Louis Eschenauer Sauvignon Blanc, IGP Pays d’OC
Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Skaldyr, Rå
- Skaldyr, Stegt
- Vegetar, Grillet
- Salat, Rå
- Smagstype: Aromatiske og tørre
- Region: Pays d´Oc
- Drue: Sauvignon Blanc
- Årgang: 2024
- Alc. procent: 12 %
- Vinnummer: 1001173
Om vinen
Louis Eschenauer familien ejer flere store slotte i Bordeaux, hvor de fremstiller meget eksklusive og berømte vine.
Men ud over disse slotte har Louis Eschenaur også en lille gård i det gamle Languedoc, hvor der produceres saftige vin, til meget overkommelige priser.
Det her er deres bud, på en ”best buy” hvidvin på Sauvignon Blanc og sikken et bud. Her får du virkelig god frisk hvidvin, til meget overkommelige penge.
Louis Eschenauer Sauvignon Blanc er en fremragende, sprød og tør sydfransk hvidvin, der med aromatiske og generøse friske grønne noter, viser den livlige Sauvignon Blanc elskelige karakter!
Vinen er fremstillet udelukkende på Sauvignon Blanc druer, fra Louis Eschenaurs lille vinmark i det gamle Languedoc i Sydfrankrig, hvor vinstokkene gror i en kridtholdig, sandet, grusset og skifer domineret jordbund, der tilføjer mineralitet til vinene.
Druerne høstes når de er fuldt modne, hvorefter de afstilkes og knuses, inden mosten gennemgår en gæring ved 17-19°C grader.
Vinen lagres på ståltanke, for at bevarer så meget frugt, friskhed og elegant mineralitet i vinen.
Oplevelsen
Dette skaber en lækker, frisk og sprød sydfransk hvidvin på Sauvignon Blanc med forførende aromatiske og friske noter, der mødes med velafbalanceret syre/livlighed og elegant mineralitet.
I glasset fremstår vinen lysegul med grønne nuancer.
Duften er forførende, udtryksfuld, frisk og aromatisk med noter af friske urter, blomster, grønne æbler, livlig citrus, eksotiske frugter og sprød mineralitet.
Smagen er livlig, sprød og tør med rigdom af friske grønne noter, eksotiske frugter, lime og grape frugt, der forenes med sprød elegance af mineralitet.
En fremragende sydfransk Sauvignon Blanc! Helt efter kunstens regler!
Vin og Mad
Et perfekt match til fiske- og skaldyrsretter som; Moules Marinières, hummer, samt grillet skaldyr, hvid fisk, pasta med friske urter og muslinger, samt retter med tomat og gedeost, og dermed også den klassiske Loire-ret Salade Chèvre Chaud, med gratineret gedeost og syltede valnødder eller blot den lokale gedeost fra Loire “ Crottin de Chavignol”.
Serveres ved 8-10°C grader
Om producenten
Louis Eschenauer er en ældre Bordeaux virksomhed af Wine Merchant/vinhandlere, som blev grundlagt i 1821 af Louis Eschenauer, der på dette tidspunkt flyttede til Bordeaux, for at handle med vin.
I 1874 blev firmaet drevet af 3. generation af Eschenaur familien, virksomheden voksede og familien Eschenaur blev en af de vigtigste negocianter i Bordeaux. En position, som er intakt, den dag i dag.
Blot to årtier senere, i 1899 købte familien vinslottet Château Camponac, som ligger lige overfor det berømte Grand Cru Classé slot Château Pape Climent i vinregionen Graves, syd for Bordeaux by.
Siden er Louis Eschenauers port folie af andele i vinslotte blot vokset, med fornemme slotte som Château Rauzan-Ségla i Margaux, Grand Cru Classé Château Smith Haut-Lafitte & Château La Garde i Pessac-Léognan.
Louis Eschenauer ejer desuden en lille vingård i det gamle Languedoc, Pays d'Or, i sydfrankrig.
