Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Chartron et Trébuchet Gevrey-Chambertin, AOP Gevrey-Chambertin Bourgogne

2021 Pinot Noir
Frankrig Bourgogne Gevrey Chambertin
Chartron et Trébuchet Gevrey-Chambertin, AOP Gevrey-Chambertin Bourgogne
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
705 kr. pr. flaske 675 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Kalvekød, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Rå
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Bourgogne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinot Noir
  • Årgang: 2021
  • Vinnummer: 67679851
Chartron et Trébuchet Gevrey-Chambertin, AOP Gevrey-Chambertin Bourgogne

Om vinen

Pinot Noir er den ubestridte konge drue, i Bourgogne, hvor den skaber nogle af verdens mest elegante vine, der ofte besidder et stort lagringspotentiale. 

En af de mest kendte af vinene fra Bourgogne er Gevrey Chambertin.

Kommunen ligger næsten i hjertet af regionen Bourgogne og her er der optimale vækstbetingelser for druesorten Pinot Noir.

Chartron et Trébuchet Gevrey Chambertin er elegance og vin der skal nydes.

Vinen bliver skabt på Pinot Noir druer fra marker i berømte Gevrey Chambertin og med stor nidkærhed, gennem hele processen. 

Og resultatet er en saftig fyldig Pinot Noir vin, der byder på et væld af frugt noter når den er ung, men som også udvikler noter af stald og cedertræ, når den får lov at ligge lidt.

Nøjagtigt sådanne er denne fremragende rødvin. Saftig med masser af smag, uden at være en bulderbasse. Det her er elegance og vin der skal nydes.

Oplevelsen
Flot farve med god intensitet.

Duften finder man tydelige frugtnoter af skovens bær, der bliver flot underbygget af animalske toner, herunder et hint af stald.

Smagen er frugtrig, voluminøs, elegant og vedvarende, flot underbygget af krydderier. Det hele sluttes af med en fremragende eftersmag af dybde og intensitet. 

Vin og Mad  
Det perfekte match til retter med rødt oksekød, som rørt tatar med urter og sprøde jordskokke chips, rødt oksekød, and eller vagtel med stegt foie gras, samt mørke fiskeretter og retter med svampe, som Vol-au-Vent med brisler og svampe. 
Nydes ved 14-16°C og gerne i store Bourgogne glas. 

Om producenten

Chartron et Trébuchet er beliggende i Puligny-Montrachet nær de berømte Côtes de Beaune, Bourgogne landsbyer: Meursault og Chassagne-Montrachet. 

Huset blev grundlagt i 1984 af Jean-René Chartron fra Domaine Jean Chartron og den lokale købmand Louis Trébuchet, som en negociant virksomhed med henblik på at sælge Bourgogne vine, der i oprindeligt blot skulle komme fra landsbyen Puligny-Montrachet, men hurtigt kom til at omfatte flere berømte Bourgogne regioner, fra Chablis i nord til Rully i syd.

Ejendommens hektarer strækker sig over både Premier og Grand cru marker, og på vingården er der blevet produceret fantastiske vine siden 1859.

Chartron et Trébuchet har siden 2016 været ejet af Maison Martenot, og siden er kollektionen af Bourgogne vine fra Chartron et Trébuchet blot vokset.