Champagne Pierre Legras ‘Coste Beert’ Blanc de Blancs Grand Cru, Chouilly Grand Cru, AOP Champagne
Vinfakta
- Vintype: Champagne
-
Anbefalet til:
- Skaldyr, Rå
- Skaldyr, Grillet
- Fisk, Grillet
- Fisk, Stegt
- Gris, Stegt
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Champagne
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Chardonnay
- Alc. procent: 12% %
- Vinnummer: 10004620
Om vinen
“Blanc de Blancs” betyder “Hvid på Hvid” og hentyder til at Blanc de Blancs Champagne altid er fremstillet på hvide(grønne)druer, og i Champagne betyder det Chardonnay.
‘Coste Beert’ Blanc de Blancs Grand Cru Champagne Pierre Legras er en vidunderlig, sprød, frisk og mineralsk Blanc de Blancs Grand Cru Champagne, i sin fineste, reneste og mest elegante form.
Cuvéen er udelukkende fremstillet på druesorten Chardonnay, men eksklusivt kun på druer, der stammer fra den dominerende skråning i Grand Cru Champagnebyen Chouilly, som besidder den bedste udsigt over byen.
En smuk enkeltsorts Cuvée, med det reneste udtryk af Pierre Legras Grand Crus: Mineralsk, kompleks og generøs.
Et mesterværk af præcision!
Champagnen vinificeres delvist på egetræsfade, med den famøse 2. gæring i flasken og efterfølgende lagring min. 36 måneder på bærmen.
Dette tilføjer en mere ristet, voluminøs og vidunderlig aromatisk karakter, rigdom og dybde, samt cremet tekstur.
Oplevelsen
Og resultatet er en overdådig, sprød, voluminøs og rig Champagne Blanc de Blancs Grand Cru, med dybde og generøs, cremet og elegant struktur.
Duften er aromatisk, ren og forførende med noter af blomster, friske urter og citrus, der mødes med grønne æbler, ristet brioche og ren, sprød og elegant mineralitet.
Smagen er sprød, frisk og fyldig med friske noter af hvide stenfrugter, som fersken og kærlighedsfrugten licthi, der forenes med frisk citrus og ristede mandler i en voluminøs og sprød krop med lang eftersmag med vedvarende delikate bobler og elegant finish af mineralitet.
Vin og Mad
Frisk, lækker, voluminøs og overdådig, som aperitif, og ligeså som ledsager til; fiske- og skaldyrsretter, som friske østers, kaviar og stenbiderrogn. Stegt hvidfisk med jordskokkepuré og fiskefumé, grillet middelhavsinspireret fisk, grillet skaldyr. Hummer i flere afskygninger som; gratineret hummer, grillet hummer og cremet hummerbisque/hummersuppe, samt cremet og tempereret hvidskimmelost som Reblochon og Mont d’Or
Serveres ved 9-12C grader
Priser og udmærkelser
90/100 - Din Vin Guide
90/100 - Wine Enthusiast
92/100 - 2024 Gault & Millau
16/20 – 2023 Gault & Millau 2023
Om producenten
Champagne Pierre Legras er et af de ældre familieejet champagnehuse, beliggende i Grand Cru Champagne-landsbyen Chouilly, i Champagne-regionen i Frankrig.
Huset historie kan spores hele 11. generationer af Legras familien tilbage i tiden, til den sene del af det 17. århundrede, hvor Frankrig var i en skøn tid af overdådighed og luksus, anført af Solkongens hof og det aristokratiske borgerskab, som nød livet med overdådig spise og den ekstraordinære vin med bobler, Champagne.
På denne tid begyndte den 1. generation af Legras familien, Pierre Legras, at skabe Champagne i eget navn og siden har Pierre Legras' Champagne traditioner gået i arv, fra far til søn, i næsten 400 år.
Champagne Pierre Legras opnåede hurtigt et solidt og anerkendende omdømme blandt champagneelskere og blev med tiden berømte for produktion af raffinerede og vellavede, håndværksmæssige champagner af høj kvalitet, der fra begyndelsen afspejlede regionens terroir.
Pierre Legras Champagne, i sin nuværende form blev skabt i 2002 af 10. generation Vincent Pierre, der fik ejendommens hektarer til at vokse fra 5 til mere end 10 hektarer, hvoraf størstedelen er beplantet med Chardonnay, tro mod traditionerne i Chouilly i Côtes des Blancs i Champagne.
Siden Vincent indtrådte i den daglige drift, har han været dybt involveret i vinmarken, hvor han også indførte bæredygtige principper, som i 2020 udmundede i HEV/HVE - High Environmental Value/Haute Valeur Environnementale certificering, samt i kælderen, hvor han både står for fremstilling og de unikke Champagne blends, og for at bevarer husets traditioner over de sidste århundreder.
Vinene vinificeres ved hjælp af to teknikker.
Den første involverer vinificering og lagring i rustfri stålkar, hvorved der skabes ærlige, friske, mineralske og frugtige champagner.
Til Monographie og Idée de Voyage Vintage vinificeres vinene delvist på fade for at kombinere dem med vine vinificeret og lagret i kar, over en kort periode.
Dette tilføjer en mere ristet og krydret profil, til champagnerne.
En skæbne forbeholdt high-end Vintage/årgangs Champagne.
I 2011 sluttede 11. generation Marcelline sig til Vincent og sammen udvikler de Pierre Legras Champagne brandet internationalt.
