Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Famille Sichel Sirius Bordeaux Rouge, AOP Bordeaux

Famille Sichel 2020
Frankrig Bordeaux
Vinavisen
Famille Sichel Sirius Bordeaux Rouge, AOP Bordeaux
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
129 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Oksekød, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Svampe, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Bordeaux
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Årgang: 2020
  • Alc. procent: 13,5 %
  • Vinnummer: 1000962
Famille Sichel Sirius Bordeaux Rouge, AOP Bordeaux

Om vinen

Famille Sichel Sirius Bordeaux Rouge er en bemærkelsesværdig, flot og udtryksfuld rød Bordeaux med forbløffende kompleksitet og intense noter af sorte frugter og toastede nuancer!

En kraftfuld rød Bordeaux, der repræsenterer fremragende vinhåndværk!

Vinen er fremstillet på druesorterne; Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, der stammer fra Famille Sichels vinmarker i området Canton de Saint Macaire, nær Garonne flodens bredder.

Den første Sirius-årgang blev skabt af Peter Sichel tilbage i 1985, for at bevise at det var muligt at skabe kvalitetsvin fra Bordeaux, på højde med Grand Cru Classés fra Graves og Passec-Léognan, men på druer fra mindre prestigefyldte terroirs.

Og Famille Sichel Sirius Rouge, beviser nøjagtig dette, og anses som en rød kvalitets-Bordeaux, som ligger i den høje ende af Bordeaux-skalaen!

Vinfremstilling
Druerne er nøje udvalgt og stammer fra 30 år gamle vinstokke, som gror i en ler- og kalkstens domineret jordbund på bjergskråningerne på højre bred af Garonne.

Druerne er nøje udvalgt og vinificeres i Sichels kælder, med samme nidkærhed, opmærksomhed og efter samme traditioner, som ved fremstilling af familiens Grands Crus Classés af Graves og Pessac-Léognan.

Størstedelen af ​​druerne vinificeres helt efter traditionerne i Bordeaux, hvor klaserne er fuldstændig afstilkede, inden druerne gennemgår gæring i kar, for at udvinde farve og tanniner.

Mosten gæres i 15-21 dage for at give vinene den karakteristiske Bordeaux personlighed og lagrinspotentiale.

Dernæst gennemgår vinen en Maceration Carbonique, for at maksimere rigdommen af frugten i vinen.

Til slut lagres vinen på franske egetræsbarriques i 12 måneder.

Oplevelsen

Dette skaber en saftig, generøs, voluminøs og kraftfuld rød Bordeaux, med udtryksfuld rigdom af frugt og elegante ristede/toastede noter, svøbt i silkebløde tanniner.

Duften er forførende flot og aromatisk med intens bouquet af friske urter, sorte kirsebær, brombær og solbær, der mødes med med elegante toastede noter og strejf af vanilje fra fadlagringen.

Smagen er voluminøs, kraftfuld, intens og yderst saftig og generøs, hvor noterne af de mørke bær følger med fra duften og forenes med noter af ristet toast og egetræ, i en flot frodig krop og bemærkelsesværdig lang og vidunderlig afslutning.

Vin og Mad
Et godt match til kraftfulde retter som; rødt oksekød, gerne i grillet version med grillede grønne asparges, rosastegt sommerbuk, kraftfulde braiserede retter/gryderetter, samt retter med svampe og modne fast oste. 
Serveres ved 16-18C grader

Om producenten

Familien Sichel er en af de mest berømte og markante familier i den fornemme Bordeaux region, i den vestlige del af Frankrig og familienavnet “Sichel”, forlængst er blevet synonym med Bordeaux og vinene af bedste kvalitet herfra. 

Familien kom til Bordeaux i 1883, efter at have dyrket vinhandel i Tyskland siden 1856, og etablerede sig i hjertet af det legendariske Chartrons-distrikt, der, også dengang blev anset som Bordeaux-vinhandlernes historiske centrum. 

På denne tid indkøbte familien blot vine til Sichel-virksomhederne i Mainz, London og New York, men har siden skabt et af de det mest respekterede familieejede (vin)handelshuse og vindyrkere i Bordeaux regionen, både når det kommer til produktion og handel af regionens vine. 

Knap et århundrede og et par generationer senere, i 1961 opkøbte Familien Sichel Château Angludet i Marguax, hvor de i begyndelsen blot boede med deres seks børn, men efter 40 års renovering af ejendommen, begyndte høsten at bærer frugt, i så storartet stil at Château Angludet, begyndte at blive anset som et af de fornemste slotte i Marguax og sågar hele Médoc. 

I 1967 byggedede familien Sichel, som de første, egen vinfremstillingsfacilitet, i Saint-Maixant. Den fik navnet Cave Bel-Air og Sichel familien begyndte at opbygge tætte bånd med vindyrkere/bønder, som blev nøje udvalgt efter strenge kvalitetskriterier.

Og siden dengang har syv generationer af Sichel-familien afløst hinanden ved virksomhedens ror og virksomheden har gennem årene blomstret fra lille vinhandel til en virkelig international dimension.

I 1985 blev den første Sirius-årgang tappet, Domaine du Révérend i Corbières og Domaine du Trillol (Château Trillol) blev opkøbt af Sichel familien i henholdvis 1989 og 1990. 

Og siden dengang har syv generationer af Sichel-familien afløst hinanden ved virksomhedens ror og virksomheden har gennem årene blomstret fra lille vinhandel til en virkelig international dimension.

Maison Sichel er stadig den dag i dag, beliggende i hjertet af Bordeaux regionens metropol, byen Bordeauxs, Chartrons-distrikt, Familien Sichels ejendom, strækker sig derimod over vinstokke, kældre og vinslotte, der krydser flere distrikter i Bordeaux. 

Fra det prestigefyldte distrikt Margaux, hvor det store kapitel i (vin)eventyret begyndte med opkøbet af Château Angludet i 1961 til Sauternes, hvor huset også former at skabe en fornem ædelsrådsramt vin og alle de fremragende Bordeaux huse der imellem, hvor Sichel, skaber vine i eget navn og serie kalder Bordeaux Sichel.