Louis Eschenauer Cinsault Rosé, IGP Pays d’OC
Spar 40 kr. pr. fl.
115 kr. pr. flaske 75 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rosévin
-
Anbefalet til:
- Suppe, Kogt
- Skaldyr, Dampet
- Fisk, Grillet
- Fisk, Stegt
- Skaldyr, Grillet
- Region: Pays d´Oc
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Grenache & Cinsault
- Årgang: 2024
- Alc. procent: 12 %
- Vinnummer: 1001174
Om vinen
Louis Eschenauer Cinsault Rosé er en fremragende, sprød og tør sydfransk rosévin, med aromatiske og generøse noter af sommerens røde bær og en smuk lyserød farve.
Vinen er fremstillet på druesorterne Grenache & Cinsault, fra Louis Eschenaurs lille vinmark i det gamle Languedoc i Sydfrankrig, hvor vinstokkene gror i en kridtholdig, sandet, grusset og skifer domineret jordbund, der tilføjer mineralitet til vinene.
Druerne høstes når de er fuldt modne, hvorefter de afstilkes og knuses, inden de gennemgår en kort macaration. Herefter følger gæring og kort lagring på ståltanke, for at bevarer så meget frugt og mineralitet i vinen som muligt.
Oplevelsen
Dette skaber en yderst frisk og sprød sydfransk rosévin med udtryksfulde aromaer og rigdom af frugt, der mødes med elegant mineralitet og velafbalanceret friskhed.
Duften er intens og udtryksfuld med noter af sommerens røde bær og antydninger af krydderier.
Smagen fyldig, saftig, frisk og generøs, med noter af sommerens jordbær og hindbær, der forenes med frisk citrus og røde æbler i en lang flot, velafbalanceret og tør afslutning med vedvarende frugt og sprød mineralitet.
Vin og Mad
Et godt match til sommerglasset på terrassen, men også til fiske- og skaldyrsretter, gerne med middelhavs inspiration, såsom grillet hvidfisk og grillede grøntsager, fiskesuppe a la Bouillabaisse fra Marseilles, samt grillet lyst kød og sprøde sommersalater med bær, mango eller vandmelon og friskost som Mozzarella eller feta.
Serveres ved 10-12°C grader
Om producenten
Louis Eschenauer er en ældre Bordeaux virksomhed af Wine Merchant/vinhandlere, som blev grundlagt i 1821 af Louis Eschenauer, der på dette tidspunkt flyttede til Bordeaux, for at handle med vin.
I 1874 blev firmaet drevet af 3. generation af Eschenaur familien, virksomheden voksede og familien Eschenaur blev en af de vigtigste negocianter i Bordeaux. En position, som er intakt, den dag i dag.
Blot to årtier senere, i 1899 købte familien vinslottet Château Camponac, som ligger lige overfor det berømte Grand Cru Classé slot Château Pape Climent i vinregionen Graves, syd for Bordeaux by.
Siden er Louis Eschenauers port folie af andele i vinslotte blot vokset, med fornemme slotte som Château Rauzan-Ségla i Margaux, Grand Cru Classé Château Smith Haut-Lafitte & Château La Garde i Pessac-Léognan.
Louis Eschenauer ejer desuden en lille vingård i det gamle Languedoc, Pays d'Or, i sydfrankrig, hvor der fremstilles rød- hvid- og rosévin.
