Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Bric Cenciurio ”Coste di Rose” Barolo Riserva, Barolo D.O.C.G, Piemonte

Bric Cenciurio 2016 Nebbiolo
Italien Piemonte Barolo
Robert Parker
94 / 100
Bric Cenciurio ”Coste di Rose” Barolo Riserva, Barolo D.O.C.G, Piemonte
Robert Parker
94
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
829 kr. pr. flaske 799 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Lam, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Tørre og markante
  • Region: Piemonte
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Nebbiolo
  • Årgang: 2016
  • Alc. procent: 14,5 %
  • Vinnummer: 12144
Bric Cenciurio ”Coste di Rose” Barolo Riserva, Barolo D.O.C.G, Piemonte

Om vinen

En skønhed af en sjælden enkeltmarks Barolo, der er nævnt af både italiensk og international presse som værende blandt de bedste vine i Italien.

Bric Cenciurio ”Coste di Rose” Barolo Riserva er en mageløs, silkeblød og intens Barolo Riserva med power, fylde og rigdom af frugt.

Vinen er fremstillet udelukkende på Nebbiolo druer, der stammer fra Coste di Rose vinmarken, blot et stenkast fra centrum af Barolo, lige mellem vinmarkerne Monrobiolo di Bussia og Boschetti.

Vinmarken er beliggende på en skovet bakketop, hvor vinstokkene er 30-40-år gamle og gror på en prestigefyldt skråning med østlig eksponering og en jordbund rig på kalksten, silt og kvartsand, der tilføjer elegant mineralitet til vinene.  

Efter høst og sortering gennemgår druerne en flere dage lang maceration, efterfulgt af gæring.

Til slut lagres vinen først 6 måneder i ståltanke, dernæst 3 år på slovenske egetræsfade og endeligt 1 år i flasken inden frigivelse.

Dette skaber en voluminøs, kraftfuld og intens Barolo Riserva, der stadig afspejler Barolo vinenes velkendte og elskede elegance.

Oplevelsen

Duften er forførende og intens med aromatiske noter af friske urter, violer og skovens vilde bær, der mødes med skovens svampe og bund (animalsk), antydninger af tobak, læder og elegant mineralitet.

Smagen er voluminøs, rig og intens med masser af kraftfulde frugtige noter fra skovens vilde jordbær, hindbær, brombær og kirsebær, der forenes med svampe, egetræ, tobak og læder, i en smuk og velstruktureret voluminøs krop med silkebløde taninner og en lang flot afslutning, af sprød elegant mineralitet.

Vin og Mad
Oplagt ledsager til retter med svampe, som Vol-au-Vent med brisler og morkelsvampe, risotto med svampe, kraftfulde pastaretter med friskrevet trøffel og store røde bøffer med kraftfuld sauce, samt retter med brombær og stegt Foie Gras.

Nydes ved 16-18C grader og gerne i lidt store glas.

94 Point - Robert Parker

Om producenten

Bric Cenciurio er en lille familieejet vingård, berømte for deres mageløse og elegante Barolo og Barbera vine, der i århundreder har kendetegnet og prydet det legendariske område i Piemonte og med tiden, for Barolos vedkommende, fået tilnavnet ”Kongens vin”.

Vingården beliggende i den lille landsby Barolo, der ligger på et lille plateau, beskyttet af de omkringliggende bakker, arrangeret i et amfiteater, i hjertet af Langhe, Piemonte, der indikerer oprindelsesområdet, for Barolo vine og i særdeleshed druen Nebbiolo.

Her i dette historiske område blev Bric Cenciurio skabt af Franco Pittatore og hans svoger Carlo Sacchetto tilbage i 1990, valgte at slå deres ejendomme sammen og forene deres land, i Barolo og Roero for at give liv til deres drøm: at producere traditionelle højkvalitetsvine, der kendetegner området. En drøm, som i dag videreføres af Francos sønner, Alessandro og Alberto.

Vinmarkerne strækker sig over 15 hektarer fordelt i Barolo, Novello, Castellinaldo og Magliano Alfieri, i hjertet af Piemonte og dyrkes efter bæredygtige principper, hvor særligt biodiversiteten i vinmarkerne spiller en stor rolle.

Og navnet Bric Cenciurio, stammer fra en bakkestrækning i Castellinaldo kommune og betyder toppen af ​​Cenciurio-bakken, som ligger på et historisk sted i Roero.

Bæredygtig udvikling

Teorien er simpel: Jo mindre der gribes ind i naturens gang, jo mere naturlig smag får vinen.

Derfor fremstilles vinene så vidt muligt uden sprøjtemidler, syntetiske kemikalier og med det gamle håndværk i vinmarken, som begge ejere har lært af deres bedsteforældre og forældre. Det giver mere arbejde i marken, men ifølge dem selv, også druer med mere smag.

Vinificeringen er således også centreret om at respektere det råmateriale, som vinen stammer fra.

Det forsøges at fortolke hver mark og druesort individuelt, og omhyggeligt at kontrollere modenheden af ​​klaserne.

Teknologien går hånd i hånd med traditionelle metoder, som at følge månens faser for aftapning af vine og høsten udføres udelukkende i hånden for omhyggeligt at udvælge de bedste klaser.

Der dyrkes druesorterne; Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto og Riesling.

Den internationale presse er vilde med vinene, som er omtalt i næsten alle magasiner, der beskæftiger sig med italienske vine, som; "Veronellis vine", den italienske vinbibel "Gambero Rosso", "Årbogen for de bedste italienske vine", "Italiens vine", "Duemilavini" og "Bibenda "fra den italienske Sommelier Association. 

Deres Barolo Costa di Rose er nævnt af både italiensk og international presse som værende blandt de bedste vine i Italien og den overlegne Barbera d'Alba er med i Veronelli Oro Guide.