Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Gabrielle Vivien Saint-Bris, AOP Saint-Bris, Bourgogne

Domaine Gabrielle Vivien 2023 Sauvignon Blanc
Frankrig Bourgogne Saint-Bris
Domaine Gabrielle Vivien Saint-Bris, AOP Saint-Bris, Bourgogne
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
165 kr. pr. flaske 135 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Hvidvin
  • Anbefalet til:
    • Ost, Rå
    • Fisk, Stegt
    • Skaldyr, Grillet
    • Skaldyr, Rå
    • Skaldyr, Dampet
  • Smagstype: Aromatiske og tørre
  • Region: Bourgogne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Sauvignon Blanc
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 12,5 %
  • Vinnummer: 10000956
Domaine Gabrielle Vivien Saint-Bris, AOP Saint-Bris, Bourgogne

Om vinen

Domaine Gabrielle Vivien Saint-Bris er en formidabel, elegant og sprød Sauvignon Blanc, fra den lille appellation Saint-Bris i den nordlige del af Bourgogne, som er det eneste område i Bourgogne, hvor den sprøde Sauvignon Blanc drue dyrkes!

Vinmarker ligger i Saint-Bris, tæt på Chablis i den nordlige del af Bourgogne, hvor skråningerne er sydvendte og jordbunden domineret af ler, kalksten og Kimmeridgian Mergel, hvilket bidrager med en mageløs mineralitet til vinene.

Efter høst og lang pneumatisk presning, vinificeres druerne efter tradition med malolaktisk gæring, med naturlig gær, efterfulgt af 12 måneders lagring i rustfri stålkar, for at bevarer renhed, frugt og mineraliteten i vinene.

Oplevelsen

Dette skaber en fremragende Saint-Bris Sauvignon Blanc, frisk, tør, yndefuld og sprød med elegant mineralitet!

Duften er aromatisk, forførende og frisk, og afslører Sauvignon Blanc skønne personlighed, men fra dens mest yndefulde side, med noter af stikkelsbær og urter, der mødes med hyldeblomst, strejf af eksotisk frugt og elegant mineralitet.

Smagen er saftig, sprød og elegant, med Sauvignon Blancs elskelige grønne noter, af æbler, stikkelbær og antydninger af eksotisk frugt, der forenes i en flot krop og lang lækker afslutning, med vedvarende noter og elegant mineralitet.

Vin og Mad
Et godt match til fiske- og skaldyrsretter, såsom østers, hvidvinsdampede blåmuslinger, Moules Marinières, hummer, samt grillet skaldyr, hvid fisk, pasta med friske urter og muslinger, samt retter med tomat og gedeost, og dermed også den klassiske Loire-ret Salade Chèvre Chaud, med gratineret gedeost og syltede valnødder eller blot lækker gedeost på knækbrød.

Serveres ved 10-12°C grader

Om Saint-Bris
Saint-Bris er en forholdsvis ung appellation i Bourgogne, der helt særligt, er berømte for deres sprøde, tørre og mineralske hvidvine på druesorterne Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris, og det eneste område i Bourgogne, hvor Sauvignon Blanc druen gror.

Vinområdet er beliggende i den nordlige del af Bourgogne, langs Yonne-flodens bredder, omkring landsbyen Saint-Bris-le-Vineux, sydøst for byen Auxerre, i hjertet af vinregionen Auxerrois, syd for berømte Chablis.

Saint-Bris-le-Vineux, er en gammel stenbygget landsby, som gemmer på ekstraordinære middelalderkældre, der løber under byens huse og gader, og anses som de mest forbløffende eksempler af deres art i Bourgogne.

Vinmarkerne gror omkring landsbyen, hvorfra appellationen Saint-Bris også har fået sit navn og er udelukkende beplantet med druesorterne Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris, i en ellers Chardonnay domineret vinregion.

Vinstokkene gror i en kalksten domineret jordbund, der minder mere om Chablis eller Loire-dalen, som geografisk også ligger langt tættere på end Beaune, hvilket giver de mest ideelle forhold til at dyrke druesorterne Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris.

Saint-Bris er en forholdsvis ung/ny Bourgogne appellation, der først fik tilkendt egen AOP i 2003, indtil da have vinområdet VDQS-status Vin Délimité de Qualité Supérieure, der betyder vinregion af overlegen kvalitet, siden 1974.

Om producenten

Domaine Gabrielle Vivien er beliggende i den lille landsby Préhy, blot få kilometer fra byen Chablis, i den nordligste del af Bourgogne.

Domænet er en del af Domaine de Mauperthuis, en ejendom ejet af familien Ternynck, der har fremstillet imponerende vine i de sidste to årtier.

Domaine de Mauperthuis blev for nyligt udvidet med Domaine des Marronniers, for at fuldende udvalget af appellationer fra Bourgogne region med vine fra Chablis og siden med den nye serie, Domaine Gabrielle Vivien. En serie af vine fra hjertet af Bourgogne.

Vingården strækker sig over 40 hektarer, fordelt over appellationerne i Auxerrois: Fra Chablis til Saint-Bris, Irancy, Bourgogne Chardonnay, Bourgogne Pinot Noir & Crémant de Bourgogne.

Vinmarkerne er beplantet med druesorterne: Chardonnay og Pinot Noir, samt Sauvignon Blanc og César, der traditionsmæssigt hører til i Irancy appellationerne, hvor vinstokkene gror på sydvendte skråninger og nyder godt at de mange solskinsberigede timer.

Domaine Gabrielle Vivien fremstiller både hvid- og rødvine, som er noget avantgarde for den nordlige del af Bourgogne.

Udbyttet er småt, men eksklusivt og udsøgt.

Druerne vinificeres med naturlige gær, hvorefter de lagres langsomt på bærmen uden tilsætning af svovl og der eksperimenteres også med lagring på amfora(ler krukker), som de gamle grækere i tidernes morgen.

Domaine Gabrielle Vivien er økologisk AB Agriculture biologique og Fr-Bio-01, samt Biodynamisk certificeret ved demeter.

Alt dette styrker Ternyncks familiens filosofi om at 'arbejde med respekt for terroiret og miljøet'. Der arbejdes desuden med mineralitet i vinene, et aspekt, der kan forventes i denne del af Bourgogne.

Ejendommens vine belønnes hvert år med guld- og sølvmedaljer i Paris og på Salon des Vignerons Indépendants.