Bric Cenciurio Langhe Riesling, D.O.C Langhe, Piemonte

Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Fisk, Stegt
- Gris, Stegt
- Skaldyr, Dampet
- Risotto, Kogt
- Smagstype: Aromatiske og tørre
- Region: Piemonte
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Riesling
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 12135

Om vinen
Bric Cenciurio Langhe Riesling er en sprød, frisk og aromatisk italiensk Riesling fra en af de bedste vingårde i Langhe, Piemonte og Italien.
Vinen er fremstillet udelukkende på Riesling druer, og er dybt inspireret af de verdenskendte tyske Rhein Riesling vine fra området omkring Rheingau.
Druerne stammer fra to små vinmarker, på bakkerne omkring Barolo og Monforte d'Alba.
Den ene voksende i Barolos mergelholdige jordbund og den anden i Roero unikke sand, som begge tilføjer renhed, sprødhed og mineralitet til vinene.
Efter høst og presning, gennemgår druerne en gæring på store egetræsfade, som efterfølges af 6 måneders lagring Sur Lie (på bærmen), på mindre egetræsfade.
Oplevelsen
Dette skaber en utrolig flot, frugtig og sprød Langhe Riesling med yderst aromatiske noter, der afslører Riesling druens elskelige karakter.
Duften er frisk forførende og aromatisk, med klassiske Riesling noter af; hvide blomster, friske urter, grønne æbler, citrus og sprød mineralitet.
Smagen er flot, harmonisk og elegant med eminent struktur og balance af frisk syre, med rigdom af frugtige eksotiske noter og frisk citrus og sprød gennemført mineralitet!
Den friske klassiske Riesling syre bidrager til et flot aldringspotentiale, næsten som de tyske, der, med den rette kvalitet, kan opnå en hel menneskealder.
Vin og Mad
En god ledsager til fiske- og skaldyrsretter som; hvide asparges og fjordrejer med sauce mousseline, hvidvinsdampede blåmuslinger Moules Marinières og retter med stegt hvidfisk, gerne med svampe og generelt retter med svampe, som svamperisotto, samt charcuteri, modne fast oste og stegt lyst kød som Wienersnitzel med smørsovs.
Serveres ved 8-10C grader
Om producenten
Bric Cenciurio er en lille familieejet vingård, berømte for deres mageløse og elegante Barolo og Barbera vine, der i århundreder har kendetegnet og prydet det legendariske område i Piemonte og med tiden, for Barolos vedkommende, fået tilnavnet ”Kongens vin”.
Vingården beliggende i den lille landsby Barolo, der ligger på et lille plateau, beskyttet af de omkringliggende bakker, arrangeret i et amfiteater, i hjertet af Langhe, Piemonte, der indikerer oprindelsesområdet, for Barolo vine og i særdeleshed druen Nebbiolo.
Her i dette historiske område blev Bric Cenciurio skabt af Franco Pittatore og hans svoger Carlo Sacchetto tilbage i 1990, valgte at slå deres ejendomme sammen og forene deres land, i Barolo og Roero for at give liv til deres drøm: at producere traditionelle højkvalitetsvine, der kendetegner området. En drøm, som i dag videreføres af Francos sønner, Alessandro og Alberto.
Vinmarkerne strækker sig over 15 hektarer fordelt i Barolo, Novello, Castellinaldo og Magliano Alfieri, i hjertet af Piemonte og dyrkes efter bæredygtige principper, hvor særligt biodiversiteten i vinmarkerne spiller en stor rolle.
Og navnet Bric Cenciurio, stammer fra en bakkestrækning i Castellinaldo kommune og betyder toppen af Cenciurio-bakken, som ligger på et historisk sted i Roero.
Bæredygtig udvikling
Teorien er simpel: Jo mindre der gribes ind i naturens gang, jo mere naturlig smag får vinen.
Derfor fremstilles vinene så vidt muligt uden sprøjtemidler, syntetiske kemikalier og med det gamle håndværk i vinmarken, som begge ejere har lært af deres bedsteforældre og forældre. Det giver mere arbejde i marken, men ifølge dem selv, også druer med mere smag.
Vinificeringen er således også centreret om at respektere det råmateriale, som vinen stammer fra.
Det forsøges at fortolke hver mark og druesort individuelt, og omhyggeligt at kontrollere modenheden af klaserne.
Teknologien går hånd i hånd med traditionelle metoder, som at følge månens faser for aftapning af vine og høsten udføres udelukkende i hånden for omhyggeligt at udvælge de bedste klaser.
Der dyrkes druesorterne; Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto og Riesling.
Den internationale presse er vilde med vinene, som er omtalt i næsten alle magasiner, der beskæftiger sig med italienske vine, som; "Veronellis vine", den italienske vinbibel "Gambero Rosso", "Årbogen for de bedste italienske vine", "Italiens vine", "Duemilavini" og "Bibenda "fra den italienske Sommelier Association.
Deres Barolo Costa di Rose er nævnt af både italiensk og international presse som værende blandt de bedste vine i Italien og den overlegne Barbera d'Alba er med i Veronelli Oro Guide.