Champagne de Venoge, Cordon Bleu, Xtra Brut, AOP Champagne
Vinfakta
- Vintype: Champagne
-
Anbefalet til:
- Fisk, Stegt
- østers, Rå
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Rå
- Suppe, Kogt
- Hummerbisque, Kogt
- Smagstype: Tørre og fyldige
- Region: Champagne
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
- Alc. procent: 12% %
- Vinnummer: 0045457889
Om vinen
Champagne de Venoge Cordon Bleu Xtra Brut er en fremragende, tør og sprød Xtra Brut Champagne, med den ypperste elegance og friskhed, helt efter kunstens regler for Xtra Brut Champagne!
Xtra Brut Champagne indikerer at Champagnen indeholder maks 6 g/L sukker, hvilke giver tørre, friske og yderst elegante Champagner. Denne Cuvée indeholder blot 3.5g/L sukker.
Champagne de Venoge serie/cuvéer af Cordon Bleu Champagne er fremstillet på de klassiske druesorter for Champagne: Pinot Noir, Pinot Meunier & Chardonnay, hvor Pinot Noir, altid er hoveddrue, i mere eller mindre dominerende stil.
Champagne de Venoge Cordon Bleu Xtra Brut er yderst domineret af Pinot Noir druen, der udgør 50% af Champagne blended, og tilføjer rundhed og vinøsitet.
Pinot Meunier og Chardonnay fuldender cuvéen med friskhed, frugt, elegance og volumen.
Cordon Bleu Xtra Brut gennemgår 4 års kælderlagring inden frigivelse, hvilket skaber en yderst velafbalanceret og rund Champagne.
Oplevelsen
Duften er ren og frisk, med aromatiske noter af grønne æbler, hvide stenfrugter, citrus og sprød mineralitet.
Smagen er tør, frisk, sprød og elegant, med noter af frisk citrus og fersken, der udvikler en rig fylde og lang afslutning af elegance, mineralitet og fine vedvarende bobler.
En fremragende Xtra Brut fra Cordon Bleu-serien.
Frisk, sprød og lækker champagne med den ypperste elegance, voluminøsitet og mineralitet.
Vin og Mad
Oplagt som aperitif og sublim som nytårsbobler, men også et fremragende match til fiske- og skaldyrsretter, som østers, stenbidderrogn, kaviar, retter med muslinger og hvidfisk.
Nydes ved 9-11C grader
92 Robert Parker
91 Point Wine Spectator
Om producenten
Champagne de Venoge er beliggende på den prestigefyldte Avenue de Champagne i Epernay, nær Marne flodens bred.
Huset blev grundlagt i 1837 af Henri-Marc de Venoge, efter at han, et årti før, slog sig ned i Champagne og opnåede succes med salg af områdets eksklusive bobler.
Og blot få år efter at den første flaske Champagne i husets eget navn blev frigivet, blev de Venoge anset som et af de bedste Champagnehuse, anerkendt for deres søgen efter ubetinget kvalitet og fornyelse i Champagne.
Som det første Champagnehus i verden lancerede de Venoge flaske-etiketter med illustrationer, bagside etiket med information om flaskens indhold og de første champagneflasker af ægte krystal, samt en Blanc de Noir Champagne.
Derudover valgte de, helt utraditionelt i Champagne på denne tid, at forlænge lagringsperioden for husets Champagne til 3 år i 1865.
Også forenede de Venoge historie fra den sene del af 1500-tallet med Champagne, ved at tilføje Det blå bånd -“Cordon Bleu”, til champagneflaskerne.
Cordon Bleu er et blåt bånd, der prydes det maltesiske kors og siden det 18.århundrede har været symbol på fortræffelighed forbundet med det enestående køkken ved det franske hof og bedre borgerskab.
Det blev i sin tid, oprettet af den franske konge Henrik III i 1578, som en orden, der blev anset som et symbol på den fine adel og synonym med raffinement/pryd og “art de vivre à la française”(kunsten at nyde det bedste af livet).
Det blå bånd Cordon Bleu dukkede første gang op på de Venoges champagne flasker i 1851 og har siden 1864 prydet de Venoge husets klassiske Cuvéer, der siden blev flagskibs-champagnen for Champagnehuset.
Siden har Cordon Bleu båndet prydet de Venoges serie, der både rummer en Brut Blanc de Noirs, Cordon Bleu Brut Cuvée, Extra Brut, Vintage og Brut Rosé, og anses som symbolet på de Venoge Champagne og deres ypperste champagner.
Symbolet er for de Venoge familien dog forbundet med referencer til Venoge-floden og Helligåndsordenen, den mest berømte ridderorden i det franske monarki.
Champagne de Venoge producerer også symbolske Champagne Cuvées, des Princes og Louis XV, der bliver flasket i unikke karaffelformede krystal flasker.
Begge Cuvéer, des Princes og Louis XV blev desuden oprindeligt produceret til ære for Princes-familien af Orange i det nittende århundrede.
I dag er Champagnehuset de Venoge ikke længere ejet af de Venoge familien, men traditionerne, der blev fastlagt af grundlæggeren Henri-Marc de Venoge, og hans efterkommere følges stadig.
Til produktionen af Champagnen anvendes stadig de bedste druer, fra egne Premier og Grand Cru vinmarker, og der tilkøbes udelukkende druer fra producenter, hvis standard har været særdeles anerkendt i årtier.
de Venoges Champagne lagres i dag minimum 3-4 år, men tusindvis af Champagne op til 8 år inden frigivelse.
Produktionen af Champagne de Venoge er i dag meget forskelligartet og huset er i dag et af de få Champagnehuse, der producerer absolut alle eksisterende typer af Champagne.
Fra Brut & Extra Brut Champagne til Rosé, Vintage Champagne og specielle Cuvées.
I de senere år har Champagne de Venoge modtaget awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser, og vinjournalister verden over har virkelig set og skrevet om den fremragende kvalitet, som de Venoge har og stadig, den dag leverer, ved hver eneste flaske champagne.
Et par anmeldelser:
GULDMEDALJE VED "GRAND PRIX D´EXCELLENCE DES VINALIES"
GULDMEDALJE VED INTERVIN I USA
GULDMEDALJE VED "INTERNATIONAL WINE CHALLENGE I LONDON"
"COUP DE COEUR" I HACHETTE 2002
