Château Angludet 2021, AOP Marguax, Bordeaux
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Oksekød, Grillet
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Lam, Stegt
- Braiserede retter, Simret
- Smagstype: Fyldige
- Region: Bordeaux
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Cabernet Sauvignon, Merlot & Petit Verdot
- Årgang: 2021
- Alc. procent: 13% %
- Vinnummer: 6464658817
Om vinen
Château Angludet 2021 er en beundringsværdig flot Margaux, skabt i et udfordringsfuldt høstår.
En klassisk Margaux med flot intens rigdom af frugt, toastede og krydrede noter, samt elegant og sprød mineralitet.
Vinen er fremstillet på druesorterne Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot, der stammer fra Château Angludets vinmarker, på bjergskråningen få kilometer fra Garonne-floden og begyndelsen af Gironde-mundingen, nær landsbyen Margaux-Cantenac, i AOP Margaux.
Jordbunden er her domineret af grus, småsten og kalksten, hvilket tilføjer elegance og mineralitet i vinen.
Druerne høstes og sorteres i hånden, hvorefter de presses, gæres og gennemgår en 20-30 dage lang maceration i betonkar, inden den ene halvdel af vinen lagres på ler Amphoraer, og 12 måneder på franske egetræsfade, hvoraf en tredjedel er nye.
Lagring på Amphora bidrager til at bevare renhed, aromaer, frugt og elegance i vinene.
Oplevelsen
Dette skaber en vidunderlig dyb og intens Margaux vin med kraftfuld, frodig krop, båret af frugtige noter, silkebløde taninner og elegance.
En Margaux med flot lagringspotentiale.
Duften er aromatisk og imødekommende med noter af violer, friske urter og appelsinskal, der mødes med røde og mørke blå bær, samt krydrede, toastede og mineralske antydninger.
Smagen er voluminøs, blød og kraftfuld, med dominerende noter af moden frugt og bær. Fra solmodne blommer til jordbær, røde kirsebær og brombær, der forenes med yndefulde strejf af friske urter, let tobak og toast, samt elegant mineralitet i en lang vedvarende afslutning af velsmag.
Vin og Mad
Et flot match til retter med vildt, dådyr til fuglevildt, rødt oksekød og lam, med kraftfuld sauce, samt fyldige gryde/braiserede retter og retter med svampe og sort trøffel.
Nydes ved 14-16°C grader
91 Point Falstaff
90 Point Decanter
90 Point James Suckling
Om producenten
Château Angludet er beliggende i hjertet af den berømte og prestigefyldte Margaux appellation, nær landsbyen Cantenac, på venstre-bredden af Gironde-floden.
Slottet er en af de ældste ejendomme i Médoc og kan spores tilbage til middelalderen, hvor det fortælles at ridderen Bertrand af Angludet, skulle have bygget sit hjem på denne ejendom tilbage i det 12. århundrede, og opkaldt den efter sig.
De første vinstokke blev med al sandsynlighed plantet i begyndelsen af det 17. århundrede, da slottets vinmarker optræder på et kort fra 1758, der anses som det første over franske vinmarker.
Vindyrkningen på Château Angludet Margaux ejendommen, tog sin begyndelse omkring midten af det 17. århundrede og har i mere end 300 år, været enestående.
Vinstokkene strækker sig over marker på 30 hektarer, som blev plantet i ét stykke, på en bjergskråning, få kilometer fra Garonne-floden og begyndelsen af Gironde-mundingen, nær landsbyen Marguax-Cantenac, i AOC Margaux.
Vinmarkerne er omgivet af skov, enge og krydset af et vandløb, der anses som et særligt beskyttet og naturligt sted.
Jordbunden består her primært af dyb grus og småsten, hvilende på lag af kalksten, som skaber de bedste vilkår for dyrkningen af vinstokke, der stadig producerer de mest overdådige og fine vine.
Intet sted i Médoc er jorden mere stenet eller mere gruset end i Margaux, hvilket skaber gennemtrængelige og veldrænede jorder, som gemmer på vandet og tillader en god tilførsel af vand, i tørre perioder, til vinstokkene.
Den gruset og mineralske bjergskråning, som vinstokkene er plantet på, tilføjer en finesse, elegance, og struktur i vinene og de tre druesorter Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot, skaber tilsammen, en unik og enestående blanding.
Château Angludet Margaux ejes i dag af Familien Sichel, der siden 1961 har restaureret slottet, dets vins ry og samtidig lagt stor vægt på at bevare historien og den naturlige flora, for vinmarkerenes særlige beskyttede placering, mellem skov, egn og floder.
