Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Champagne Pierre Legras ‘‘Orior’’ Champagne Brut, AOP Champagne

Pierre Legras NV
Frankrig Champagne
Wine Spectator
90 / 100
Champagne Pierre Legras ‘‘Orior’’ Champagne Brut, AOP Champagne
Wine Spectator
90
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
419 kr. pr. flaske 389 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Champagne
  • Anbefalet til:
    • Ost, Rå
    • Skaldyr, Rå
    • Skaldyr, Grillet
    • Fisk, Stegt
  • Smagstype: Tørre og elegante
  • Region: Champagne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
  • Årgang: NV
  • Alc. procent: 12% %
  • Vinnummer: 10004618
Champagne Pierre Legras ‘‘Orior’’ Champagne Brut, AOP Champagne

Om vinen

‘‘Orior’’ Pierre Legras Champagne Brut er en formidabel Brut/tør Champagne med fine bobler og cremet skum, dybde og kompleks personlighed, der afspejler Champagnehuset Pierre Legras’ originale signatur af rigdom og overdådighed.

Cuvéen er fremstillet på de 3 klassiske Champagne druesorter; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunierhvor Chardonnay er den dominerende og udgør mere end 80% af blended, mens Pinot Noir & Pinot Meunier deler den resterende andel.

Orior Brut symboliserer Champagne Pierre Legras’ rige og elegante sammensmeltning/blend.

En ægte sammensat Mosaik, der forener Chardonnay druen fra Chouilly Grand Crus rigdom og mineralitet med Pinot Noir og Pinot Meunier fra Èpernays voluminøse og elegante frugt.

Champagnen vinificeres delvist på egetræsfade, med den famøse 2. gæring i flasken og efterfølgende lagring min. 36 måneder på bærmen.

Dette tilføjer en mere ristet, voluminøs og vidunderlig aromatisk karakter, rigdom og dybde, samt cremet tekstur.

Oplevelsen

Og resultatet er en utrolig rig, dyb og kompleks Gourmet Champagne, der forfører og forener frugt, kompleksitet og karakter, med den ypperste elegance og mineralitet.

Duften er skøn og aromatisk, frisk og elegant med noter af blomster, friske urter, citrus, eksotisk frugt, toasted brioche og mineralitet.

Smagen er voluminøs, rig og generøs, med friske noter af grønne æbler, gule frugter og citrus, der forenes med krystalliseret frugt, ribs og ristet brioche i en lang flot afslutning, med vedvarende fine og delikate bobler og afsluttende elegance af mineralitet.

Vin og Mad
Et rigtig godt bud på en fyldig og lækker aperitif, men den perfekte ledsager til delikate gourmetretter som; fiske- og skaldyrsretter. Fra friske østers, kaviar og stenbiderrogn til stegt pighvar(hvidfisk) med jordskokkepuré og fiskefumé, hummer i flere afskygninger som; gratineret hummer, grillet hummer og cremet hummerbisque/hummersuppe, samt cremet og tempereret hvidskimmelost som Reblochon og Mont d’Or
Serveres ved 9-11C grader.

Priser og udmærkelser

90/100 - Wine Enthusiast 2020
90/100 - Wine Spectator 2020
91/100 - Guide Melendo, Espagne
  15/20 - Gault & Millau 2022
15,5/20 - Gault & Millau 2023

Om producenten

Champagne Pierre Legras er et af de ældre familieejet champagnehuse, beliggende i Grand Cru Champagne-landsbyen Chouilly, i Champagne-regionen i Frankrig.

Huset historie kan spores hele 11. generationer af Legras familien tilbage i tiden, til den sene del af det 17. århundrede, hvor Frankrig var i en skøn tid af overdådighed og luksus, anført af Solkongens hof og det aristokratiske borgerskab, som nød livet med overdådig spise og den ekstraordinære vin med bobler, Champagne.

På denne tid begyndte den 1. generation af Legras familien, Pierre Legras, at skabe Champagne i eget navn og siden har Pierre Legras' Champagne traditioner gået i arv, fra far til søn, i næsten 400 år. 

Champagne Pierre Legras opnåede hurtigt et solidt og anerkendende omdømme blandt champagneelskere og blev med tiden berømte for produktion af raffinerede og vellavede, håndværksmæssige champagner af høj kvalitet, der fra begyndelsen afspejlede regionens terroir.

Pierre Legras Champagne, i sin nuværende form blev skabt i 2002 af 10. generation Vincent Pierre, der fik ejendommens hektarer til at vokse fra 5 til mere end 10 hektarer, hvoraf størstedelen er beplantet med Chardonnay, tro mod traditionerne i Chouilly i Côtes des Blancs i Champagne. 

Siden Vincent indtrådte i den daglige drift, har han været dybt involveret i vinmarken, hvor han også indførte bæredygtige principper, som i 2020 udmundede i HEV/HVE - High Environmental Value/Haute Valeur Environnementale certificering, samt i kælderen, hvor han både står for fremstilling og de unikke Champagne blends, og for at bevarer husets traditioner over de sidste århundreder.

Vinene vinificeres ved hjælp af to teknikker. 

Den første involverer vinificering og lagring i rustfri stålkar, hvorved der skabes ærlige, friske, mineralske og frugtige champagner.

Til Monographie og Idée de Voyage Vintage vinificeres vinene delvist på fade for at kombinere dem med vine vinificeret og lagret i kar, over en kort periode. 

Dette tilføjer en mere ristet og krydret profil, til champagnerne. 

En skæbne forbeholdt high-end Vintage/årgangs Champagne.

I 2011 sluttede 11. generation Marcelline sig til Vincent og sammen udvikler de Pierre Legras Champagne brandet internationalt.