Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Vista Alegre LBV Late Bottled Vintage Port 2017, DOC Douro

Vista Alegre 2017
Portugal Douro

Vista Alegre LBV Late Bottled Vintage Port 2017, DOC Douro

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
199 kr. pr. flaske 169 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Portvin
 • Anbefalet til:
  • Region: Douro
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Amarela, Sousão & Tinto Cão.
  • Alc. procent: 20% %
  • Vinnummer: 10011695
  Vista Alegre LBV Late Bottled Vintage Port 2017, DOC Douro

  Om vinen

  Late Bottled Vintage (LBV) Late Bottled Vintage - forkortet ”LBV” er en Ruby-type, der oprindeligt blev lavet for at skabe en fornemmelse af ”Vintage Port” uden at skulle betale i dyre domme for den ægte vare. 

  En LBV lagrer 4-6 år på fade inden let eller slet ingen filtrering og aftapning. På flasken skal der fremgå både høst- og aftapningsår.

  Druerne kommer fra en høst, fra Quinta da Vista Alegres egne marker i, Cima Corgo, hvor vinstokkene er over 80 år gamle og plantet på gamle terrasser med sydlig eksponering. 

  Efter sortering og delvis stilkning, presses druerne efter den gamle metode “Lagars”, hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til mosten når den absolut bedste portvinskvalitet.

  Gæringen sker med temperaturkontrol, der blot afbrydes ved den nødvendige tilsætning af druesprit/spiritus, før al druesukkeret er omsat til alkohol, så naturligt restsukker fra druerne bliver tilbage og alkolhol procenten forøges. Metoden kaldes “Mutage” og er oprindeligt af fransk afstamning.

  Lagring foregår i store trækar, hvor vinen kan aftappes efter 4 til 6. år. Høst og aftapnings år, fremgår af flasken. 

  Og traditionelt for Vista Alegre husets portvine vil en LBV, hverken være koldstabiliseret eller filtreret. 

  Oplevelsen
  Vista Alegre LBV Late Bottled Vintage 2017 er en intens, lidenskabelig og elegant LBV, der med sin charme af friske urter og moden, allerede forfører fra den første aroma.

  Duften domineres af friske urter og skovens vilde bær, der ligeledes følger smagen, der udvikler dig fyldigt, moden og voluminøst, og tilføjes noget af rød frugt og blommer. 

  Vin & Mad Tips
  Kan nydes alene foran kaminen, men er et storslået selskab med chokolade-baseret desserter, vild Cheesecake, med coulis af skovens vilde bær og desserter omkring kaffe, med vilde bær, samt charcuteri, modne fastoste, såvel som blåskimmel og i særdeleshed julens dessert - Risalamande!

  Bør nydes temperer mellem 14ºC og 16ºC.

  Om producenten

  Quinta Vista Alegre er en ældre vingård, ejet af Cunha Barros familien, der i 5 generationer, har skabt portvin og bordvine, på de lokale traditionelle druesorter fra DOC-Douro, som primært kendes som “portvindruerne”, under virksomheden Vallegre -Vinhos do Porto.

  Vista Alegre er berømt for deres Portvin, der skabes på druer fra gamle 80-100 år gamle vinstokke, der gror i vinmarker, fra det 19. århundrede.

  Quinta Vista Alegre er mest kendt for deres traditioner og fremstilling af Portvin og anvender man stadigvæk de gamle "Lagars", hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til mosten når den absolut bedste portvinskvalitet.

  En brændende passion for kvalitetsvine

  Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


  Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

  Peter fra Gourmet Wine