Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château de France Blanc, Pessac-Léognan AOC

2022 Sauvignon Blanc
Frankrig Bordeaux Pessac Leognan
Ny
Château de France Blanc, Pessac-Léognan AOC
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
429 kr. pr. flaske 399 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Fjerkræ, Grillet
    • Vegetar, Grillet
    • Ost, Grillet
    • Skaldyr, Dampet
    • Skaldyr, Grillet
    • Fisk, Stegt
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Bordeaux
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Sauvignon Blanc & Sémillon
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 13% %
  • Vinnummer: 6454171717
Château de France Blanc, Pessac-Léognan AOC

Om vinen

Château de France Blanc er en skøn, tør og sprød hvid Bordeaux vin, med rigdom af frugt, flot fedme og syre, samt elegant mineralitet.  

Vinen er fremstillet på druesorterne Sauvignon Blanc og Sémillon, fra den mineralske jordbund af dyb grus og ler- og kalksten, der overfører mineraliten til vinen.

Efter høst og presning efterlades druerne på bærmen (Sur Lie), først til 7-10 dages gæring og dernæst til 10 måneders lagring på egetræsfade, hvoraf 30% er nye, hvor Batônnage (omrøring) sker en gang om ugen.

Dette skaber en mageløs flot og sprød hvid Bordeaux vin, med volumen, elegance, fedme, frugt og mineralitet!

Oplevelsen
Duften er forførende frisk og aromatisk med noter af friske urter, hvis peber, citrus og eksotiske frugter, der forenes med strejf af honning og mineralitet.

Smagen er voluminøs, sprød og elegant med fylde noter af grønne æbler, hvide eksotiske stenfrugter og citrus, der forenes i en flot, intens og vedvarende afslutning med elegant fornemmelse af både honningens fedme og let mineralitet.

Vin og mad
Et godt match til fiske- og skaldyrsretter, som Moules Marinières,grillet skaldyr og stegt hvidfisk, samt retter med lyst kød, grillede grøntsager og retter med gedeost.
Serveres ved 8-10C grader 

Om producenten

Château de France er et flere hundrede år gammelt vinslot, beliggende lidt syd for byen Bordeaux i den nordligste og ældste del af Graves, i appellationen Pessac-Léognan.

Ejendommen og vinmarkernes historie kan spores tilbage det 16. århundrede, hvor ejendommen var opdelt i små parceller. I 1681 blev de små parceller forenet til en stor og fik navnet ”Domaine de France”

Slottet blev bygget i det 17. århundrede, på et gammelt fundament af en tidligere herregård, der stod på stedet, hvorfra den buede kælder er bevaret den dag i dag.

Vindyrkningen på slottet begyndte dog først rigtig at udvikle sig i det. 18. århundrede og blot et århundrede senere blev der dyrket vin på hele 25 hektarer omkring slottet.

Siden 1971 har slottet været ejet af Familien Thomassin, der i de sidste 50 år både har genopbygget slottets omdømme, genplantet vinstokke og udvidet Château de France hektarer til 40, hvoraf druesorterne Merlot og Cabernet Sauvignon udgør hele 36 hektarer og Sémillon og Sauvignon Blanc de resterende.

I de sidste årtier har familien fokuseret på bæredygtig vindyrkningen og omlægning af slottes landbrug til bæredygtigt.

Hvilket mundede ud i en tilslutning til SME (Environmental Management System of Bordeaux-vin) i 2016 og i 2018 at opnå HVE(haute valeur environnementale)-certificering.

Næste store drøm er at opnå en ISO 14001-certificering.

Om Pessac-Léognan, Graves
Følges Garonne-flodens løb mod syd, gennem byen Bordeaux, kommer man til vin-distriktet Graves, med under appellationerne Pessac-Léognan, Cérons, Barsac og Sauternes.

Graves ligger på venstre bred af Garonne og begynder, hvor Médoc slutter. Den nordlige del af Graves, er det ældste område i Graves og Bordeaux og begynder inde i selve byen Bordeaux.

