Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine les Sibu, Gigondas, Côtes du Rhône

2020 Grenache
Frankrig Rhône Gigondas
James Suckling
92 / 100
Domaine les Sibu, Gigondas, Côtes du Rhône
James Suckling
92
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
259 kr. pr. flaske 229 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Lam, Simret
    • Vildt - løbende/flyvende, Simret
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
  • Smagstype: Kraftige og krydrede
  • Region: Rhône
  • Drue: 80% Grenache & 20% Mourvèdre
  • Årgang: 2020
  • Alc. procent: 14,5% %
  • Vinnummer: 64645919
Domaine les Sibu, Gigondas, Côtes du Rhône

Om vinen

Domaine les Sibu Gigondas blev i den første årgang 2016 fremstillet med og hos en vinbonde fra Gigondas, men fra høsten 2017, hvor kælderen blev etableret i vingården og dermed årgang 2018, er Domine les Sibu Gigondas blev fremstillet i egen kælder. 

Årgang 2020 er lavet på druesorterne Grenache Noir og Mourvèdre, som kommer fra familiens lille 0,7 hektarer plot i Gigondas, hvor vinstokkene har en alder på 40 år i gennemsnit. 

Vinen lagrer i familiens kælder i 12 måneder, hvor 70% af vinen lagrer i betonkar og de resterende 30% på egetræsfade. 

Dette skaber en dyb og kraftfuld Gigondas med flotte frugtige noter, strejf af krydderi og modne tanniner. 

Oplevelsen
Smuk lilla farve med lyse rubin nuancer.

Duften er dyb og aromatisk med noter af modne mørke frugter, sorte oliven og varme krydderier.

Smagen er dyb, intens og med kraftfuld rigdom af blommer, solbær og jordbær, der komplimenteres af lakrids, let tobak, vanilje og hvid peber i en smuk fyldig krop og flot lang afslutning. 

Mad & Vin Tips!
Oplagt til fyldige mørke efterårs/vinterretter som gryderetter/simreretter, mørke braiserede kødretter med svampe og rodfrugter, retter med vildt, som dådyr/krondyr, vildtragout, braiseret harer/kanin og vildand, samt juleaftens flæskesteg, gås eller and med alt hvad hjertet kan begærer. 

Serveringstemperaturen bør være 18 – 20C grader

Udmærkelse/priser
Gigondas 2016:
-91/100 Jeb Dunnuck

Gigondas 2017:
- 16/20 Jancis Robinson 2018
- 90/100 Joe Czerwinski (vinfortaler) 2019
- 15.5/20 Bettane og Desseauve (2020 guide)
- 14.5/20 belgisk guide “Autentiske vine og terroirs” 2019

Gigondas 2018:
- 92-94/100 Joe Czerwinski (vinfortaler) 2019

Om producenten

Domaine les Sibu er en lille familiejet vingård, der har været i familien Alazards hænder i nu fire generationer, hvor forfædrenes traditioner og metoder er gået i arv, fra fader til søn og med sidste generation forbedret og tilpasset vor tid indenfor vindyrkning. 

Vingården er beliggende i den lille middelalderby Sablet, lige mellem Séguret og Gigiondas, i den sydlige del af Rhône-dalen. 

Ejendommen dækker 27 hektarer af vinstokke, der strækker sig fra Village appellationen Sablet over Séguret til Gigondas og Vacqueyras AOC i den sydlige del, hvor jordbunden primært er domineret af ler og kalksten, og Plan de Dieu-terrasserne med front mod Rhône-floen bliver tilføjet rødt ler og mere sandet ler omkring landsbyen Sablet.

Familien dyrker Rhône-dalens klassiske druesorter: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Grenache Blanc, Clairette Blanche og Bourboulenc, og i dag udelukkende efter økologiske og bæredygtige principper. 

4. generation, Loïc, indtrådte i vingårdens daglige drift i 2015, efter 5 års uddannelse i vinavl-ønologi og 6 måneders arbejde på en vingård i New Zealand.

Og samme år flaskede Loïc, sin første vin i Sibu navnet.

I de første årtier, blev størstedelen af druerne til Domaine les Sibus vine leveret til en større andelsejet kælder i området, hvorfra vinen blev fremstillet, men fra 2017, etablerede familien egen kælder på ejendommen Sablet, hvorfra de selv kunne fremstille vin på høsten samme år. 

Domaine les Sibu har været certificeret med HVE-mærket (”Haute Valeur Environmentale” - høj miljømæssig værdi) siden høsten i 2019 og fra 2023-høsten har gården været certificeret som økologisk landbrug.