Champagne Allouchery-Perseval Réserve Brut, Premier Cru - Pinot Noir & Chardonnay, AOP Champagne
Vinfakta
- Vintype: Champagne
-
Anbefalet til:
- Ost, Rå
- Fisk, Stegt
- Skaldyr, Rå
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Dampet
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Champagne
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 60% Pinot Noir & 40% Chardonnay
- Årgang: NV
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 10004622
Om vinen
Champagne Allouchery-Perseval Réserve Brut er en udsøgt, sprød og voluminøs Réserve Brut, der med 5-6år lang lagring i flasken formår at vise hvor harmonisk, kompleks og elegant en Champagne kan blive!
Vinen er fremstillet på et Champagne-blend på vine fra 2017 og reservevine på druesorterne Pinot Noir og Chardonnay.
Druerne stammer fra Champagne Allouchery-Persevals bæredygtigt certificerede, Premier Cru klassificerede vinmarker i landsbyen Ècueil i Montagne de Reims, hvor vinstokke gror på skråninger i en ler, kridt og sand domineret jordbund, som tilføjer den udsøgte mineralitet i Champagnen.
Høsten foregår i hånden, hvor kun de bedste druer udvælges og sidenhen presses. Den første gæring sker på temperaturstyrede rustfri ståltanke, mens 2. gæringen finder sted i flasken, efter det endelig Champagne-blend.
Champagnen lagres til slut i 5-6år på bærmen, i Champagne Allouchery-Persevals kælder inden frigivelse.
Oplevelsen
Dette skaber er mageløs, harmonisk og voluminøs Réserve Champagne, med udsøgt elegance, mineralitet og rigdom af frugt, der forener Chardonnay druens renhed og frisk, med Pinot Noir druens dybde og fylde.
Duften er aromatisk, frisk og forførende, med noter af hvide blomster, pære og frisk citrus, der mødes med tørre frugter, smør, honning og elegant mineralitet.
Smagen er voluminøs, sprød og rig, hvor Chardonnay druerne bidrager med rene noter af grønne æbler, citrus og eksotiske frugter, der forenes Pinot Noir med noter af skovens røde og mørke bær i en voluminøs og kompleks krop og ender i en lang flot afslutning med både fedme af brioche, smør, honning og elegant mineralitet.
Vin og Mad
Et godt valg til aperitif men også en sublim ledsager til fiske- og skaldyrsretter som; østers, kaviar, stenbiderrogn, det store skaldyrsfad med hummer, rejer, krabbe og muslinger. Stegt/grillet hvidfisk med svampe/jordskokker, friske håndpillede rejer, grillet hummer og cremet hummerbique/suppe, samt lyse kødretter, som Vol-au-Vent med brisler og svampe, og modne og cremet hvidskimmeloste; som Reblochon og Mont d’Or.
Serveres ved 7-9°C grader
Decanter Bronze 2023
Om producenten
Champagne Allouchery-Perseval er beliggende i den idylliske Champagne-landsby Écueil, i hjertet af La Montagne de Reims, i den nordlige del af Champagne-distriktet, blot få kilometer fra byen Reims og Champagnes historiske hovedstad Épernay.
Landsbyen Écueil ligger på skråningen af ”La Petite Montagne de Reims”, i den nordvestlige del af Montagne de Reims og er en del en perlerække af små Champagne-landsbyer, hvoraf de fleste er klassificeret som Premier Cru.
Champagne-huset blev grundlagt i 1955 og drives i dag af familien Allouchery, der har været vinbønder i 4 generationer.
Vinmarkerne strækker sig over 8 hektarer af vinstokke, der gror i en ler-, sand og kalkstens domineret jordbund på en bakkeskråning i Montagne de Reims og er klassificeret som Premier Cru.
Vinstokkene er udelukkende beplantet med druesorterne; Pinot Noir & Chardonnay, som udgør Champagne Allouchery-Perseval, udsøgte Champagne Cuveér, der fremstilles efter Champagne-tekniker, der forener tradition og elegance med vor tid.
Pinot Noir er den dominerende druesort i Montagne de Reims distriktet og hos Champagne Allouchery-Perseval, hvor den findes i alle cuveér og årgange og tilføjer noter af røde bær, volumen og krop.
Chardonnay kendetegnes ved sin friskhed og rene og delikate aromaer, der garanterer lang lagring, samt bidrager til det enestående Champagne-blends elegance. Hos Champagne Allouchery-Perseval findes Chardonnay druen i Champagnehusets Brut Réserve og Brut Millésimé.
Champagne Allouchery-Perseval dyrker deres landbrug og vinstokke udelukkende efter bæredygtige principper og er certificeret HVE/HEV (Haute Valeur Environnementale/High Environmental Value) og VDC (Sustainable Viticulture in Champagne).
Dette betyder at Champagne Allouchery-Perseval bestræber sig på at skåne miljøet og reducere påvirkningen af det naturlige miljø/biodiversiteten, ved bl.a. at al arbejde i vinmarkerne, herunder høsten i sensommeren og beskæring af vinstokke om vinteren udføres i hånden, at der udelukkende anvendes miljøvenlig bekæmpelse af sygdomme, skadedyr og ukrudt, hvor sidste nævnte løses ved græssende får mellem vinstokkene.
Dette mindsker Champagne Allouchery-Perseval miljøpåvirkning, styrker biodiversiteten i vinmarkerne og bidrager til en positiv kontrol af udbytte og kvalitet af druerne.
Champagne Allouchery-Perseval fremstiller klassiske og vintage cuveér.
De klassiske cuveér repræsentere en: Le Tradition Brut, Le Tradition Ekstra Brut, Le Rosé Brut & La Réserve Brut.
Og Vintage Cuveérne består af: Millésime Ekstra Brut, Ellipse & Epilog.
Druerne høstes i hånden i september, hvor kun de bedste klaser udvælges.
Herefter følger skånsom presning af druerne, som foretages ved lavt tryk for at udvinde den fineste most og for Pinot Noir, også den lyseste farve.
Mosten lægger herefter på rustfri ståltanke i 36, inden klaring og den alkoholiske gæring.
Under denne første fase holdes Pinot Noir og Chardonnay adskilt.
Dernæst følger Montagen, som er processen, hvor årets stille vine blandes med reservevinene (vine fra tidligere år). Ved fremstilling af Millésime, som betyder årgang/vintage, blandes der dog kun vine fra samme årgang.
Rosé-cuveén fremstilles ved at tilsætte Pinot Noir for at tilføje farve og frugt.
