Cascina Radice, "Caporala" Barbera d'Asti, Asti DOCG


Spar 30 kr. pr. fl.
129 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Lam, Stegt
- Fjerkræ, Simret
- Vildt - løbende/flyvende, Simret
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Kalvekød, Stegt
- Smagstype: Fyldige
- Region: Piemonte
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Barbera
- Årgang: 2021
- Alc. procent: 14 %
- Vinnummer: 004156202017

Om vinen
Cascina Radice Barbera d’Asti “Caporala” 2020 er en flot, elegant og saftig domineret af kraftfulde frugtige aromaer fra start til slut.
Den er fremstillet på 100% Barbera druer fra to forskellige vinmarker, nær i landsbyener Moasca og Agliano Terme, i Asti provinsen, Piemonte.
Vinstokkene har en gennemsnits alder på imponerende 25 år, som giver mindre men mere intens og smagfuldt udbytte. Jordbunden er domineret af kridt og ler, som tilføjer en hvis elegance, samt urte-og mineralske noter i vinene.
Efter høsten, gennemgår ved nøje udvalgte druer en traditionel maceration, som vare 12 dage og efterfølges af gæring i rustfri ståltanke. Vinen lagres herefter i 8 måneder på ståltanke, for at bevarer så meget af den kraftfulde frugt, som muligt.
Oplevelsen
Al dette giver en dyb, intens og kraftfuld Piemonte Barbera d’Asti, som spiller på de traditionelle, saftige noter af frugt, der forenes med charmerende bløde tanniner og friske mineralske undertoner af flint, urter og krydderier.
Duften bringer noter af skovens bær, friske urter og lette krydrede strejf af hvid peber.
Smagen er fyldig og frugtig domineret af mørke frugter, som brombær, solbær og blommer, harmonisk og elegant og med lang og saftig eftersmag.
Vin og Mad
Nyd den tempereret mellem 16-20 grader og gerne til retter med svampe og/eller trøffel, såsom svamperisotto, pasta med hjertemuslinger og trøffel, samt retter med and, fjervildt og rødt kød.
Awards: Berliner Wine Trophy: GOLD - AWC Vienna GOLD - IWC Great Britain SILVER
Om producenten
Vingården Cascina Radice, er beliggende i den lille by Moasca, omgivet af det vidunderlige bakkede landskab i Asti-provinsen i Piemonte.
Cascina Radice har i snart et halvt århundrede været drevet og ejet af Mazzei familien, der også ejer vingården Alibrianza.
Mazzei familiens historie tager sin begyndelse med Alibrianza vingården, som blev grundlagt af Roberto Mazzei i 1981.
Alibrianza vingården er også beliggende i Piemonte, mellem byerne Asti og Alba og har siden den spæde begyndelse altid nøje og specifikt udvalgt vine af højeste kvalitet.
Fra vingårdens egne marker produceres både Barolo, Barbaresco og Barbera, samt den hvide berømmelse Gavi di Gavi. Desuden råder Mazzei familien over vine fra det meste af Italien - lige fra Umbria/Umbrien til Sicilien.
Cascina Radice kom i familiens eje i 1990’erne, da Roberto og hans søn Andreas gjorde en langvarig drøm til virkelighed.
Ejendommen Cascina Radice og de dertilhørende hektarer af vinmarker, har rødder tilbage til 1890, hvor de første vinstokke blev plantet med druesorten Barbera, som også var den eneste druesort i de første 50-60år.
Og traditionen og “know how” omkring Barbera druen har siden fulgt vingården, som i dag regnes for en af de bedste Barbera producenter.
I takt med den stigende efterspørgsel og vingårdens øgede anerkendelse, opkøbte familien mere jord og skaber i dag fremragende Piemonte vine, fra flere distrikter, hvor især Gave di Gavi, Barbaresco og Barolo spiller en særlig stor rolle.
Om Piemonte
I det nordvestlige hjørne af Italien, med grænse mod Frankrig, findes en af de bedste og den største vinregion i Italien, Piemonte.
Navnet betyder “for foden af bjergene”, hvilket hentyder til Piemontes beliggenhed nær Alperne.
Her er der blevet produceret vin siden Antikken, hvor grækerne, ifølge fortællingen, medbragte de første druer, på deres færd til Piemonte.
Området har en stolt historie, som hertugdømme og vinen produceres på et utal af små ejendomme med ældgamle traditioner.
Vinene fra denne nordlige provins er at finde, mellem Italiens mest eftertragtede og en af de første kvalitetsvinene, der så dagens lys i 1850, hvor landets moderne vinhistorie tager sin begyndelse, var Baroloen.
Udover Barolo er der en lang tradition med fine og fyldige rødvine, lige fra Barbaresco til Barbera d' Alba og d'Asti, samt Dolcetto di Dogliani.
Men regionen er også hjemsted for elegante hvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d'Asti og den røde Brachetto.
Landskabet er smukt og enestående og har et særligt klima med ret kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår.
I Piemonte bliver Langhe- og Monferrato-bakkerne, der tilsammen udgør 90% af regionens vinproduktion ofte indpakket i tykke tågebølger, der stiger op fra Tanoro floden. Tågen kaldes for Nebbia og har givet navn til egnens bedste drue - Nebbiolo.
Jorden er i reglen præget af mergel, ofte blandet med sand og kalk.
Her fremstilles en myriade af fantastiske vine og provinsen er hjemsted for ikke mindre end 17 DOCG- og over 42 DOC-appellationer.