Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Château de Jau ”Chez Jau” Rivesaltes Ambré, Vin Doux Naturel, AOP Rivesaltes

Château de Jau 2009
Frankrig Languedoc-Roussillon Rivesaltes
Château de Jau ”Chez Jau” Rivesaltes Ambré, Vin Doux Naturel, AOP Rivesaltes
-27%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 50 kr. pr. fl.

179 kr. pr. flaske 129 kr. pr. fl. ved 6 fl.
179 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Dessertvin
  • Anbefalet til:
    • Region: Languedoc-Roussillon
    • Indhold: 50 cl.
    • Drue: Grenache Blanc og Macabeu,
    • Årgang: 2009
    • Alc. procent: 16,5 %
    • Vinnummer: 10007590
    Château de Jau ”Chez Jau” Rivesaltes Ambré, Vin Doux Naturel, AOP Rivesaltes

    Om vinen

    Château Jau ”Chez Jau” Rivesaltes Ambré er en flot, fløjlsblød og næste nektar-lignende gylden, Vin Doux Naturel Ambré Rivesaltes, med elegance, helt efter kunstens regler!

    Vinen er fremstillet på druesorterne Grenache Blanc og Macabeu, der stammer fra Château Jaus bedste vinstokke ved foden af Cobières, hvor de gror i en rød ler- og kalkstens domineret jordbund, der tilføjer mineralitet.

    Druerne høstes ved håndkraft og presses inden de gennemgår den traditionelle fremstillingsmetode for Vin Doux Naturel og forstærkede vine, kaldet Mutage, hvor gæring standes ved tilsætning af alkohol. Dette øger alkoholprocenten og forstærker sødmen i vinen.

    Vinen lagres herefter i 2 år på store egetræsfade, inden den frigives.

    Det skaber en vidunderlig, gylden forstærket vin/Vin Doux Naturel, med sødme, dybde og elegance.

    Oplevelsen
    Farven er gylden rav.

    Duften er fyldig, blød og dyb med noter af karamel, honning, nødder og frisk appelsinskal.

    Smagen voluminøs, intens, elegant og blød som silke, med noter af honningkager, tørrede frugt og ristede nødder, der forenes med karamel, rosiner, sprød ingefær og varme krydderier i en sødmefuld men elegant og behagelig afslutning med antydninger af mineralitet.

    Vin & Mad
    Lækkert nektar-lignende glas, fortjener en flot og sødmefuld dessert med mørk chokolade, såsom Chokolade Ganache og franske Profiteroles med chokoladesauce, desserter frugt og vaniljeis, samt modne fast oste a la Comté, med smør, honning og nødder.
    Serveres ved 14-16C grader

    Om producenten

    Château de Jau har en årtusinde lang historie bag sig, der både fletter sig ind i historien om de franske munke, der producerede vin fra klostrene århundreder tilbage i tiden, historien om den forstærkede vin Vin Doux Naturel, samt hvor tids udvikling indenfor bæredygtig og økologisk vindyrkning.

    Slottet er beliggende nær den gamle landsby Cases de Pène, ikke langt fra byen Rivesaltes, som har lagt navn til områdets formidable forstærkede vin Vin Doux Naturel, i hjertet af Roussillon i det sydlige Frankrig.

    Opført i et bemærkelsesværdigt landskab for enden af en lille vej, som snor sig, fra hovedvejen ud af landsbyen og igennem maleriske middelhavsomgivelser, af oliventræer, cypresser og vinstokke, der dækker terroiret.

    Château de Jau blev grundlagt i det 12. århundrede af cisterciensermunke, men det var først et århundrede senere at munkene begyndte at dyrke vin, da de fik tildelt Domaine Clairana, som have adgang til floden Verdouble.

    Domænet fik, fra da af, lov at bære klostrets navn Jau og munkene byggede tårnet, som på denne tid udgjorde et vagttårn og forsvar mod Barbary-pirater, der florerede i Roussillon, således at ejendomme, munkene, vinstokkene og oliventræer, var beskyttet mod angreb.

    Tårnet rejser sig stadig stolt på siden af klippen, den dag i dag.

    I den sene del af det 13. århundrede begyndte munkene at eksportere vin fra Château de Jau til hele Europa, takket være den nyopdagede metode Mutage, som forstærkede vinen og dermed garanterede bedre stabilitet og gjorde at vinen bedre kunne klare den lange rejse, fra Roussillon, til resten af Europa.

    Metoden Mutage, kom til verden i 1285 i Languedoc-Roussillon regionen i det sydlige Frankrig, da lægen og filosoffen Arnaud de Villeneuve, opdagede at gæring af vin kunne standses ved at tilføje ren druesprit.

    Dette forstærkede vinen (øgede alkohol procenten), gav den mere kraft og sødme, men gjorde den  også mere rejsedygtig, da gæringen på ingen måde kunne genoptages i tønderne på den lange rejse.

    Efter munkene, i det 15. århundrede, overtog familien Xopi Château de Jau, der ejede ejendommen over flere århundrede og generationer, og byggede selve slottet, som ligger der i dag, kort efter den franske revolution.

    I 1973 erhvervede familien Dauré, brødrene Jean og Bernard, slottet og begyndte straks at genplante vinmarkerne, renovere og genoplive slottet.

    Jean og Bernard var ejere af et handelsselskab og kom fra en familie, hvor oldefaderen var vindebonde i Rivesaltes, blot et stenkast derfra.

    Familien ejer stadig slottet den dag i dag og drives nu af 2. generation, der både bevarer Château Jaus lange rige historie og traditioner, og forener dem med vor tids måde at dyrke vin på, herunder at drive et bæredygtigt og økologisk landbrug.

    Château de Jau har i flere år været drevet som et bæredygtigt landbrug og siden 2018 har familien Dauré, drevet deres landbrug økologisk. En tilgang, der afspejler familiens filosofi omkring, respekt for naturen, miljø og håbet for fremtidige generationer. 

    I 2021 opnåede slottet FR-BIO-01 agriculture france, den franske certificering indenfor økologi.

    Dette betyder at vinmarkerne, der strækker sig over 100 hektarer for foden af Corbières i Agly-dalen, kun gødes med naturlig gødning, brugen af kemi er kraftigt reduceret - både i marken og i kælderen, og biodiversiteten i vinmarken for lov til at udfolde sig, bl.a. ved at får står for den naturlige lugning mellem rækkerne.