Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château L’Escarelle "La Pacha" Økologisk Provence Rosé, AOP Provence

2022
Frankrig Provence
Wine Spectator
95 / 100
Château L’Escarelle "La Pacha" Økologisk Provence Rosé, AOP Provence
Wine Spectator
95
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
195 kr. pr. flaske 165 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rosévin
  • Anbefalet til:
    • Smagstype: Lette og elegante
    • Region: Provence
    • Indhold: 75 cl.
    • Drue: Grenache, Cinsault og Syrah
    • Årgang: 2022
    • Vinnummer: 5461311848
    Château L’Escarelle "La Pacha" Økologisk Provence Rosé, AOP Provence

    Om vinen

    Klassisk sydfransk rosévin fra hjertet af Provence - KÅRET TIL VERDENS BEDSTE ROSÈVIN, ved International Wine Challenge, og tildelt 91 Point ved Robert Parker.

    Vinen var oppe imod 260 andre rosévine, og her blev den kåret som vinder. Ikke nok med det så fik hele 95 point, som er den højeste score til en Rosévin NOGENSINDE!

    Rosévinen laves på druesorterne; Cinsault, Grenache og Syrah, og der bliver gået til ekstremer, for at sikre den ultimative kvalitet.

    Château L’Escarelle La Pacha, Provence Rosé er en fortryllende, frisk og sommerlig økologisk rosévin, i den helt klassiske Provence Rosé stil ! Sprød, tør og elegant !

    Druerne kommer fra Château L’Escarelle vinmarker i hjertet af Provence, hvor vinstokkene gror påskråningerne af Loube-bjerget, hvor jordbunden er domineret af kalksten, hvilket tilføjer sprød mineralitet til vinen.

    Oplevelsen
    Duften er frisk, sommeragtig og frugtig med aromatiske noter af blomster, friske urter, citrus og sommerens røde bær.

    Smagen er harmonisk, rund og saftig, domineret af sommerens søde jordbær og hindbær, der forenes med lidt eksotiske noter som fersken og ender i en lang flot afslutning med elegant mineralitet.

    Vin og Mad
    Oplagt som sommerglasset på terrassen, men er også et godt match til sommerlige og velsmagende retter som: Fiske- og skaldyrsretter fra skaldyrsfadet til grillet hvidfisk, den franske fiskesuppe a la Bouillabaise fra Marseille, hvidvinsdampede blåmuslinger (Moules Marinières), retter med grillet grøntsager og lyst kød, sprøde sommersalater med jordbær, mango, vandmelon, samt frisk fåremælksost.

    Vinen er dyrket efter biodynamiske principper og certificeret økologisk og HVE ”Haute Valeur Environnementale””High environmental value” på niveau 3 (det højeste/bedste).

    Om producenten

    Château de L’Escarelle er et af de mest berømte slotte i solskinsberigede område Provence, i Sydfrankrig, som anerkendes for at skabe nogle af verdens bedste rosévine i den sprøde elegante stil, der siden blot omtales som ”Provence Rosé Stilen”.

    Slottet er beliggende i hjertet af Provence i en fredet dal i Sainte-Baume Regional Parks område, nær landsbyen La Celle.

    Ejendommen strækker sig over imponerende 1000 hektar jord, der dyrkes efter økologiske, biodynamiske og bæredytige principper.

    Med denne enestående beliggenhed i hjertet af Provence, blomstrer Château de l'Escarelles vinstokke på flotte 100 hektarer i det 1000 hektar store uspoleret landskab, af grønne bakker.

    Vinstokkene er plantet i op til 500 meter over havets overflade, på terrasser, adskilt af tørre stenmure, på skråningerne af Loube-bjerget, hvor jordbunden er domineret af kalksten.

    Vinmarkernes høje placering samt mineralske jordbund, bidrager til terroirets særlige karakter, der i sidste ende er med til at skabe Château de L’Escarelle sprøde og elegante vine med underliggende mineralitet.

    Der dyrkes udelukkende de klassiske sydfranske middelhavsdruesorter; Grenache, Syrah, Cinsault, Rolle, Caladoc, og Ugni Blanc, på slottets 100 hektarer. Druesorter, som er nøje udvalgt, til brug for god Provence vin og til hvert terroir og hvert parcel.  

    Château de L’Escarelle er i dag økologisk og bæredygtigt certificeret HVE ”Haute Valeur Environnementale””High environmental value” på niveau 3 (det højeste/bedste), som anses som Frankrigs strengeste miljøcertificeringsordning. Der dyrkes efter biodynamiske principper og en certificering indenfor dette er målet.

    Vingården er gennemrenoveret med det nyeste inden for vindyrkning og man jagter nidkært alle tiltag for konstant at gøre kvaliteten lige lidt bedre.

    Som eksempel kan nævnes at alt plukning af druer foregår ved håndkraft om natten. Dette skyldes at hvis druer plukkes i dagsvarmen, så brænder vinsyren i druerne hurtigere af, end hvis de plukkes køligt om natten. Så ved at plukke om natten, bevare vinbonden mere smag af frisk frugt i druerne.

    Efter plukning sorters alle druer, ikke bare en gang men to gange, inden presning.

    Derudover er vingården stort set selvforsynende med solpaner og man gøder med kompost, lavet at sidste års drueskaller.