Champagne Pierre Legras ‘Idée de Voyage’ Millésime 2013, Blanc de Blancs Grand Cru, Chouilly Grand Cru, AOP Champagne
Vinfakta
- Vintype: Champagne
-
Anbefalet til:
- Ost, Rå
- Fisk, Stegt
- Suppe, Kogt
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Rå
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Champagne
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Chardonnay
- Årgang: 2013
- Alc. procent: 12 %
- Vinnummer: 10004619
Om vinen
‘Idée de Voyage’ Millésime 2013 Champagne Pierre Legras er en udsøgt, sprød og yderst elegant enkeltmarks Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru Millésime Champagne, fremstillet på et eksklusivt Champagne-blend af Chardonnay druer fra Grand Cru vinmarkerne i Champagnebyen Chouilly.
Et udsøgt blend, skabt på stille vine fra årgang 2013 !
Druerne til denne Millésime(årgang) stammer fra Pierre Legras’ parceller i Grand Cru vinmarken ’Les Partelaines’ i Grand Cru i Champagnebyen Chouilly, hvor vinstokkene stammer fra 1947.
Champagne Millésime dækker over Champagne, hvor basis vinen(e) stammer fra samme årgang og bliver udelukkende produceret af de bedste druerne og kun i exceptionelt gode årgange.
Disse kaldes også Vintage Champagne, Millésime eller årgangschampagne.
“Blanc de Blancs” betyder “Hvid på Hvid” og hentyder til at Blanc de Blancs Champagne altid er fremstillet på hvide(grønne)druer, og i Champagne betyder det kun Chardonnay.
50 % af de stille vine vinificeres på egetræsfade og forenes siden med vine vinificeret og lagret i kar, over en kort periode.
Champagnen gennemgår herefter den famøse 2. gæring i flasken og efterfølgende lagring min. 36 måneder på bærmen, for at skabe kompleksitet, volumen, rigdom, dybde og ristede noter til vinen.
Dette tilføjer en mere ristet, voluminøs og aromatisk profil af rigdom til Champagnerne, samtidig med at renhed, sprødhed og elegance af udsøgt mineralitet bevares - En skæbne forbeholdt high-end og vintages(årgangs) Champagne.
Oplevelsen
Dette skaber en mageløs, sprød og intens Millésime Blanc de Blancs Grand Cru Champagne, der forener fine delikate bobler med exceptionel dybde, rigdom og volumen, samt underliggende elegant mineralitet, fra den kridtholdige undergrund.
Duften er aromatisk, forførende og elegant med noter friske urter, blomster, citrus og pære, der mødes med cremede noter af akaciehonning, nødder, ristet brioche og wienerbrød, samt sprød mineralitet.
Smagen er overdådig, voluminøs og gennemført elegant og sprød. Begyndende med friske noter af grønne æbler og citrus, der forenes på den mest yndefulde vis med noter af kvædekompot, wienerbrød, ristet brioche og marengs.
Lang mageløs afslutning med vedvarende fine bobler og udsøgt mineralitet.
Vin og Mad
Overdådig, som aperitif og som nytårsboblerne, men også en eminent ledsager til gourmetretter med de bedste råvarer, som; fiske- og skaldyrsretter. Fra friske østers, kaviar og stenbiderrogn til stegt pighvar(hvidfisk) med jordskokkepuré og fiskefumé, hummer i flere afskygninger som; gratineret hummer, grillet hummer og cremet hummerbisque/hummersuppe. Carpaccio/Ceviche af kammusling, samt retter med hvide asparges og cremet og tempereret hvid skimmelost som Reblochon og Mont d’Or
Serveres ved 9-12C grader
Om producenten
Champagne Pierre Legras er et af de ældre familieejet champagnehuse, beliggende i Grand Cru Champagne-landsbyen Chouilly, i Champagne-regionen i Frankrig.
Husets historie kan spores hele 11. generationer af Legras familien tilbage i tiden, til den sene del af det 17. århundrede, hvor Frankrig var i en skøn tid af overdådighed og luksus, anført af Solkongens hof og det aristokratiske borgerskab, som nød livet med overdådig spise og den ekstraordinære vin med bobler, Champagne.
På denne tid begyndte den 1. generation af Legras familien, Pierre Legras, at skabe Champagne i eget navn og siden har Pierre Legras' Champagne traditioner gået i arv, fra far til søn, i næsten 400 år.
Champagne Pierre Legras opnåede hurtigt et solidt og anerkendende omdømme blandt champagneelskere og blev med tiden berømte for produktion af raffinerede og vellavede, håndværksmæssige champagner af høj kvalitet, der fra begyndelsen afspejlede regionens terroir.
Pierre Legras Champagne, i sin nuværende form blev skabt i 2002 af 10. generation Vincent Pierre, der fik ejendommens hektarer til at vokse fra 5 til mere end 10 hektarer, hvoraf størstedelen er beplantet med Chardonnay, tro mod traditionerne i Chouilly i Côtes des Blancs i Champagne.
Siden Vincent indtrådte i den daglige drift, har han været dybt involveret i vinmarken, hvor han også indførte bæredygtige principper, som i 2020 udmundede i HEV/HVE - High Environmental Value/Haute Valeur Environnementale certificering, samt i kælderen, hvor han både står for fremstilling og de unikke Champagne blends, og for at bevarer husets traditioner over de sidste århundreder.
Vinene vinificeres ved hjælp af to teknikker.
Den første involverer vinificering og lagring i rustfri stålkar, hvorved der skabes ærlige, friske, mineralske og frugtige champagner.
Til Monographie og Idée de Voyage Vintage vinificeres vinene delvist på fade for at kombinere dem med vine vinificeret og lagret i kar, over en kort periode.
Dette tilføjer en mere ristet og krydret profil, til champagnerne.
En skæbne forbeholdt high-end Vintage/årgangs Champagne.
I 2011 sluttede 11. generation Marcelline sig til Vincent og sammen udvikler de Pierre Legras Champagne brandet internationalt.
