Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Champagne Bollinger ”La Grande Année” Brut, Millésime 2012, AOP Champagne

2012
Frankrig Champagne
Falstaff
97 / 100
Champagne Bollinger ”La Grande Année” Brut, Millésime 2012, AOP Champagne
-14%
Falstaff
97
Robert Parker
95
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 230 kr. pr. fl.

1.625 kr. pr. flaske 1.395 kr. pr. fl. ved 6 fl.
1.625 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Champagne
  • Anbefalet til:
    • Skaldyr, Grillet
    • Suppe, Kogt
    • Fisk, Stegt
    • Skaldyr, Rå
  • Smagstype: Tørre og elegante
  • Region: Champagne
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 65% Pinot Noir & 35% Chardonnay
  • Årgang: 2012
  • Vinnummer: 1700017
Champagne Bollinger ”La Grande Année” Brut, Millésime 2012, AOP Champagne

Om vinen

Bollinger Champagne har i århundreder været forbundet med luksus og livsglæde – og den er også blevet nydt af en helt særlig 007 agent, James Bond, der i mere end fire årtier har foretrukket Bollinger Champagnes cuvéer.

Bollinger Champagne ”La Grande Année” Brut, Millésime 2012 er en enestående, voluminøs og kompleks Champagne med den ypperste elegance, der blot bliver fremstillet i de mest mageløse årgange!

La Grande Année er, ifølge Bollinger Champagne selv: ”Selve legemliggørelsen af ​​en exceptionel, tidløs Champagne”.

Det er Bollingers Prestige Champagne, som anmelderne altid elsker og roser.

Årgangen 2012 gav anledning til en generøs vin hos Bollinger Champagne - Voluminøs, livlig, kompleks, kraftfuld og yderst elegant.

Champagne Millésime dækker over Champagne, hvor basis vinen(e) stammer fra samme årgang og bliver udelukkende produceret af de bedste druerne og kun i exceptionelt gode årgange.

Disse kaldes også Vintage Champagne eller årgangschampagne.

Champagnen er fremstillet på druesorterne; Pinot Noir og Chardonnay, hvor Pinor Noir bidrager med intensitet og kraft, og Chardonnay, med friskhed, der fremhæves ved Champagnes kalkrige jordbund af mineralitet!

La Grande Année Millésime 2012 er skabt på en Champagne-blend bestående af hele 21 crus, hvor Pinot Noir druerne, der står for 65%, stammer fra vinmarkerne i Aÿ og Verzenay og de resterende Chardonnay stammer fra Mesnil-sur-Oger og Oiry.

Efter høsten gæres mosten udelukkende på egetræsfade og vinen lagres til slut, i over dobbelt så lang tid som krævet i appellationsbestemmelserne (36 måneder), på flasken, der forsegles med en naturlig korkprop.

Oplevelsen

Dette skaber en yderst kraftfuld, generøs, voluminøs og kompleks årgangs/Millésime Champagne, der formår at bevarer friskhed, mineralitet og den ypperste elegance, der kendetegner kvalitets Champagne!

Duften er forførende, lidenskabelig og udtryksfuld, med noter af hvide blomster, abrikos, grønne æbler, frisk citrus, mandel og hasselnød, samt honning, elegante ristede noter og sprød mineralitet, der mødes og forenes i en symfoni af aromaer.

Smagen er intens, voluminøs, generøs og elegant, med noter af grønne æbler og frisk citrus, der forenes med cremede noter af abrikos, ristet brioche og mandler, i en lang sublim afslutning, med elegance af sprød mineralitet!

Vin og Mad
Flot som aperitif eller nytårsboblerne, men også en eminent ledsager til fiske- og skaldyrsretter, som; grillet Hummer, Østers i rå eller gratineret version, retter med hvid fisk, kaviar eller stenbiderrogn og cremet hummerbisque.
Bør nydes tempereret ved 8-10C grader.

Priser og anmeldelser

97/100 - Falstaff
97/100 - Gilbert & Gaillard
95/100 – Robert Parker
97/100 – Wine Spectator
96/100 – Wine & Spirits Magazine

Om producenten

Bollinger Champagne er et af Champagne-regionens mest hæderkronede og ældste familieejede Champagnehuse, som stadigvæk, efter snart 200 års historie og vinfremstilling, anvender de helt gamle traditioner til fremstilling af Champagne. 

Berømte for deres storslået, voluminøse og elegante Pinot Noir dominerede Champagne Cuvéer, der ofte indeholder op til 2/3 dele af den blå druesort, hvor en stor andel består af druer fra Bollingers egne 1. Cru og Grand Cru vinmarker, samt Champagnehusets spektakulære lange lagring af deres Champagne Cuvéer.

Bollinger blev grundlagt tilbage i 1829 og er dermed et af Champagne-regionens ældste Champagnehuse, som både har overlevet vinlusens hærgen af de franske og europæiske vinmarker, børskrakket 1929 og hele to verdenskrige.

Og i dag, er Bollinger Champagne et af de meget få tilbageværende selvstændige Champagnehuse, i Champagne-regionen, og drives af  6. generation.

Vinmarkerne strækker sig over imponerende 180 hektarer af vinstokke i hjertet af de fineste Crus i Champagne.

