Vilarnau Cava Brut Reserva, Økologisk, D.O Cava, Catalonien

Vinfakta
- Vintype: Cava
-
Anbefalet til:
- Fisk, Grillet
- Skaldyr, Grillet
- østers, Rå
- Skaldyr, Dampet
- Skaldyr, Rå
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Catalonien
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 50% Macabeo 35% Parellada & 15 % Xarel·lo
- Årgang: NV
- Alc. procent: 11,5 %
- Vinnummer: 10000101716

Om vinen
Vilarnau Cava Brut Reserva er en vidunderlig, sprød og saftig økologisk Cava Reserva med fine elegante bobler, rigdom af frugt og toastede noter.
Cavaen er fremstillet på de klassiske Cava druesorter; Macabeo, Parellada og Xarel·lo, som i det sidste årti har været dyrket og certificeret økologisk.
Druesorterne Macabeo og Xarel·lo gror i vinmarken “Vilarnau d'Espiells”, som er det højst beliggende og mest blæsende område i Sant Sadurní d'Anoia.
Parellada druerne stammer fra en vinmark i La Llacuna, der ligger 700 meter over havets overflade og anses for at være en af de højst placerede i Penedés.
Med denne højde når druerne et meget højt niveau af syre og tilføjes aromatiske noter af blomster.
Druesorterne holdes adskilt og vinificeres separat.
Når druerne er afstilket, afkøles de, for at bevare aromaer og undgå oxidering.
Først efter en 30 dages lang første gæring, mødes vinene på hver druesort i den endelig blanding i flasken og gennemgår 2. gæringen sammen.
Efter vinificeringen, lagres Cavaen min. 15 måneder på flaske før frigivelse.
Mosten filtreres aldrig, men gennemgår altid en kold, statisk klaring.
Oplevelsen
Dette skaber en bemærkelsesværdig flot, sprød og elegant økologisk Cava Reserva, med fine elegante bobler, voluminøse aromaer af frugt, toast og nødder.
Duften er charmerende og aromatisk med noter af hvide blomster, grønne æbler og citrus, der mødes med sprøde toastede noter af wienerbrød og nødder.
Smagen er frisk, tør, frugtig og voluminøs med noter af grønne æbler, pære og citrus, der forenes med ristede noter af nødder, wienerbrød og let fedme af honning i en lang flot afslutning med vedvarende fine bobler!
Vin og Mad
Oplagt til aperitif eller velkomstdrik, men også et godt match til fiske-og skaldyrsretter som; østers, hvidvinsdampede blåmuslinger a la Moules mariniéres, stegt og grillet hvidfisk, samt ferske eller grillet skaldyr.
Nydes ved 6-8º C grader.
GULDMEDALJE - verdensmesterskaberne i Champagne og mousserende vin 2015
Om producenten
Vilarnau er en ældre og nu berømt lille vingård, der anerkendes for sit lille men udsøgte sortiment af eksklusive Cavaer af høj kvalitet, der kun kan beskrives som mesterligt udført håndværk.
Vingården er beliggende i byen Sant Sadurni d’Anoia i Penedès, i hjertet af Cava D.O, hvor den første Cava kom til verden i 1872.
Her kan vindyrkningen spores tilbage til det 12. århundrede, hvor familien Vilarnau, der tilhørte den spanske adel, slog sig ned på dette sted og fortsatte vindyrkningen.
Det var dog først i 1949 at den første Cava, som bar navnet Vilarnau blev skabt og ejerne solgte en Cava dyrket på druer fra ejendommen ”Can Petit i Les Planes de Vilarnau”, som den også er blevet kaldt i århundreder.
I tiden efter var Vilarnaus Cavaer dog blot for de få, som kendte til den. Siden da er Vilarnau blevet forbundet med udsøgt og eksklusiv Cava, af mesterligt håndværk.
Vinmarkerne strækker sig over 20 hektarer, der grænser op til kystområdet Serralada Litoral, mod syd og Middelhavets brise mod øst.
Vinstokkene gror her i 250 meters højde over havets overfalde, med betagende udsigt over Montserrat-bjergene, der også udgør beskyttelse mod de kolde pyrenæiske vinde, og er beplantet med druesorterne; Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay & Pinot Noir, der skaber Vilarnaus udsøgte Cava blends.
Druerne gror i alluvial jordbund bestående af lag af ler og kalk, som tilføjer mineralitet i vinene.
Desuden druerne dyrkes økologisk og landbruget bæredygtigt.
Høsten foregår i hånden og om natten, for at druerne bevarer mest muligt at deres friskhed.
Vilarnau vingården har siden 1982 været ejet af den gamle González Byass-familie, som er yderst berømte for deres sherry fra hjertet af Jerez i det sydligste Spanien.
Den nyopbygget vingård, blev bygget i hjertet af ejendommen og markerede en ny æra for vinfremstilling, hos Vilarnau, som begyndte i oktober 2005.
Vilarnau er bæredygtig certificeret af WjCP - Wineries for Climate Protection, samt økologisk certificeret af CAECV for spansk økologi og EU.