Chartron et Trébuchet Pommard, AOP Pommard, Bourgogne
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Risotto, Kogt
- Oksekød, Stegt
- Oksekød, Rå
- Smagstype: Lette og elegante
- Region: Bourgogne
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Pinot Noir
- Årgang: 2017
- Alc. procent: 13 %
- Vinnummer: 1754061702
Om vinen
Chartron et Trébuchet Pommard er en spektakulær, forførende, voluminøs og elegant Pommard Bourgogne, der viser det helt autentiske udtryk af den famøse Pommard appellations terroir og hvorfor vinene herfra er så elsket og berømte.
Vinen er fremstillet udelukkende på Pinot Noir druer, der stammer fra Chartron et Trébuchets vinmarker i Pommard, hvor vinstokkende gror i en jordbund rig på ler og kalksten, som tilføjer, den velkendte elegance til vinene.
Efter høsten, presses druerne umiddelbart efter ankomsten til vingården og gennemgår en forgæring og kold maceration, inden gæring og 5 dage lang maceration.
Vinen lagres til slut i 8-16 måneder, hvoraf 40% af egetræsfadene er nye fade.
Dette skaber både dybde og kompleksitet i vinen, samt bevare en del renhed af frugt.
Og resultatet er en yderst yndefuld, saftig og voluminøs Pommard Bourgogne, med dybde og generøsitet af frugtige noter.
Oplevelsen
Duften er klassisk kendetegnene for Pinot Noir og rød Bourgogne vin, med en sublim elegance, der afslører oprindelse i Pommard. Med noter af violer og friske urter, der mødes med skovens røde og mørke bær, skovens bund af svampe(animalsk), samt elegante noter af mineralitet.
Smagen er forførende, voluminøs og saftig, hvor skovens bær og bund følger med fra duften og forenes i en voluminøs og generøs krop med flot syre og modne bløde tanniner, og i en lang eftersmag af ren elegance.
Vin og Mad
Det perfekte match til retter med rødt oksekød, som rørt tatar med urter og sprøde jordskokke chips, rødt oksekød, and eller vagtel med stegt foie gras, samt mørke fiskeretter og retter med svampe, som Vol-au-Vent med brisler og svampe.
Nydes ved 14-16°C og gerne i store Bourgogne glas.
Om producenten
Chartron et Trébuchet er beliggende i Puligny-Montrachet nær de berømte Côtes de Beaune, Bourgogne landsbyer: Meursault og Chassagne-Montrachet.
Huset blev grundlagt i 1984 af Jean-René Chartron fra Domaine Jean Chartron og den lokale købmand Louis Trébuchet, som en negociant virksomhed med henblik på at sælge Bourgogne vine, der i oprindeligt blot skulle komme fra landsbyen Puligny-Montrachet, men hurtigt kom til at omfatte flere berømte Bourgogne regioner.
Ejendommens hektarer strækker sig over både Premier og Grand cru marker, og på vingården er der blevet produceret fantastiske vine siden 1859.
Chartron et Trébuchet har siden 2016 været ejet af Maison Martenot, og siden er kollektionen af Bourgogne vine fra Chartron et Trébuchet blot vokset.
Der er dog stadig stor fokus på hvidvine fra den sydlige del af Côte d’Or; Meursault, Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet, hvor det hele begyndte, og det er også vinene herfra, der har gjort Chartron et Trébuchet berømt i Frankrig og i dag resten af verden.
