Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château Citran 2015 MAGNUM, Cru Bourgeois, Grand Vin de Bordeaux, Haut-Médoc, Bordeaux

2015 Merlot
Frankrig Bordeaux Haut-Medoc
Falstaff
93 / 100
Château Citran 2015 MAGNUM, Cru Bourgeois, Grand Vin de Bordeaux, Haut-Médoc, Bordeaux
-16%
Falstaff
93
James Suckling
92
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 66 kr. pr. fl.

405 kr. pr. flaske 339 kr. pr. fl. ved 6 fl.
405 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Bordeaux
  • Indhold: 150 cl.
  • Drue: Merlot, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc
  • Årgang: 2015
  • Alc. procent: 13,5 %
  • Vinnummer: 1054061702
Château Citran 2015 MAGNUM, Cru Bourgeois, Grand Vin de Bordeaux, Haut-Médoc, Bordeaux

Om vinen

Vidunderlig og 10 år gammel Bordeaux vin i Magnum flaske! - Meget få flasker på lager!

Få den til 6 stks prisen, ved valg af 5 andre vine, efter din smag! 

Château Citran 2015 er en ikonisk og yderst anmelderrost Haut-Médoc rødvin.

Et pragteksemplar af en Cru Bourgeois – intens, saftig, generøs, voluminøs og med den ypperste finesse!

Vinen er fremstillet på de klassiske Bordeaux druesorter; Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, der dyrkes på et exceptionelt gruset og kalkstens domineret terroir, der tilføjer struktur og elegance til vinene.

Høsten foregår i hånden, hvor kun de bedste druer udvælges. En anden sortering, finder sted i kælderen, hvorefter druerne afstilkes, knuses og placeres i kar, hvor gæringen tager sin begyndelse.

Hver druesort vinificeres separat og mødes først i det endelige blend, inden lagringen, som finder sted på egetræsfade og varer 15 måneder.

Oplevelsen
Dette skaber en smuk og velskabt Cru Bourgeois Bordeaux vin, med dybde, finesse, rigdom af frugt og silkebløde, velintegrerede tanniner.

Duften er forførende aromatisk med noter af blomster, friske urter, modne kirsebær, solbær og blommer, der mødes med ristede noter og varme krydderier fra den omhyggelige fadlagring.

Smagen er saftig og generøs, voluminøs og robust, men med den ypperste elegance og finesse.

Rigdom af frugtige noter, fra røde og sorte kirsebær, til solbær, solmodne blommer og figner, der forenes i en frodig krop med silkebløde tanniner, noter af ristet brød, vanilje og lakrids og en lang elegant afslutning med udsøgt mineralitet.

Vin og Mad
Et sublimt match til retter med rødt oksekød, som stegen fra ovnen eller den store røde bøf med kraftfuld sauce. Retter med rosa stegt andebryst, vildt og lam.
Nydes ved 16-18°C grader, og gerne efter en times dekantering på karaffel.

Priser og anmeldelser
93/100 – Falstaff
90/100 – Wine Enthusiast
92/100 – James Suckling
16/20 – Jancis Robinson

Om producenten

Château Citran er et af ​​de ældre og historiske Bordeaux slotte i Haut-Médoc, hvis historie kan spores helt tilbage til det 13. århundrede, hvor slottet dog var mere en fæstning end et vinslot.

Slottet er beliggende i vinlandsbyen Avensan mellem Castelnau-de-Médoc og Margaux og blev bygget i det 13.århundrede af Donissan de Citran familien, der regerede dette gamle Médoc-herredømme fra det 13. århundrede og helt frem til 1832.

Familien forblev ejere af Château Citran lige så længe.

Den sidste Citran-arving måtte afstå ejendommen i 1832 til Monsieur Clauzel, der markerede ejendommens grænser og formåede at give Château Citran et velanset omdømme blandt Médocs fornemme slotte.

Vinslottets moderne æra tog dog først sin begyndelse i 1945, da Miailhe-familien, som også har ejet flere berømte ejendomme som; Château Palmer, Château Pichon Lalande og Château Coufran gennem årene, overtog ejerskabet.

Med Merlaut-familiens, der også ejer Château Gruaud-Larose, Château Chasse-Spleen og en af ​​Bordeauxs største vinhandlere, erhvervelse af Château Citran i slutningen af 1990’erne, begyndte vinslottet glorværdige æra.

Det nuværende slot er siden blevet bygget på fundamentet af det oprindelige, og voldgravene er bevaret og stadig i perfekt stand.

Vinmarkerne strækker sig i dag over 100 hektarer, fordelt på to store parceller, beplantet med druesorterne; Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

Det ene gror omkring slottet og grænser op til Margaux-appellationen, og det andet omkring landsbyen Avensan, i hjertet af Haut-Médoc-appellationen.

Vinstokkene gror her i en jordbund, der er karakteristisk for Médoc-regionen, med grusede bjergskråninger, der hviler på et ler-kalkstensunderlag.

En tredjedel af vinmarkerne dyrkes økologisk.

Om Cru Bourgeois
Cru Bourgeois er en klassifikation, der dækker over Bordeaux vine af særlig høj kvalitet og værdi.

Klassifikationen er gældende for vinslotte i Médoc, Bordeaux, der ej er klassificeret som Grands Crus, og som rangerer under Grands Crus Classés fra 1855, men stadig anset som værende et vinslot med vinmarker af høj kvalitet.

For at et slot kan være i Crus Bourgeois-klassifikationen, skal det komme fra en af ​​de 8 appellationer i Médoc-appellationen, der dækker den berømte venstrebred i Bordeaux: Médoc, Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien, Listrac, Moulis, Margaux og Haut-Médoc.

Cru Bourgeois klassificeringen er i dag opdelt i tre underkategorier:

Cru Bourgeois

Cru Bourgeois Supérieure

Cru Bourgeois Exceptionnel

Klassifikationen blev officielt anerkendt i 1932, efter en liste over udvalgte vinslotte, udarbejdet Bordeaux Handelskammer og Girondes Landbrugskammer.

Udtrykket "Cru Bourgeois" blev dog brugt allerede i det 15. århundrede – og allerede på denne tid, dækkede det over vine med høj kvalitet og værdi.

På denne tid, da byen ”Bourg” i Bordeaux var under engelsk styre, var købmændene fritaget for afgifter på lokalt salg og på eksport af vine produceret fra deres vinmarker.

Dette privilegium gjorde at det tillod dem at skabe deres formuer, og erhverve de bedste parceller i Médoc, der snart skulle blive kendt som ”Crus des Bourgeois”.

Priserne på disse forskellige vine, der blev prydet af ”Crus des Bourgeois” anerkendelsen, blev fastsat for første gang i 1740 i et dokument udarbejdet af Bordeaux' handelskammer.

I det 19. århundrede begyndte et hierarki gradvist at opstå, hvilket førte til, at Monsieur. d'Armailhac, den æras ejer af legendariske Château d’Armailhac, i 1858 udgav en bog, der uofficielt opdelte 248 Crus Bourgeois i tre kategorier.

Det blev foreslået, at nogle af disse slotte blev tilføjet til Grand Crus Classés klassifikationen fra 1855, men dog aldrig ført ud i livet.