Navnet Graves er lokalt for jord, blandet af sand og grus og distriktet er faktisk opkaldt efter al det grus, som Garonne-floden har først med sig fra forbjergene til Pyrenæerne.

Her findes flere fremragende vinslotte, der dog først opnået egen klassifikation i 1953 og igen i 1959. 

Da den første Bordeaux klassifikation af Napoleon III fra 1855, blev præsenteret ved verdensudstillingen, var vinmarkene i Graves angrebet af plantesygdommen ægte meldug, der gjorde vinene udrikkelige.

Kun vinslottet Château Haut-Brion, blev klassificeret i 1855, der siden er blevet en del af Pessac-Léognan appellation og har som det eneste vinslot i Bordeaux modtaget hele 2 klassifikationer. 

Klassifikationen inkluderede også Sauternes og Barsac med søde vine, hvor 27 slotte kom på listen. 

I dag skabes de bedste rødvine tæt ved byen Bordeaux i Pessac-Léognan, der fik egen appellation i 1987.

Om Bordeaux
Bordeaux, er en af verdens ældste og mest anerkendte vinregioner og ligger i den sydvestlige del af Frankrig. 

Her smyger vindistrikterne sig langs og opdeles af floderne Garonne og Dordogne, der sammen bliver til Gironde-floden nord for byen Bordeaux.

På venstrebredden af Gironde-floden findes Médoc, med under appellationerne: Haut-Médoc, Saint-Estéphe, Pauillac, Margaux og Saint-Julien, samt de velrenommerede Moulis og Listrac. 

På højrebredden, appllationerne: Saint-Émilion, Pomerol og Lalande de Pomerol.

Mod syd, hvor Gironde deler sig i to, Garonne og Dordogne, begynder Graves, hvor Médoc slutter på venstrebredden og mellem floderne ligger det store område Entre-Deux-Mers. 

I Bordeaux anvendes druesorterne Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc & Petit Verdot til størstedelen af regionens vine. De gamle sorter Carmenére og Malbec må stadig anvendes, dog er de i dag mere forbundet med Chile og Argentina, som begge er Bordeaux-vin inspirerede lande.  

Sorterne Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle anvendes til området hvide- og sødevine. 

De gamle sorter, Colombard, Merlot Blanc og Ugni Blanc må stadig anvendes, selvom det er en sjældenhed. 

Bordeaux 1855 Cru. Klassifikation
Den første berømte af de officielle klassifikationer af de bedste vingårde blev skabt i 1855, på foranledning af kejser Napoléon III for at vise Bordeauxregionens absolut bedste vine i forbindelse med verdensudstillingen i Paris i 1855.

Bordeaux Handelskammer betroede klassificeringen til "Syndicat des Courtiers de Commerce", mæglere på Bordeaux-børsen. Deres mission var at lave en officiel klassificering baseret på mange års erfaring og svarende til anerkendelse af terroirets kvalitet og berømmelse af hver vækst.

Klassifikationen blev introduceret den 18. april 1855 og omfattede på dette tidspunkt udelukkende rødvine, produceret på Médoc-halvøen. Den eneste undtagelse herfra var Château Haut-Brion fra appellationen Graves, der i dag hører under Pessac-Léognan appellationen.

Der har med en enkelt undtagelse aldrig været foretaget reguleringer eller ændringer af klassifikationen. Den eneste undtagelse var, da Château Mouton-Rothschild fra og med årgange 1973 blev opgraderet fra 2. til .1 Cru. Klassifikationen inkluderede også Sauternes og Barsac med søde vine, hvor 27 slotte kom på.

Af de fine rødvine blev blot 5 Château/slotte klassificeret som 1. Cru, 14 som 2. Cru classé, 14 som 3. Cru classé, 10 som 4. Cru classé og 18 som 5. Cru classé, fordelt på de 5 appellationer af Médoc: Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien, Margaux & Haut-Médoc og kun Château Haut-Brion i Graves-regionen.

Til de fine dessertvine, blev et Château/slot klassificeret som en Superior First Growth, 11 som 1. Cru classé og 15 som 2. Cru classé, fordelt på de 2 appellationer: Sauternes & Barsac.