Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Chartron et Trébuchet Savigny-Les-Beaune “Aux Clous” Premier Cru, Savigny-Les-Beaune

Chartron et Trébuchet 2022 Pinot Noir
Frankrig Bourgogne Savigny les Beaune
Chartron et Trébuchet Savigny-Les-Beaune “Aux Clous” Premier Cru, Savigny-Les-Beaune
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
440 kr. pr. flaske 410 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Fjerkræ, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Rå
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Bourgogne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinot Noir
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 13,5 %
  • Vinnummer: 77465624
Chartron et Trébuchet Savigny-Les-Beaune “Aux Clous” Premier Cru, Savigny-Les-Beaune

Om vinen

Chartron et Trébuchet Savigny-Les-Beaune “Aux Clous” er fremstillet på udelukkende på druesorten Pinot Noir, fra Chartron et Trébuchets plot i premier cru vinmarken “Aux Clous”, nær landsbyen Savigny-Les-Beaune, som har givet navn til distriktet Savigny-Les-Beaune. 

Vinmarken er en af de tætteste på selve landsbyen, beliggende på sydvendte skråninger af Bois Noël bjerget, hvor den smyger sig ind tæt ved, den nærliggende appellation, Pernand-Vergelesses og strækker sig over 10 hektarer. 

Vinstokkene her er overvejende af Pinot Noir druen, plantet i en klassisk kalkstens domineret jordbund, fra juratiden, som tilføjer en elegant mineralitet til vinene.  

Efter høsten, presses druerne umiddelbart efter ankomsten til vingården og lagrer til slut i brugte egetræsfade i 15 måneder, hvor omrøring af bærmen foregår regelmæssigt, for at skabe dybde og kompleksitet i vinen.

Dette giver en yderst yndefuld, saftig og smagfuld premier cru Savigny-Les-Beaune, med volumen og generøsitet af frugtige noter. 

Oplevelsen
Duften er klassisk kendetegnene for Pinot Noir og rød Bourgogne vin, med aromatiske noter af skovens røde og mørke bær, der forenes med antydninger af svampe(animalsk) og mineralitet. 

Smagen er voluminøs, raffineret og yderst elegant med noter af skovens brombær, hindbær og vilde jordbær, der på den mest yndefulde vis forfører i en lang og vedvarende afslutning med mineralske undertoner. 

Vin og Mad  
Det perfekte match til retter med rødt oksekød, som rørt tatar med urter og sprøde jordskokke chips, rødt oksekød, and eller vagtel med stegt foie gras, samt mørke fiskeretter og retter med svampe, som Vol-au-Vent med brisler og svampe. 
Nydes ved 14-16°C og gerne og store Bourgogne glas. 

Om Aux Clous
Premier cru vinmarken “Aux Clous”, er beliggende nær vinlandsbyen Savigny-Les-Beaune, hvor den pryder sydvendte skråninger af Bois Noël bjerget, og smyger sig ind tæt ved, den nærliggende appellation, Pernand-Vergelesses.

Vinstokkene dækker 10 hektarer, der overvejende er beplantet med Pinot Noir, men Chardonnay er og repræsenteret og udgør en lille mængde af hvid Bourgogne vin, der også må lade etiketten prydes af: ”Aux Clous Premier Cru”.   

Jordbunden er domineret af kalksten fra juratiden, som tilføjer en elegant mineralitet til vinene.  

Om producenten

Chartron et Trébuchet er beliggende i Puligny-Montrachet nær de berømte Côtes de Beaune, Bourgogne landsbyer: Meursault og Chassagne-Montrachet. 

Huset blev grundlagt i 1984 af Jean-René Chartron fra Domaine Jean Chartron og den lokale købmand Louis Trébuchet, som en negociant virksomhed med henblik på at sælge Bourgogne vine, der i oprindeligt blot skulle komme fra landsbyen Puligny-Montrachet, men hurtigt kom til at omfatte flere berømte Bourgogne regioner. 

Ejendommens hektarer strækker sig over både Premier og Grand cru marker, og på vingården er der blevet produceret fantastiske vine siden 1859.

Chartron et Trébuchet har siden 2016 været ejet af Maison Martenot, og siden er kollektionen af Bourgogne vine fra Chartron et Trébuchet blot vokset. 

Der er dog stadig stor fokus på hvidvine fra den sydlige del af Côte d’Or; Meursault, Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet, hvor det hele begyndte, og det er også vinene herfra, der har gjort Chartron et Trébuchet berømt i Frankrig og i dag resten af verden.