Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bric Cenciurio ”Pittatore”, Barolo, Barolo D.O.C.G, Piemonte

Bric Cenciurio 2019 Nebbiolo
Italien Piemonte Barolo
Bric Cenciurio ”Pittatore”, Barolo, Barolo D.O.C.G, Piemonte
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
489 kr. pr. flaske 469 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Oksekød, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Pasta, Kogt
    • Risotto, Kogt
  • Smagstype: Kraftige og krydrede
  • Region: Piemonte
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Nebbiolo
  • Årgang: 2019
  • Alc. procent: 14,5 %
  • Vinnummer: 12148
Bric Cenciurio ”Pittatore”, Barolo, Barolo D.O.C.G, Piemonte

Om vinen

Bric Cenciurio ”Pittatore” er en fremragende, rig og intens Barolo, der laves af en af de bedste producenter i Italien.

Vinen er fremstillet på Nebbiolo druer fra flere vinmarker indenfor den lille kommune Barolo, hvor Barolo vinene i begyndelsen af ​​1800-tallet, tog de første skridt på den lange vej til international succes.

Druerne stammer fra 40 år gamle vinstokke, der vokser i 350 meters højde og i en jordbund af grus, og grå blå ler, hvilket skaber de helt optimale betingelser for vinstokkene.

Høstudbyttet fra disse gamle vinstokke er meget lavt, der er 4500 vinstokke, som giver 5 tons druer, hvilket vil sige ca. et kilo pr. vinstok.
Dette sker gennem beskæring og grundig selektering, noget der er med til at højne kvaliteten vi druerne og dermed vinen.

Høsten begynder først i oktober, hvor man høster og selektere druer i 20 kilos kasser, inden de bringes ind i vineriet.

Efter presning følger en maceration periode (den tid skallerne ligger med mosten) på 20 dage. Herefter gæres vinen og lagres 2 år og 6 måneder på slovenske egetræsfade, inden vinen til slut tappes på flaske og lagres minimum et år, inden frigivelse.

Resultatet er en fremragende Barolo vin, med masser af smagsnuancer.

Oplevelsen

Duften er aromatisk, intens og forførende med noter af friske urter, violer og skovens blå og røde bær, der mødes med krydrede noter af skovens svampe (animalsk), strejf af tjære, lakrids og læder.

Smagen er flot, rund og intens, med noter af skovens bær, der følger med fra duften og forenes i en dejlig lang og velsmagende eftersmag med ristede egetræs noter og svampe.

Vin og Mad
En oplagt ledsager til retter med svampe, som cremet svamperisotto, fyldige pastaretter eller rødt oksekød med friskrevet trøffel og Vol-au-Vent med brisler og morkler. Retter med vildt, som rosa stegt sommerbuk, morkel eller Foie Gras farseret vagtel, samt retter med stegt foie gras og brombær.

Nydes ved 16-18C grader og gerne i lidt store glas

Om producenten

Bric Cenciurio er en lille familieejet vingård, berømte for deres mageløse og elegante Barolo og Barbera vine, der i århundreder har kendetegnet og prydet det legendariske område i Piemonte og med tiden, for Barolos vedkommende, fået tilnavnet ”Kongens vin”.

Vingården beliggende i den lille landsby Barolo, der ligger på et lille plateau, beskyttet af de omkringliggende bakker, arrangeret i et amfiteater, i hjertet af Langhe, Piemonte, der indikerer oprindelsesområdet, for Barolo vine og i særdeleshed druen Nebbiolo.

Her i dette historiske område blev Bric Cenciurio skabt af Franco Pittatore og hans svoger Carlo Sacchetto tilbage i 1990, valgte at slå deres ejendomme sammen og forene deres land, i Barolo og Roero for at give liv til deres drøm: at producere traditionelle højkvalitetsvine, der kendetegner området. En drøm, som i dag videreføres af Francos sønner, Alessandro og Alberto.

Vinmarkerne strækker sig over 15 hektarer fordelt i Barolo, Novello, Castellinaldo og Magliano Alfieri, i hjertet af Piemonte og dyrkes efter bæredygtige principper, hvor særligt biodiversiteten i vinmarkerne spiller en stor rolle.

Og navnet Bric Cenciurio, stammer fra en bakkestrækning i Castellinaldo kommune og betyder toppen af ​​Cenciurio-bakken, som ligger på et historisk sted i Roero.

Bæredygtig udvikling

Teorien er simpel: Jo mindre der gribes ind i naturens gang, jo mere naturlig smag får vinen.

Derfor fremstilles vinene så vidt muligt uden sprøjtemidler, syntetiske kemikalier og med det gamle håndværk i vinmarken, som begge ejere har lært af deres bedsteforældre og forældre. Det giver mere arbejde i marken, men ifølge dem selv, også druer med mere smag.

Vinificeringen er således også centreret om at respektere det råmateriale, som vinen stammer fra.

Det forsøges at fortolke hver mark og druesort individuelt, og omhyggeligt at kontrollere modenheden af ​​klaserne.

Teknologien går hånd i hånd med traditionelle metoder, som at følge månens faser for aftapning af vine og høsten udføres udelukkende i hånden for omhyggeligt at udvælge de bedste klaser.

Der dyrkes druesorterne; Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto og Riesling.

Den internationale presse er vilde med vinene, som er omtalt i næsten alle magasiner, der beskæftiger sig med italienske vine, som; "Veronellis vine", den italienske vinbibel "Gambero Rosso", "Årbogen for de bedste italienske vine", "Italiens vine", "Duemilavini" og "Bibenda "fra den italienske Sommelier Association. 

Deres Barolo Costa di Rose er nævnt af både italiensk og international presse som værende blandt de bedste vine i Italien og den overlegne Barbera d'Alba er med i Veronelli Oro Guide.