Stark Conde "Three Pines", Cabernet Sauvignon, Stellenbosch
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Lam, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Kraftige og krydrede
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 93% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot og 2% Petit Verdot
- Årgang: 2016
- Vinnummer: 45122016
Om vinen
Top vinen fra manden bag Sydafrikas bedste Cabernet Sauvigon. Det her er velsmag på flaske, du kan se hvad anmelderne skriver længere nede.
Men først lidt om selve vinen.
Jose Conde betragtes som sydafrikas bedste, når det kommer til Cabernet Sauvignon. Det er ikke uden grund at han har vundet prisen for ”Sydafrikas bedste vin” hele 3 gange, fordelt på to forskellige vine.
Det her er hans top vin, druerne til vinen høstes med håndkraft fra de bedste parceller fra Stark-Condés vinmarker i Jonkershoek Valley.
Vinen fadlagrer i imponerende 22 måneder på 300 liters franske egefade, hvoraf 70% er helt nye franske egfade. Tapningen foregår uden nogen form for filtrering.
Her er et lille udpluk af, hvilke anmeldelser den internationale priser giver vinen:
Platter´s Guide 2010: 4 ½ Stars "Highly Recommended"
92 points i Wine Spectator, der skrev;
"Dark, ripe and very polished, with a gorgeous core of crushed plum, cassis and blackberry fruit. Yet there´s plenty of mouthfilling grip, with a touch of loam and tar driving through on the finish."
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
"Stor og flot vin. I den kraftige duft lidt grønne toner. I den intense smag masser af Cabernet. Det er en vin, der ubetinget skal skænkes til en kraftig kødret".
Vores sommerliers smagsvurdering:
”Mørk til kulsort farve, duften vælter op af glasset, mørke bær er den primære drivkraft, men flot understøttet af krydderier. Smagen er meget fyldig, blommer, solbær og kirsebær dominere smagen, men igen flot underbygget af en god balance, og lyse kryderier".
Serverings TIPS
Vinen gør sig bedst ved 16-18 graders temperatur. Server gerne vinen med karaftige kødretter, okse, lam og vildt ligger lige for. Mangler du en fyldig vin til din grillede bøf, så er den her.
Om producenten
José Condé startede i 1998 Stark-Condé i kompagniskab med sin svigerfar Hans Peter Schröder (Stark-navnet er fra hans mors navn). Stark-Condés langsigtede fokus har altid været at producere de bedst mulige vine fra Oude Nektar ejendom. Den primære fokus ligger på at producere "håndlavede" Cabernet Sauvignon vine fra ejendommens egne vinmarker. Jonkershoek Valley har historisk været kendt som et af de bedste områder for Cabernet i Stellenbosch.
Selvom der er mange vingårde der producerer Cabernet i Sydafrika, er det meget få, der betragter det som et speciale. Men det gør netop José Condé.
Alle vinene er "håndlavede" vine, der kun produceres i meget små mængder. Vingårdens samlede produktion ligger normalt kun på omkring 6.000 kasser. Alle Stark-Condé vinene tappes uden filtrering af nogen art, hvorfor et meget højt indhold af aromastoffer er bevaret i vinene.
José producerer tre serier af vine.
Three Pines serien
Disse vine er enkeltmarksvine, produceret på Cabernet Sauvignon og Syrah fra en helt unik højt beliggende vinmark. Rig og helt ren frugtaromaer med en elegant tannin, der er karakteristisk for Jonkershoek Valley, hvor druerne dyrkes. Begge vine har i alle årgange fået 90 points eller højere i Wine Spectator.
Stark-Condé serien
Disse tætte rødvine er Stark-Condés varialtal blends. Der er tale om klassisk strukturerede vine med fokus på den elegante og bløde frugt, der karakteriserer Jonkershoek Valley. Der produceres overvejende Cabernet Sauvignon på markerne, men også en smule Syrah (ca. 30%). José har to år i træk fået kåret sin Cabernet Sauvignon som Sydafrikas bedste.
Poste Card serien
Poste Card vinene er en lille serie af "non-estate wines". De skal ikke opfattes som 2. vine, da der er tale om druer, der er specielt udvalgte fra marker, der udelukkende dyrkes for at indgå i serien. Blot ligger markerne udenfor Stark-Condés "zone".
