Bric Cenciurio Barolo, Barolo D.O.C.G, Piemonte

Spar 70 kr. pr. fl.
419 kr. pr. flaske 349 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Lam, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Pasta, Kogt
- Risotto, Kogt
- Smagstype: Tørre og markante
- Region: Piemonte
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Nebbiolo
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 14,5 %
- Vinnummer: 8646454

Om vinen
Bric Cenciurio Barolo er en flot, rig og udtryksfuld Barolo i den mest klassiske forstand.
Voluminøs, frugtig og blød, med overlegen elegance.
Vinen er fremstillet Nebbiolo druer fra 40 år gamle vinstokke, fra flere vinmarker i forskellige højde, eksponering og jordbund, i historiske Barolo.
Druerne høstes og sorteres i hånden og gennemgår herefter en ca. 15 dage lang maceration og gæring, inden vinen til slut lagres 2 år på store traditionelle tønder.
Og resultatet er en drøm af en Barolo, pakket med alle de klassiske smagsnuancer.
Fyldig, udtryksfuld, rig og fløjlsblød
Oplevelsen
Duften er flot, aromatisk og forførende lækker med noter af friske urter, violer og jordbær, kirsebær, brombær og granatæble, der komplimenteres af krydrede noter af chokolade, kaffe, kakao og vanilje.
Smagen er voluminøs, kompleks, intens og elegant med noter af skovens røde og mørke bær, der forenes med skovens svampe, varme krydderier og fløjlsbløde taninner i en velstruktureret og fyldig krop og lang behagelig eftersmag.
Vin og Mad
En god ledsager til retter med vildt, kalv og rødt oksekød, samt retter med svampe som; cremet svampe risotto, kraftfulde pastaretter med friskrevet trøffel og Vol-au-vent med morkler og brisler.
Nydes ved 16-18C grader
91 Point Wine Enthusiast
Om producenten
Bric Cenciurio er en lille familieejet vingård, berømte for deres mageløse og elegante Barolo og Barbera vine, der i århundreder har kendetegnet og prydet det legendariske område i Piemonte og med tiden, for Barolos vedkommende, fået tilnavnet ”Kongens vin”.
Vingården beliggende i den lille landsby Barolo, der ligger på et lille plateau, beskyttet af de omkringliggende bakker, arrangeret i et amfiteater, i hjertet af Langhe, Piemonte, der indikerer oprindelsesområdet, for Barolo vine og i særdeleshed druen Nebbiolo.
Her i dette historiske område blev Bric Cenciurio skabt af Franco Pittatore og hans svoger Carlo Sacchetto tilbage i 1990, valgte at slå deres ejendomme sammen og forene deres land, i Barolo og Roero for at give liv til deres drøm: at producere traditionelle højkvalitetsvine, der kendetegner området. En drøm, som i dag videreføres af Francos sønner, Alessandro og Alberto.
Vinmarkerne strækker sig over 15 hektarer fordelt i Barolo, Novello, Castellinaldo og Magliano Alfieri, i hjertet af Piemonte og dyrkes efter bæredygtige principper, hvor særligt biodiversiteten i vinmarkerne spiller en stor rolle.
Og navnet Bric Cenciurio, stammer fra en bakkestrækning i Castellinaldo kommune og betyder toppen af Cenciurio-bakken, som ligger på et historisk sted i Roero.
Bæredygtig udvikling
Teorien er simpel: Jo mindre der gribes ind i naturens gang, jo mere naturlig smag får vinen.
Derfor fremstilles vinene så vidt muligt uden sprøjtemidler, syntetiske kemikalier og med det gamle håndværk i vinmarken, som begge ejere har lært af deres bedsteforældre og forældre. Det giver mere arbejde i marken, men ifølge dem selv, også druer med mere smag.
Vinificeringen er således også centreret om at respektere det råmateriale, som vinen stammer fra.
Det forsøges at fortolke hver mark og druesort individuelt, og omhyggeligt at kontrollere modenheden af klaserne.
Teknologien går hånd i hånd med traditionelle metoder, som at følge månens faser for aftapning af vine og høsten udføres udelukkende i hånden for omhyggeligt at udvælge de bedste klaser.
Der dyrkes druesorterne; Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto, Freisa, Brachetto og Riesling.
Den internationale presse er vilde med vinene, som er omtalt i næsten alle magasiner, der beskæftiger sig med italienske vine, som; "Veronellis vine", den italienske vinbibel "Gambero Rosso", "Årbogen for de bedste italienske vine", "Italiens vine", "Duemilavini" og "Bibenda "fra den italienske Sommelier Association.
Deres Barolo Costa di Rose er nævnt af både italiensk og international presse som værende blandt de bedste vine i Italien og den overlegne Barbera d'Alba er med i Veronelli Oro Guide.