Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Cascina Radice "Sorino" Gavi di Gavi DOCG, Piemonte

Cascina Radice 2024
Italien Piemonte
Cascina Radice "Sorino" Gavi di Gavi DOCG, Piemonte
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
155 kr. pr. flaske 125 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Skaldyr, Stegt
    • Skaldyr, Dampet
    • Fisk, Stegt
  • Smagstype: Fyldige og fede
  • Region: Piemonte
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Cortese
  • Årgang: 2024
  • Alc. procent: 12,5 %
  • Vinnummer: 64545560
Cascina Radice "Sorino" Gavi di Gavi DOCG, Piemonte

Om vinen

Cascinoa Radise Gavi di Gavi “Sorino” 2022, er en sprød og fyldig italiensk hvidvin, fremstillet på den gamle ædle italienske druesort Cortese, der har dybe rødder i Piemontes vin historie.

Druerne stammer fra Cascinoa Radise husets vinmarker, plantet på bakkerne i provinsen Alessandria, i Piemontes sydøstlige hjørne, hvor området Gavi di Gavi DOCG, er beliggende.

Her er jordbunden domineret af ler og mergel, som forøger intensiteten af Cortese druens naturlige mineralske/flint-agtige aromaer.

Druerne håndhøstes og kommer kortvarigt i kontakt med drueskallerne, for at forstærke de grønne og frugtige noter i mosten af Cortese. Efter gæringen lagres vinen i  4-6 måneder i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 16°C.

Oplevelsen
Dette skaber en frisk, tør, sprød og aromatisk hvidvin med god fylde, mineralske undertoner og fin syre.

Duften er aromatisk og forførende med dominerende grønne noter af urter, blomster, grønne æbler, lime og flint.

Smagen er fyldig, frisk, elegant og frugtig domineret af grønne æbler, fersken, honning og lime, der forenes med mineralske noter fra undergrunden og en lang rig afslutning med god fedme.

Nyd den ved 10-12 grader og gerne sammen med retter med fisk og skaldyr. Lige fra den klassiske Moules Marinières til pasta med urter og hjertemuslinger, stegt hvidfisk m. frisk og sprødt grønt, grillet skaldyr, kammuslinger og fiskesuppe.

Om producenten

Vingården Cascina Radice, er beliggende i den lille by Moasca, omgivet af det vidunderlige bakkede landskab i Asti-provinsen i Piemonte.

Cascina Radice har i snart et halvt århundrede været drevet og ejet af Mazzei familien, der også ejer vingården Alibrianza.

Mazzei familiens historie tager sin begyndelse med Alibrianza vingården, som blev grundlagt af Roberto Mazzei i 1981.    

Alibrianza vingården er også beliggende i Piemonte, mellem byerne Asti og Alba og har siden den spæde begyndelse altid nøje og specifikt udvalgt vine af højeste kvalitet.

Fra vingårdens egne marker produceres både Barolo, Barbaresco og Barbera, samt den hvide berømmelse Gavi di Gavi. Desuden råder Mazzei familien over vine fra det meste af Italien - lige fra Umbria/Umbrien til Sicilien.  

Cascina Radice kom i familiens eje i 1990’erne, da Roberto og hans søn Andreas gjorde en langvarig drøm til virkelighed. 

Ejendommen Cascina Radice og de dertilhørende hektarer af vinmarker, har rødder tilbage til 1890, hvor de første vinstokke blev plantet med druesorten Barbera, som også var den eneste druesort i de første 50-60år.

Og traditionen og “know how” omkring Barbera druen har siden fulgt vingården, som i dag regnes  for en af de bedste Barbera producenter.

I takt med den stigende efterspørgsel og vingårdens øgede anerkendelse, opkøbte familien mere jord og skaber i dag fremragende Piemonte vine, fra flere distrikter, hvor især Gave di Gavi, Barbaresco og Barolo spiller en særlig stor rolle. 

Om Gavi di Gavi DOCG
Gavi di Gavi (også kaldet Cortese di Gavi lokalt) anses som en af Piemontes mest prestigefyldte og elegante hvidvine. 

Navnet stammer fra byen Gavi, som ligger omkranset af vinmarkerne i Piemonte. 

Og det er i dette begrænset område, omkring byen Gavi, at Gavi di Gavi vinene fremstilles. De fleste vinmarker ligger i bakkerne i provinsen Alessandria, i Piemontes sydøstlige hjørne.

Gavi di Gavi hvidvinene fremstilles altid og udelukkende på druesorten Cortese, og er anerkendt som de bedste hvidvine på druesorten.  

Området fik sin DOCG klassificering i 1998

Om Cortese
Cortese er en grøn druesort, med naturligt højt syreindhold, der efter traditionen anvendes til fremstilling af sprøde italienske hvidvine, som Gavi di Gavi, og før i tiden Asti Spumante.

Druesorten er uløseligt forbundet med Italien og i særdeleshed den sydøstlige del af Piemonte, hvor den er blevet dyrket i århundreder og kan spores tilbage til begyndelsen af det 17. århundrede. 

Cortese findes i dag i det meste af Italien, dog er den stadig primært forbundet Piemonte, hvoraf godt 90% af de italienske Cortese vinstokke gror. 

Her har den siden midten af 1900-tallet været anset som områdets fineste grønne druesort, som er med til at skabe den prestigefyldte og sprøde Gavi di Gavi hvidvin, der hører til i den øverste kategori af Piemontes vinproduktion. 

Den kendetegnes på sine elegante og sprøde grønne aromaer af urter, lime og mineralske undertoner, der ofte forenes med noter af æbler, fersken, honning og mandler.

Om Piemonte
I det nordvestlige hjørne af Italien, med grænse mod Frankrig, findes en af de bedste og den største vinregion i Italien, Piemonte. 

Navnet betyder “for foden af bjergene”, hvilket hentyder til Piemontes beliggenhed nær Alperne.

Her er der blevet produceret vin siden Antikken, hvor grækerne, ifølge fortællingen, medbragte de første druer, på deres færd til Piemonte. 

Området har en stolt historie, som hertugdømme og vinen produceres på et utal af små ejendomme med ældgamle traditioner. 

Vinene fra denne nordlige provins er at finde, i kategorien af Italiens mest eftertragtede og en af de første kvalitetsvinene, der så dagens lys i 1850, hvor landets moderne vinhistorie tager sin begyndelse, var Baroloen. 

Udover Barolo er der en lang tradition med fine og fyldige rødvine, lige fra Barbaresco til Barbera d' Alba og d'Asti, samt Dolcetto di Dogliani.

Men regionen er også hjemsted for elegante hvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d'Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående og har et særligt klima med kølige vintre, milde somre og et langt lunt efterår. 

I Piemonte bliver Langhe- og Monferrato-bakkerne, der tilsammen udgør 90% af regionens vinproduktion ofte indpakket i tykke tågebølger, der stiger op fra Tanoro floden. Tågen kaldes for Nebbia og har givet navn til egnens mest noble druesort - Nebbiolo.

Jorden er i reglen præget af mergel, ofte blandet med sand og kalk.

Her fremstilles en myriade af fantastiske vine og provinsen er hjemsted for ikke mindre end 17 DOCG- og over 42 DOC-appellationer.