Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Haut Marin “Gulf Stream”, Rosé Gourmand No. 3, IGP Côtes de Gascogne

2022 Syrah
Frankrig Gascogne
Domaine Haut Marin “Gulf Stream”, Rosé Gourmand No. 3, IGP Côtes de Gascogne
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
109 kr. pr. flaske 85 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Rosévin
 • Anbefalet til:
  • Skaldyr, Grillet
  • Fisk, Grillet
  • Salat, Rå
 • Smagstype: Lette og elegante
 • Region: Gascogne
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: 78% Syrah, 11% Egiodola, 6% Marselan & 5% Merlot
 • Årgang: 2022
 • Alc. procent: 12% %
 • Vinnummer: 10011417
Domaine Haut Marin “Gulf Stream”, Rosé Gourmand No. 3, IGP Côtes de Gascogne

Om vinen

Domaine Haut Marin “Gulf Stream”, Rosé Gourmand No. 3 er en lækker, sprød og tør sydfransk rosévin med generøs fylde af bær noter - Perfekt som sommerens velsmagende glas på terrassen. 

Vinen er fremstillet på druesorterne Syrah, Egidola, Marselan & Merlot, der helt klassisk ofte anvendes til Rosé-blends i syd- og sydvest Frankrig. 

Druerne høstes om natten, hvilket bevarer druernes frugtige karakter og friskhed.

Ved ankomsten til vingården presses druerne under pneumatisk med nitrogen, hvorefter de gennemgår en længere maceration og lagres på bærmen (Sur Lie) i mindst 3 måneder, i rustfri ståltanke og betontanke.

Dette skaber en mørk og utrolig lækker og tør sydfransk rosévin med masser af sprødhed, kraft og frugt. 

Oplevelsen
Duften er aromatisk med klare noter af røde og blå bær, der både tilføjer elegant sødme men også delikat syrlighed og friskhed. 

Smagen er generøs og voluminøs med kraftfulde og intense noter af jordbær, hindbær, ribs og brombær, der elegant komplimentere hinanden godt og skaber en udsøgt sprødhed. 

Vin & Mad
Det perfekte valg til sommer glasset på terrassen, både alene men også i selskab med grillet fisk og skaldyr, lyst kød, grillede grøntsager og sprøde sommer salater med vandmelon og feta og/eller jordbær. 
Serveres ved 8-10C grader

Om producenten

Domaine Haut Marin er en mere end 100 år gammel vingård, beliggende hjertet af Bas Armagnac, i Côtes de Gascogne, nær den hellige pilgrimsvej Via Podiensis og den historiske middelalderlandsby Gondrin.

Ejendommen blev grundlagt af vinmager Jean Francois Morel, der i 1920 rejste fra Schweiz for at bosætte sig og dyrke vin i Côtes de Gascogne. 

Det begyndte med blot 10 hektarer af vinstokke, som i dag er vokset til 160 hektarer, og strækker sig over en stor del af Côtes de Gascognes smukke landskab af bakker, middelalder slotte og fascinerende, unikke og mineralske undergrund. 

Vinmarkerne er plantet i et gammelt terroir, som for millioner af år siden, var dækket af havet og jordbunden prydes derfor af gamle marine skaller og fossiler, der ses mellem vinstokkene og forenes med ler, sand, kridt- og kalksten i undergrunden. 

Druesorterne repræsenterer de grønne druer; Colombard, Sauvignon blanc, Ugni-blanc, Gros Manseng & Petit Manseng, der bruges i fremstillingen af Domaine Haut-Marins hvidvine, samt de blå druesorter; Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Egiodola & Marselan, der bruges til husets rød- og rosévine.

Vingården er i dag stadig i familiens eje og drives af 4. generation, der har forenet mere end 100 års tradition med bæredygtig vindyrkning, certificeret HVE (Haute Valeur Environnementale) niveau 3.

Denne bæredygtige tilgang forpligter at vinene fremstilles og markerne dyrkes så organisk som muligt. 

Dette indbefatter bl.a. at biodiversitet i vinmarken bevares, hvilket gøres ved at der kun bruges naturlig organisk gødning i vinmarkerne og at der bruges vand til at beskytte vinstokkene, så brugen af pesticider reduceres.

Høstenforegår på traditionel vis, men om natten og/eller tidligt på morgenen, for at bevare så mange aromatiske noter som muligt i druerne og undgå at de oxidere. 

Efter presning med nitrogen, der bevarer friskhed og aroma, gennemgår druerne en længere maceration (ligge med skindet), inden de til slut lagres i mindst 3 måneder, i rustfri ståltanke og betontanke.