Vista Alegre 10 Years Old White, DOC Douro 50cl.
Vinfakta
- Vintype: Portvin
-
Anbefalet til:
- Region: Douro
- Indhold: 50 cl.
- Drue: Viosinho, Malvasia Fina, Gouveio, Arinto, Cercial & Rabigato
- Alc. procent: 20% %
- Vinnummer: 1001183
Om vinen
Vista Alegre 10 Years Old White er fremstillet på grønne druer, som stammer fra vinstokke plantet i gamle vinmarker med forskellige eksponeringer og højder, i underregionerne Baixo Corgo og Cima Corgo.
Den fremstilles efter helt traditionelle metoder, hvor knusning foregår nænsomt i de gamle “Lagars", hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til mosten når den absolut bedste portvinskvalitet.
Herefter følger afstikling og alkoholisk gæring, efter metoden Mutage, hvor vinens gæring stoppes ved tilsætning af vinsprit.
Vista Alegres hvide 10års portvin, skabes som en klassisk Tawny port, hvor flere udvalgte vine skaber det endelige blend. Hvidvinene til denne portvin har lagret på egetræsfade i mere en 10år.
Oplevelsen
Dette skaber en flot og fyldig hvid portvin, med en frisk, levende og halvtør karakter.
Duften er præget af eksotiske frugter, nødder og citrus, som også opleves i smagen, hvor de forenes i en flot voluminøs krop med fedme, sødmefulde honning noter og en elegant underliggende frisk- og tørhed.
Vin & Mad Tips
Serveres køligt mellem 10º og 12ºC grader og gerne i selskab med stegt Foie Gras, lyse desserter med vanilje og bær, Cheesecake, Panna Cotta og Crème brûlée, samt charcuteri og modne fast oste.
Om producenten
Quinta Vista Alegre er en ældre vingård, ejet af Cunha Barros familien, der i 5 generationer, har skabt portvin og bordvine, på de lokale traditionelle druesorter fra DOC-Douro, som primært kendes som “portvindruerne”, under virksomheden Vallegre -Vinhos do Porto.
Vista Alegre er berømt for deres Portvin, der skabes på druer fra gamle 80-100 år gamle vinstokke, der gror i vinmarker, fra det 19. århundrede.
Quinta Vista Alegre er mest kendt for deres traditioner og fremstilling af Portvin og anvender man stadigvæk de gamle "Lagars", hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til mosten når den absolut bedste portvinskvalitet.