85% af vinmarkerne er klassificeret Grand Cru og Premier Cru (1er Cru), og dyrkes af avlere på tværs af 7 separate vinmarker: Aÿ, Avenay, Tauxières, Louvois og Verzenay, hvor druesorten Pinot Noir dyrkes omkring Montagne de Reims. Chardonnay dyrkes på Cuis, i Côte des Blancs og Pinot Meunier, dyrkes på Champvoisy i Vallée de la Marne.

Desuden råder Bollinger Champagne over to ikoniske grunde, ’Clos Saint-Jacques’ og ’Chaudes Terres’Ikoniske fordi vinmarkerne aldrig bukkede under for vinlusens/Phylloxera hærgen.

Og Pinot Noir, der stadig er rygraden i hver flaske af Bollinger Champagne, dækker hele 60% af hektarene.

Bollinger Champagne er i dag bæredygtig certificeret: B Corp, som repræsenterer høje standarder med hensyn til social, samfundsmæssig og miljømæssig præstation.

Historien om Bollinger Champagne

Bollinger Champagne blev grundlagt af Athanase-Louis-Emmanuel Hennequin, greve af Villermont, som blev født i Champagne, og på grund af sin respekterede familie, blev skånet af ”Sans-culottes” under den franske revolution.

Athanase opnåede en feteret karriere som soldat, hvorefter han erobrede hjerterne hos befolkningen i Champagne-byen Aÿ, hvor han slog sig ned i 1815, for at beskytte mod den voldsomme preussiske hær, der plyndrede regionen.

Da urolighederne langt om længe havde lagt sig, overtog Athanase en ejendom i Champagne-byen Aÿ fra sin søster, og ved erkendelse af den succes, der måtte komme fra at producere Champagne, satte Athanase sig hurtigt for at etablere ejendommen, blive vinavler og producere Champagne.

Men da han var greve af Villermont, forbød hans aristokratiske status ham at handle og sælge sin vin.

Athanase lod sig derfor introducere for Paul Renaudin, en indfødt ”Champenois” og vinentusiast, som på dette tidspunkt arbejdede for Ruinart Champagne, og Joseph Jacques Bollinger, som var ud af adelig tysk familie, hvis kærlighed til rejser og vinhandel havde ført ham til Frankrig, hvor han specialiserede sig som Champagne-vinhandler.

Renaudin og Bollinger blev medstiftere af Champagnehuset og den 6. Februar 1829 blev Bollinger Champagne født!

Et par årtier senere i 1899 efterfulgte Georg Bollinger sin ældre bror Joseph, sønner af Joseph Jacques Bollinger og Louise-Charlotte Hennequin de Villermont, som ansvarlig for Champagnehuset, og de næste årtier skulle vise sig at være særdeles udfordrende.

På dette tidspunkt, have vinlusen(Phylloxera) allerede hærget Frankrigs vinmarker i årtier, indtaget Champagnes-regionens vinstokke, og Bollinger Champagnes vinmarker i Champagne, blev ej skånet.

Næsten hver eneste vinstok skulle genplantes ved hjælp af amerikanske grundstammer, som var de eneste, der var i stand til at modstå vinlusen fatale bid.

Genplantningen tog tyve år, og langt inden, i den tidlige del af 1900-tallet oplevede Bollinger Champagne endnu en katastrofe; 1. verdenskrig, der begyndte i 1914 og varede fire grufulde år.

Krigen ramte Champagne-regionen særdeles hårdt, da flere militær operationer fandt sted i hjertet af Champagne, kældre blev plyndret for de kostbare dråber og druerne måtte plukkes under salmer af kugleregn.

Og Georgsom også var byrådsmedlem, viede al sit liv og energi til sin landsby Aÿ, som han beskyttede mod fjendernes plyndringer i 1916.

Georg døde, udmattet af sin storslåede og grænseløse indsats i 1918, inden at opleve enden på krigen, og hans søn Jacques Bollinger, måtte træde i spidsen for Champagnehuset.

Jacques fik berømmelse som flyver/aviator under den første verdenskrig, men byttede prompte uniformen ud med jakkesættet, efter krigens afslutning, og i løbet af sine år, i spidsen for Bollinger Champagne, formåede Jacques:

At renovere og udbygge, navigere Champagnehuset gennem 1930’ernes økonomiske krise og de første år af anden verdenskrig, samt tilføje flere hektarer til Bollingers vinmarker, ved at købe vinstokke i Tauxiéres.

Også var han desuden engageret i at udvikle vinmarkerne med en særlig ambition om gradvist at genoprette et plot, der siden ville blive ikonisk for Bollinger: La Côte aux Enfants.

Jacques døde i 1941 og overlod Bollinger Champagne til hans kone Elisabeth Law de Lauriston-Boubers, som endte med at blive ”The Grande Lady of Champagne”.

2. verdenskrig var rædselsfuld for Champagne, da alle Champagnehuse var under nazistisk overvågning, og det fortælles at Elisabeth, gik så langt som at snige flasker ud af kælderen og give dem til nazistiske soldater, for at undgå at de selv plyndrede den.

Efter krigen rejste Elisabeth rundt i verden for at promovere Bollinger Champagne og overlod siden huset til næste generation.