Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bric Cenciurio "Monrobiolo di Bussia" Barolo, Barolo D.O.C.G, Piemonte

Bric Cenciurio 2018 Nebbiolo
Italien Piemonte Barolo
Bric Cenciurio "Monrobiolo di Bussia" Barolo, Barolo D.O.C.G, Piemonte
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
579 kr. pr. flaske 559 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Oksekød, Stegt
    • Lam, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Smagstype: Tørre og markante
  • Region: Piemonte
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Nebbiolo
  • Årgang: 2018
  • Alc. procent: 14,5 %
  • Vinnummer: 87964554
Bric Cenciurio "Monrobiolo di Bussia" Barolo, Barolo D.O.C.G, Piemonte

Om vinen

MEGET SJÆLDEN ENKELTMARKS BAROLO, fra en af de absolut bedste vingårde i Italien. - Frodig, voluminøs, blød, rig og elegant – et sandt mesterværk!

Nebbiolo druerne stammer fra en lille skjult perle af en cru mark, på blot 11 rækker med vinstokke, der blev plantet tilbage i 1960 og i dag, dermed giver et lille men yderst eksklusivt udbytte.

Vinstokkene gror i den karakteristiske kalkrige jordbund og skønne mikroklima, der giver Nebbiolo druerne de bedste vilkår og tilføjer den velkendte mineralitet i vinene, som Bric Cenciurio vingården er kendt for!

Høsten foregår i hånden, hvorefter druerne gennemgår en 25-30 dage lang fermentering og maceration, hvorefter mosten lagres på fad i 2 år.

Til slut hviler vinen i 6 måneder på stålfade, inden yderligere 6 måneder i flaske, inden frigivelse.

Oplevelsen

Duften er forførende aromatisk og intens med noter af urter, mørk frugt og bær, svampe, trøffel og cedertræ.

Smagen er voluminøs, klassisk tør, frodig og rig, hvor noterne fra duften følger med i smagen.

Vin og Mad
Rødt oksekød, vildt, stegt Foie Gras, and, samt retter med svampe & trøffel
Nydes ved 16-18°C grader

Om producenten

Bric Cenciurio er en lille familieejet vingård, berømte for deres mageløse og elegante Barolo og Barbera vine, der i århundreder har kendetegnet og prydet det legendariske område i Piemonte og med tiden, for Barolos vedkommende, fået tilnavnet ”Kongens vin”.

Vingården beliggende i den lille landsby Barolo, der ligger på et lille plateau, beskyttet af de omkringliggende bakker, arrangeret i et amfiteater, i hjertet af Langhe, Piemonte, der indikerer oprindelsesområdet, for Barolo vine og i særdeleshed druen Nebbiolo.

Her i dette historiske område blev Bric Cenciurio skabt af Franco Pittatore og hans svoger Carlo Sacchetto tilbage i 1990, valgte at slå deres ejendomme sammen og forene deres land, i Barolo og Roero for at give liv til deres drøm: at producere traditionelle højkvalitetsvine, der kendetegner området. En drøm, som i dag videreføres af Francos sønner, Alessandro og Alberto.

Vinmarkerne strækker sig over 15 hektarer fordelt i Barolo, Novello, Castellinaldo og Magliano Alfieri, i hjertet af Piemonte og dyrkes efter bæredygtige principper, hvor særligt biodiversiteten i vinmarkerne spiller en stor rolle.

Og navnet Bric Cenciurio, stammer fra en bakkestrækning i Castellinaldo kommune og betyder toppen af ​​Cenciurio-bakken, som ligger på et historisk sted i Roero.

Bæredygtig udvikling

Teorien er simpel: Jo mindre der gribes ind i naturens gang, jo mere naturlig smag får vinen.

Derfor fremstilles vinene så vidt muligt uden sprøjtemidler, syntetiske kemikalier og med det gamle håndværk i vinmarken, som begge ejere har lært af deres bedsteforældre og forældre. Det giver mere arbejde i marken, men ifølge dem selv, også druer med mere smag.

Vinificeringen er således også centreret om at respektere det råmateriale, som vinen stammer fra.

Det forsøges at fortolke hver mark og druesort individuelt, og omhyggeligt at kontrollere modenheden af ​​klaserne.

Teknologien går hånd i hånd med traditionelle metoder, som at følge månens faser for aftapning af vine og høsten udføres udelukkende i hånden for omhyggeligt at udvælge de bedste klaser.

Der dyrkes druesorterne; Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto og Riesling.

Den internationale presse er vilde med vinene, som er omtalt i næsten alle magasiner, der beskæftiger sig med italienske vine, som; "Veronellis vine", den italienske vinbibel "Gambero Rosso", "Årbogen for de bedste italienske vine", "Italiens vine", "Duemilavini" og "Bibenda "fra den italienske Sommelier Association. 

Deres Barolo Costa di Rose er nævnt af både italiensk og international presse som værende blandt de bedste vine i Italien og den overlegne Barbera d'Alba er med i Veronelli Oro Guide.