hvor kun de bedste klaser udvælges.

Herefter følger skånsom presning af druerne, som foretages ved lavt tryk for at udvinde den fineste most og for Pinot Noir, også den lyseste farve.

Mosten lægger herefter på rustfri ståltanke i 36, inden klaring og den alkoholiske gæring.

Under denne første fase holdes Pinot Noir og Chardonnay adskilt.

Dernæst følger Montagen, som er processen, hvor årets stille vine blandes med reservevinene (vine fra tidligere år). Ved fremstilling af Millésime, som betyder årgang/vintage, blandes der dog kun vine fra samme årgang.

Rosé-cuveén fremstilles ved at tilsætte Pinot Noir for at tilføje farve og frugt.