Grüner Veltliner Eiswein
Tschida
2015
Grüner Veltliner
Østrig
Burgenland
Illmitz

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,- | Fri fra 999,-
'Køb 6 vine og få laveste pris'Køb 6 ens eller bland 6 forskellige for at opnå laveste pris.
358 kr. pr. flaske
299 kr.
pr. fl. ved 6 fl.
Vinfakta
- Vintype: Øvrige Dessertvine
-
Anbefalet til:
- Region: Burgenland
- Indhold: 37,5 cl.
- Drue: Grüner Veltliner
- Årgang: 2015
- Alc. procent: 8,5 %
- Vinnummer: 1000605

Om vinen
En sjælden sværvægter. Med det stadigt varmere klima i Europa, er Eiswein fra Østrig ikke noget, der kan produceres hvert år. Og når det lykkes, er der rationering på Hans Tschidas få tusinde liter. Fem år ud af seks er han blevet kåret til verdens bedste producent af søde vine ved International Wine Challenge i London. Denne vin har en enestående balance mellem syre og sødme, tæt pakket med smag af abrikos, ananas, fersken og grønne æbler. En vin i den absolutte superliga.Om producenten
En sjælden sværvægter. Med det stadigt varmere klima i Europa er Eiswein fra det østlige Østrig ikke noget, der kan produceres hvert år. Og når det lykkes, er der rationering på Hans Tschidas få tusinde liter. Fem år ud af seks er han blevet kåret til verdens bedste producent af søde vine ved International Wine Challenge i London – vinproducenternes parallel til filmmagernes Oscarnomination. Godt gået af en autodidakt vinmager, der oprindelig er uddannet som tømrer! Han producerer hvert år omkring 15 forskellige dessertvine. Hans Eiswein er det lille mirakel.
Druer: Meget modne Grüner Veltliner-druer der høstes i december-januar afhængig af vejrliget. Under høsten må temperaturen ikke være over minus otte grader, og druerne skal være frosne, når de kommer i pressen, hvor de udsættes for et let tryk. Vandmolekylerne er bundet som iskrystaller og sies fra sammen med skaller og kerner. Det øger koncentrationen af aromatiske stoffer, syre og sukker i mosten.
NYDES TIL: Til forskel fra dessertvine lavet på botrytiserede druer eller tørrede druer, har Eiswein et højere syreindhold. Det giver en mere frisk og spændstig vin med en afkølende sødme. Syren gør den velegnet til desserter, der indeholder is, citron, appelsin, annanas, syltede pære, karamel, fersken og chokolade. Bemærk hvordan den ekstreme sødme bliver holdt på plads og afbalanceret af den friske syre.