Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Gabrielle Vivien Bourgogne Grande Réserve Pinot Noir, AOP Bourgogne

Domaine Gabrielle Vivien 2022 Pinot Noir
Frankrig Bourgogne
Domaine Gabrielle Vivien Grande Réserve Pinot Noir, AOP Bourgogne
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
240 kr. pr. flaske 210 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Risotto, Kogt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Stegt
    • Oksekød, Rå
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Bourgogne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinot Noir
  • Årgang: 2022
  • Alc. procent: 13,5 %
  • Vinnummer: 10000950
Domaine Gabrielle Vivien Grande Réserve Pinot Noir, AOP Bourgogne

Om vinen

Gabrielle Vivien Grande Réserve Pinot Noir er en formidabel, flot og voluminøs Bourgogne Pinot Noir, der besidder den velkendte elegance, der kendes fra Bourgogne og Pinot Noir druens hjemstavn.

Druerne stammer fra vinmarker tæt på Chablis i den nordlige del af Bourgogne, hvor skråningerne er sydvendte og jordbunden domineret af ler, kalksten og Kimmeridgian Mergel, hvilket bidrager med en mageløs mineralitet til vinene.

Efter høst og presning, vinificeret druerne efter tradition med malolaktisk gæring, med naturlig gær, efterfulgt af 12 måneders lagring på franske egetræstønder, hvoraf 10-15% er nye.

Dette udvikler lækre aromaer af røde frugter og krydderier, der forenes med rød Bourgogne Pinot  Noirs kendetegn af elegance og frugt.

Oplevelsen

Duften er flot, aromatisk og domineret af frugt og skovens bund. Fra røde vilde jordbær til hindbær og mørke brombær, der mødes med friske urter og snert af svampe (animalsk).

Smagen er voluminøs, saftig og elegant med frugtige noter af skovens bær og bund, der føler med fra duften og forenes i en lang, silkeblød afslutning, med sprød mineralitet.

Vin og Mad
Et perfekt match til retter med rødt oksekød, fra klassisk rørt tatar med friske urter til Côte de Boeuf og/eller steg med kraftfuld sauce, rosastegt andebryst og sommerbuk, samt retter med svampe, som cremet svamperisotto og Vol-au-Vent med brisler.
Serveres ved 14-16C grader og gerne i store Bourgogneglas

Om producenten

Domaine Gabrielle Vivien er beliggende i den lille landsby Préhy, blot få kilometer fra byen Chablis, i den nordligste del af Bourgogne.

Domænet er en del af Domaine de Mauperthuis, en ejendom ejet af familien Ternynck, der har fremstillet imponerende vine i de sidste tre årtier.

Domaine de Mauperthuis blev for nyligt udvidet med Domaine des Marronniers, for at fuldende udvalget af appellationer fra Bourgogne region med vine fra Chablis og siden med den nye serie: Domaine Gabrielle Vivien - En serie af vine fra hjertet af Bourgogne.

Vingården strækker sig over 40 hektarer, fordelt over appellationerne i Auxerrois: Fra Chablis til Saint-Bris, Irancy, Bourgogne Chardonnay, Bourgogne Pinot Noir & Crémant de Bourgogne.

Vinmarkerne er beplantet med druesorterne: Chardonnay og Pinot Noir, samt Sauvignon Blanc og Césarder traditionsmæssigt hører til i Saint-Bris og Irancy appellationerne, hvor vinstokkene gror på sydvendte skråninger og nyder godt at de mange solskinsberigede timer.

Domaine Gabrielle Vivien fremstiller både hvid- og rødvine, som er noget avantgarde for den nordlige del af Bourgogne.

Udbyttet er småt, men eksklusivt og udsøgt.

Druerne vinificeres med naturlig gær, hvorefter de lagres langsomt på bærmen uden tilsætning af svovl og der eksperimenteres også med lagring på amfora(ler krukker), som de gamle grækere i tidernes morgen.

Domaine Gabrielle Vivien er økologisk AB Agriculture biologique og Fr-Bio-01, samt Biodynamisk certificeret ved demeter.

Alt dette styrker Ternyncks familiens filosofi om at 'arbejde med respekt for terroiret og miljøet'. Der arbejdes desuden med at bevare mineralitet i vinene, et aspekt, der kan forventes i denne del af Bourgogne og afspejler det særlige kalk-dominerede terroir.

Ejendommens vine belønnes hvert år med guld- og sølvmedaljer i Paris og på Salon des Vignerons Indépendants.