Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Riglos Quinto Sauvignon Blanc, Mendoza Argentina

2022 Sauvignon Blanc
Argentina Mendoza
Riglos Quinto Sauvignon Blanc, Mendoza Argentina
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
169 kr. pr. flaske 139 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Vegetar, Grillet
    • Skaldyr, Grillet
    • Skaldyr, Dampet
    • Fisk, Stegt
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Mendoza
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Sauvignon Blanc
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 14% %
  • Vinnummer: 100008617
Riglos Quinto Sauvignon Blanc, Mendoza Argentina

Om vinen

Riglos Quinto Sauvignon Blanc er en frisk, tør og sprød oversøisk Sauvignon Blanc, med druesortens kendetegn af grønne noter, eksotisk frugt, hyldeblomst og frisk syre.

Druerne kommer fra enestående plots i vinmarkerne i Gualtallary, Valle de Uco, der i begyndelsen af det nye årtusinde blot var et øde landskab, hvor velskabte vinstokke nærmest var utænkeligt.   

Vinstokkene gror her for foden af Andesbjergene, hvor de trives i 1350 meters højde over havets overflade, i den sandet jordbund, med dybe lag af grusede sten og mineralrigt materiale fra Andesbjergenes skråninger.

Denne lille region, er med tiden blevet det mest blomstrende vinområde i Mendoza og Sydamerika, berømte for at skabe mere avancerede og sofistikerede vine.

Og Riglos Quinto Sauvignon Blanc er et mesterligt eksempel på dette!

Oplevelsen
Duften er frisk, aromatisk og sprød med intense noter af blomster, friske urter, citrus og eksotisk frugt, der møder Saugvignon Blancs grønne noter af æbler, græs og tomatstilke.

Smagen er voluminøs, elegant og livlig, med sprøde grønne og frugtige noter, kendetegnende for Sauvignon Blanc, der følger med fra duften og forenes i en flot krop og lang vedvarende afslutning med elegant mineralitet.

Vin og Mad
Et godt match til fiske- og skaldyrsretter, såsom Moules Marinières, hummer, samt grillet skaldyr, hvid fisk, pasta med friske urter og muslinger, samt retter med tomat og gedeost, og dermed også den klassiske Loire-ret Salade Chèvre Chaud, med gratineret gedeost og syltede valnødder eller blot den lokale gedeost “Crottin de Chavignol”.
Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

Bodegas Riglos Vingården blev grundlagt i 2002 af Darío Werthein og Fabián Suffern, to gode venner fra Buenos Aires.

Riglos er navnet på en by i provinsen La Pampa, Argentina, og de valgte den for at ære det sted, deres forfædre ankom til, i begyndelsen af ​​det 20. århundrede.

Vingården er beliggende i landsbyen Agrelo, for foden af Andesbjergene, i distriktet Luján de Cuyo, i hjertet af Mendoza, Argentina.

Agrelo, anses som en af Argentina og Mendozas mest berømte vinområder og terroiret som toppen af Mendoza.

Ejendommen strækker sig over 72 hektar, hvoraf de 38 hektar er vinmarker, beplantet med druesorterne: Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah og Sauvignon Blanc.

Vinstokkene gror for foden af Andesbjergene i enestående plots i Gualtallary, Valle de Uco, som i begyndelsen af det nye årtusinde blot var et øde landskab, hvor velskabte vinstokke nærmest var utænkeligt.   

I dag trives vinstokkene i 1350 meters højde over havet, i den sandet jordbund, med dybe lag af grusede sten og mineralrigt materiale fra Andesbjergenes skråninger.