Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Champagne Pierre Legras Monographie Brut Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru, AOP Champagne

Pierre Legras NV
Frankrig Champagne
Wine Spectator
92 / 100
Champagne Pierre Legras Monographie Brut Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru, AOP Champagne
Wine Spectator
92
Wine Enthusiast
91
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
529 kr. pr. flaske 499 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Champagne
  • Anbefalet til:
    • Fisk, Grillet
    • Fisk, Stegt
    • Skaldyr, Rå
  • Smagstype: Tørre og elegante
  • Region: Champagne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Chardonnay
  • Årgang: NV
  • Alc. procent: 12 %
  • Vinnummer: 10004617
Champagne Pierre Legras Monographie Brut Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru, AOP Champagne

Om vinen

Pierre Legras Monographie er en mageløs, sprød, generøs, voluminøs og yderst elegant Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru Champagne – og Champagnehuset Pierre Legras’ emblem, som er blevet skabt i over tre århundreder!

En mesterligt udført Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru Champagne, ren, elegant og mineralsk – og Legras Champagnes sande juvel!

Grand Cru Champagnen er fremstillet udelukkende på Chardonnay druer, hvilket ”Blanc de Blancs” hentyder til.

Blanc de Blancs” betyder “Hvid på Hvid” og refererer til at Blanc de Blancs Champagne altid er fremstillet på hvide(grønne)druer - og i Champagne betyder det kun Chardonnay.

Druerne stammer fra Grand Cru vinmarkerne ’Les Partelaines’ og ’ Le Montaigu’ i Chouilly Grand Cru, hvoraf hele 80% af druerne stammer fra Les Partelaines,

Vinstokkene gror her i en jordbund, der domineres af den enestående kalkrige undergrund, som tilføjer elegancen og de udsøgte mineralitet til Champagnerne.

Monographie Champagne er skabt på 63% base vine fra 2017 og 37% Réserve vine fra flere årgange mellem 2007 og 2016, der vinificeres delvist på egetræsfade, og siden forenes med vine vinificeret og lagret i kar, over en kort periode. 

Champagnen gennemgår herefter den famøse 2. gæring i flasken og efterfølgende lagring min. 36 måneder på bærmen.

Dette tilføjer en mere ristet, voluminøs og aromatisk profil af rigdom til Champagnerne, samtidig med at renhed, sprødhed og elegance af udsøgt mineralitet bevares - En skæbne forbeholdt high-end og vintages(årgangs) Champagne.

Oplevelsen 
I glasset er farven lysegul med guldbelagte nuancer og meget fine, raffineret og livlige bobler. 

Duften er vidunderlig, forførende og aromatisk med generøse noter af friske urter, pære, modne gule frugter, kvædekompot og citrus, der mødes med akacie honning, marengs, nødder, ristet brioche og udsøgt mineralitet.

Smagen er ren, frisk og cremet på den mest elegante vis, med noter af tørrede og eksotiske frugter, grønne æbler og citrus, der forenes i en smuk afslutning med både elegant cremethed af honning og mandler, samt raffineret kridtholdig mineralitet. 

Vin og Mad
Et flot glas som aperitif eller nytårsbobler, men også et sublimt match til fiske-og skaldyrsretter, som østers, kaviar og stenbiderrogn, retter med fed fisk, stegt hvidfisk, grillede skaldyr, retter med kammuslinger, og hummer i flere afskygninger. Fra cremet hummerbisque/hummersuppe til grillet eller fersk hummer. Også et godt match til cremede hvidskimmeloste som Reblochon og Mont d’Or.

Serveres ved 9-11C grader.

Priser og udmærkelser
92/100 - Wine Spectator
92/100 - Din Vin Guide
91/100 - Wine Enthusiast
94/100 - Guide Melendo, Espagne
90/100 - Gault & Millau 2024
  16/20 - Gault & Millau 2022
Médaille d'or - Concours Bacchus, Espagne 2019

Om producenten

Champagne Pierre Legras er et af de ældre familieejet champagnehuse, beliggende i Grand Cru Champagne-landsbyen Chouilly, i Champagne-regionen i Frankrig.

Huset historie kan spores hele 11. generationer af Legras familien tilbage i tiden, til den sene del af det 17. århundrede, hvor Frankrig var i en skøn tid af overdådighed og luksus, anført af Solkongens hof og det aristokratiske borgerskab, som nød livet med overdådig spise og den ekstraordinære vin med bobler, Champagne.

På denne tid begyndte den 1. generation af Legras familien, Pierre Legras, at skabe Champagne i eget navn og siden har Pierre Legras' Champagne traditioner gået i arv, fra far til søn, i næsten 400 år. 

Champagne Pierre Legras opnåede hurtigt et solidt og anerkendende omdømme blandt champagneelskere og blev med tiden berømte for produktion af raffinerede og vellavede, håndværksmæssige champagner af høj kvalitet, der fra begyndelsen afspejlede regionens terroir.

Pierre Legras Champagne, i sin nuværende form blev skabt i 2002 af 10. generation Vincent Pierre, der fik ejendommens hektarer til at vokse fra 5 til mere end 10 hektarer, hvoraf størstedelen er beplantet med Chardonnay, tro mod traditionerne i Chouilly i Côtes des Blancs i Champagne. 

Siden Vincent indtrådte i den daglige drift, har han været dybt involveret i vinmarken, hvor han også indførte bæredygtige principper, som i 2020 udmundede i HEV/HVE - High Environmental Value/Haute Valeur Environnementale certificering, samt i kælderen, hvor han både står for fremstilling og de unikke Champagne blends, og for at bevarer husets traditioner over de sidste århundreder.

Vinene vinificeres ved hjælp af to teknikker. 

Den første involverer vinificering og lagring i rustfri stålkar, hvorved der skabes ærlige, friske, mineralske og frugtige champagner.

Til Monographie og Idée de Voyage Vintage vinificeres vinene delvist på fade for at kombinere dem med vine vinificeret og lagret i kar, over en kort periode. 

Dette tilføjer en mere ristet og krydret profil, til champagnerne. 

En skæbne forbeholdt high-end Vintage/årgangs Champagne.

I 2011 sluttede 11. generation Marcelline sig til Vincent og sammen udvikler de Pierre Legras Champagne brandet internationalt.