Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Weingut Wassmann Cabernet Franc ’Fifi’, Øko/Bio/Naturvin, Villány, Ungarn

Weingut Wassmann 2023 Cabernet Franc
Ungarn Villány
Weingut Wassmann Cabernet Franc ’Fifi’, Øko/Bio/Naturvin, Villány, Ungarn
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
189 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Kalvekød, Stegt
    • Fisk, Stegt
    • Oksekød, Stegt
    • Fjerkræ, Stegt
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Villány
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Cabernet Franc
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 12 %
  • Vinnummer: 101720002
Weingut Wassmann Cabernet Franc ’Fifi’, Øko/Bio/Naturvin, Villány, Ungarn

Om vinen

En vin lavet udelukkende på druesorten Cabernet Franc er en sjældenhed i sig selv - i hvert fald i Europa.
Og en vin, der kun er lavet 508 flasker af, gør den til en helt særlig og sjælden perle – hvilket Wassmann Cabernet Franc kaldet Fifi, virkelig er!

’Fifi’ har fået en helt særlig plads i vores hjerter, da det er vores helt egen vin, som vi, Gourmet Wine, selv har været med til at udvikle og skabe, med kyndig vejligning fra ægteparret Wassmann.

Vi har selv fremstillet etiketten, som symbolisere samspillet mellem naturen - og navnet ”Fifi”, som er min datters kælenavn, er en hyldest til min datter!

Vi syntes selv, at vi har skabt et lille mesterværk af en bæredygtig vin! Kompleks, saftig og generøs, sprød og raffineret!

En vin, der afspejler den ypperste elegance og kærlighed til naturlig vin og terroir, som virkelig kan mærkes.


Den er også et bevis på vinanmelders påstand i de sidste årtier: ’ At Cabernet Franc druen har fundet sit åndelige ungarske hjem i Villány’ – og særligt hos Weingut Wassmann.

Så glem alle fordomme om at ungarsk vin – det her er kvalitet på højt niveau!

Vinen er fremstillet udelukkende på Cabernet Franc druer, der stammer fra Wassmanns vinstokke, som gror på skråninger i Hidegkút, i en jordbund domineret af ler, løss og kalksten, som tilføjer dybde, styrke og den elegante mineralitet til vinene.

Efter håndplukning i slutningen af september og nænsom presning, blev mosten hældt på åbne ståltanke sammen med drueskallerne, hvor den alkoholiske gæring fandt sted naturligt indenfor blot 6 dage.

Vinen blev derefter overført til brugte franske og ungarske fade, hvor den malolaktisk gæring fandt naturligt sted og vinen til slut blev lagret 6 måneder, inden den blev flasket – ufineret, ufiltreret og uden tilsætning af svovl.

Oplevelsen
Dette skaber en enestående ungarsk Cabernet Franc, der forener en frodig krop af rigdom af skovens vilde røde, blå og grønne bær og silkebløde tanniner med den ypperste elegance, der beviser at naturvin kan være yderst raffineret og så stilren at den blot afspejler druesorten og terroir.

Duften er forførende, dyb, intens og aromatisk med noter af lilla markblomster, friske vilde urter og grønne stikkelsbær, der mødes med brombær, snert af skovens bund og svampe, og elegant mineralitet.

Smagen er vidunderlig saftig og generøs, intens og voluminøs, men med den fineste gennemgående elegance. Noter af friske urter, stikkelsbær og skovens vilde svampe og brombær i både moden og umoden version, der forenes med strejf af appelsinskal og hvid peber i en lang blød afslutning med udsøgt mineralitet!

Vin og Mad
Et godt match til retter med rødt oksekød, kalv, fjerkræ og sågar mørke fiskeretter med svampe – generelt retter med svampe!
Nydes ved 8-10°C grader

Om producenten

Weingut Wassmann er en lille ungarsk vingård, drevet af kærligheden til naturen og fremstillingen af naturlige økologiske og biodynamiske kvalitetsvine, der afspejler druesortens personlighed, terroirets mineraler og naturens krafter!

Vingården er beliggende i den gamle lille vinlandsby Pécsdevecser, i hjertet af Villány-regionen i den sydlige del af Ungarn – landets førende rødvinsregion, berømte for deres økologiske og biodynamiske naturvine på de klassiske druesorter: Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, der har fundet deres åndelige ungarske hjem her.

Wassmann vingården blev grundlagt tilbage 1998 af ægteparret Ralf Waßmann og Susann Hanauer, da de opkøbte en gammel gård og en lille sydvendt grund beplantet med Chardonnay- og Olaszriesling-vinstokke, der voksede side om side med mandel- og ferskentræer, langs en tilstødende grund beplantet med Blauer Portugieser.

Vinkælderen når her en imponerende alder på 100 år, men alt andet i vingården Wassmanns historie, er alt andet end traditionelt og traditionel vindyrkning.

Allerede fra begyndelsen havde ægteparret en drøm om af fremstille ægte og naturlige biodynamiske kvalitetsvine – og blot få år senere kom drømmen endnu tættere på at gå i opdyldelse, da Wassmann vingården i 2003, som den første i Villány, blev anerkendt som økologiske vinavlere i henhold til EU's retningslinjer for økologisk landbrug.

Den endelige biodynamiske certificering af demeter blev en realitet i 2011, og drømmen blev til virkelighed.

Vinmarkerne strækker sig over blot 1,5 hektar og er i dag beplantet med druesorterne: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos (Blaufränkisch) og Welschriesling.

Vinstokkene dyrkes uden biocider eller kunstgødning. Såkaldte skadedyr ses som naturlig føde for nyttige væsner som mariehøns, ørentviste, firben og fugle, som får lov til at bo i vinmarkerne.

Det samme gør andre planter, der vokser i harmoni med vinstokkene, og skaber en naturlig biodiversitet i vinmarkerne.

I kælderen bevares jordens og solens gaver, så vinene kan udvikle sig til kunstværker skabt af naturen. Al anvendelse af​​ kemisk manipulation, kunstig gær og bakterier undgås.

Vinene får ganske enkelt lov til at skabe sig selv, og sågar den alkoholiske og maloaktiske gæring sker spontant i processen.

Til slut lagres vinene i ståltanke, traditionelle træfade eller brugte barriques, afhængigt af vintypen, indtil de når modenhed, hvorefter de tappes ufiltrerede.

Wassmann vine roses altid for deres naturlighed, der afspejler druesorternes personlighed og giver dem deres rå styrke, samt terroirs mineraler, som tilføjer vinene deres mineralitet og elegance.

Fordi ægte glæde ved at drikke kvalitetsvin betyder at være i harmoni med naturen.

Siden 2010 har Wassmann rådgivet andre vinavlere, der ønsker at blive økologiske.

Og i dag bliver Wassmann anset som et fyrtårn, når det kommer til bæredygtig vin.

De gik i all in på biodynamisk produktion og naturvin allerede fra den spæde begyndelse, og bliver af mange anset for de ypperligste inden for dette felt.

Vil du omlægge til bæredygtig vinproduktion, og har spørgsmål, så ringer du til Wassmans, vil du lave naturvin, og har spørgsmål, så ringer du til Wassmans.