Siden 1989, hvor Benjamin Sichel har ledet ejendommen, har familien være særligt dedikeret til at optimere den naturlige balance i vinmarkerne og introduceret biodynamisk landbrug - “Baseret på en dyb forståelse af "det levendes" love”.
I begyndelsen af 2000'erne blev landbruget i vingården fortaget efter biodynamiske principper, som grundlæggende erstatter kemikalier med naturlige produkter.
Kompost, urtete, planter og miljø blev herfra familiens våben til at stimulere vinstokkens udvikling og eget forsvar mod f.eks. angreb af svampe og parasitter.
Blomster blev plantet mellem rækkerne af vinstokke, ukrudt og bevoksning holdes nede ved kvæg og fårs naturlige græsning og bierne arbejder hårdt for deres dronning mellem vinstokkene.
Familien har dermed skabt et økosystem rettet mod at producere levende vin i et sundt og naturligt miljø.
Slottet og ejendommen blev i 1791, ved den daværende ejers, Pierre Legras, død, delt mellem hans fire arvinger.
På grund af denne opdeling blev Château Angludet ikke bibeholdt i klassificeringen af Médoc-vine i 1855, selvom vinene fortjener denne.
Vinen produceres af druer fra slottets gamle vinstokke, som stadig er i stand til, at skabe vinene, med stort lagringspotentiale, der udvikle sig i årevis.
Årgangene følger hinanden, men er ej ens, hvilket blot fremhæver skønheden ved hver vins personlighed.
I deres ungdom er vinene levende, energiske og friske, og med alderen udvikler de mere elegance.
Château Angludet er certificeret under ISO14001 og HVE3 (High Environmental Value Level 3). To nye certificeringer er i øjeblikket ved at blive erhvervet: Økologisk certificering og biodynamisk certificering af Demeter.
Om Famille Sichel
Familien Sichel er en af de mest berømte og markante familier i den fornemme Bordeaux region, i den vestlige del af Frankrig og familienavnet “Sichel”, forlængst er blevet synonym med Bordeaux og vinene af bedste kvalitet herfra.
Familien kom til Bordeaux i 1883, efter at have dyrket vinhandel i Tyskland siden 1856, og etablerede sig i hjertet af det legendariske Chartrons-distrikt, der, også dengang blev anset som Bordeaux-vinhandlernes historiske centrum.
På denne tid indkøbte familien blot vine til Sichel-virksomhederne i Mainz, London og New York, men har siden skabt et af de det mest respekterede familieejede (vin)handelshuse og vindyrkere i Bordeaux regionen, både når det kommer til produktion og handel af regionens vine.
Knap et århundrede og et par generationer senere, i 1961 opkøbte Familien Sichel Château Angludet i Marguax, hvor de i begyndelsen blot boede med deres seks børn, men efter 40 års renovering af ejendommen, begyndte høsten at bærer frugt, i så storartet stil at Château Angludet, begyndte at blive anset som et af de fornemste slotte i Marguax og sågar hele Médoc.
I 1967 byggedede familien Sichel, som de første, egen vinfremstillingsfacilitet, i Saint-Maixant. Den fik navnet Cave Bel-Air og Sichel familien begyndte at opbygge tætte bånd med vindyrkere/bønder, som blev nøje udvalgt efter strenge kvalitetskriterier.
Og siden dengang har syv generationer af Sichel-familien afløst hinanden ved virksomhedens ror og virksomheden har gennem årene blomstret fra lille vinhandel til en virkelig international dimension.
I 1985 blev den første Sirius-årgang tappet, Domaine du Révérend i Corbières og Domaine du Trillol (Château Trillol) blev opkøbt af Sichel familien i henholdvis 1989 og 1990.
Og siden dengang har syv generationer af Sichel-familien afløst hinanden ved virksomhedens ror og virksomheden har gennem årene blomstret fra lille vinhandel til en virkelig international dimension.
Maison Sichel er stadig den dag i dag, beliggende i hjertet af Bordeaux regionens metropol, byen Bordeauxs, Chartrons-distrikt, Familien Sichels ejendom, strækker sig derimod over vinstokke, kældre og vinslotte, der krydser flere distrikter i Bordeaux.
Fra det prestigefyldte distrikt Margaux, hvor det store kapitel i (vin)eventyret begyndte med opkøbet af Château Angludet i 1961 til Sauternes, hvor huset også former at skabe en fornem ædelsrådsramt vin og alle de fremragende Bordeaux huse der imellem, hvor Sichel, skaber vine i eget navn og serie kalder Bordeaux Sichel.
